HOTEL PIET HEIN EEK

GENOMINEERD IN DE CATEGORIE BEST NEW HOTEL <50 ROOMS
GENOMINEERD IN DE CATEGORIE BEST NEW HOTEL <50 ROOMS

OVER HOTEL PIET HEIN EEK, EINDHOVEN.

Designer Piet Hein Eek opende vorig jaar een eigen hotel met restaurant op Strijp-R in Eindhoven. Het hotel is te vinden in de oude Philips-fabriek uit de jaren vijftig. Dit is ook de plek waar Eek al jarenlang zijn werkplaats, galerieruimte, conceptstore en grandcafé heeft. 

De dertien kamers, allemaal op de derde etage, zijn ontworpen door onder anderen Daniel Ruanova, Bert Teunissen, Sjimmie Veenhuis, Gabriel Roca, Willem van den Hoed, Marc Mulders en Piet Hein Eek zelf (kamer 10). Op de tweede etage vinden gasten de lobby en een restaurant.

Dakbar

De al bestaande Wonderkamer, een ruimte met kunstwerken inclusief de kamer Nachtwacht, verhuisde van de derde naar de tweede etage. Opvallend is verder de nieuwe vergaderruimte. Daar hangen schilderijen die gemaakt zijn van afgedankte kantoorplanten en oude plastic zakken. De marshmallow-achtige betonnen wand is gemaakt van oud matrasschuim. De DAKBAR is in de liftkamer op de vierde verdieping. Eind oktober komt er een nieuw restaurant op de begane grond van het pand.

Hotelpietheineek.nlEntree Awards 2022_Piet Hein Eek_PHE, Nick Bookelaar_3
Entree Awards 2022_Piet Hein Eek_PHE, Nick Bookelaar_2
Entree Awards 2022_Piet Hein Eek_PHE, Nick Bookelaar_4
Entree Awards 2022_Piet Hein Eek_PHE, Nick Bookelaar_1

GENOMINEERDEN BEST NEW HOTEL <50 ROOMS.

Goes
Boutique Hotel Jersey
Valkenburg
Dormio Wijnhotel
Hoorn
Heavens Hotel
Rotterdam
Hotel not Hotel
Eindhoven
Hotel Piet Hein Eek

Sponsored by

DEP_Entree Awards