NELA

GENOMINEERD IN DE CATEGORIE BEST NEW RESTAURANT DESIGN
GENOMINEERD IN DE CATEGORIE BEST NEW RESTAURANT DESIGN

OVER NELA, AMSTERDAM.

Aan de Zuidas in The Valley zit op de tweede verdieping restaurant Nela. Topchefs Ori Geller en Hari Shetty zijn de eigenaren en doen hier aan ‘live fire cooking’. Nela is met recht een designparel te noemen.

Geller: “The Valley is een van de nieuwste en indrukwekkendste herkenningspunten in Amsterdam. Het was voor ons belangrijk om de look-and-feel van het bijzondere complex door te trekken in ons restaurant.” Iedere plek in het restaurant moet volgens Geller net als in The Valley een beleving zijn. “Daarom zijn er verschillende ‘secties’ met eigen vibes gecreëerd. Van de ontvangstruimte tot de chef’s counter aan de opvallende open keuken en de dining area.”

Duurzaam Valley-gevoel
Hij vervolgt: “Het duurzame Valley-gevoel komt ook terug in het gebruik van natuurlijke materialen. Zo is de bar van natuursteen en hout en van binnen metaal. We voeren dit tevens door in de aankleding. Zo is onze keramiek op ambachtelijke wijze speciaal voor ons gemaakt door meerdere lokale keramisten.” Bijzonder is verder het plafond, dat eruitziet als een landschap en waar kunstmatig licht doorheen schijnt. De ‘kroonluchter’ boven de bar is een mooie toevoeging. De ondernemers werkten samen met designbureau Framework van Thomas Geerlings, met Francesca Finotti als projectmanager.

Nelarestaurant.comEntree Awards 2022_Nela_Onbekend_2
Entree Awards 2022_Nela_Onbekend_1
Entree Awards 2022_Nela_Onbekend_4
Entree Awards 2022_Nela_Onbekend_3

GENOMINEERDEN BEST NEW RESTAURANT DESIGN.

Valkenburg
Ambrozijn
Amsterdam
Green Gastrobar
Amsterdam
Nela
Rotterdam
Renilde
Eindhoven
You Ning

Sponsored by

Walraven Sax_Entree Awards