RENILDE

GENOMINEERD IN DE CATEGORIE BEST NEW RESTAURANT DESIGN
GENOMINEERD IN DE CATEGORIE BEST NEW RESTAURANT DESIGN

OVER RENILDE, ROTTERDAM.

In Rotterdam, op de bovenste verdieping van Museum Boijmans Van Beuningen, bevindt zich dakrestaurant Renilde. Het restaurant zit op een hoogte van 34,5 meter, waarvandaan je een spectaculair uitzicht hebt over de skyline van Rotterdam.

Het Amsterdamse architectenbureau Concrete tekende voor het design. Ze ontwierpen twee flexibele ruimtes: de zaal Coert en het restaurant Renilde. Beide zijn afzonderlijk vormgegeven, maar zijn tegelijkertijd ook complementair aan elkaar.

Museum als opdrachtgever
Rob Wagemans en Bart de Beer van architectenbureau Concrete vertellen: "Het voordeel van een museum als opdrachtgever is dat ze openstaan voor originele ideeën. We hadden dit restaurant nooit voor een traditionele restaurateur kunnen bouwen. Depot Boijmans Van Beuningen gaf ook altijd ruimte om de kwaliteit hoog te houden, waardoor een spanningsveld tussen de klantbeleving en functionaliteit te voelen is. We zijn trots op het eindresultaat en de bijdrage die we hebben kunnen leveren aan zo'n iconische plek in de museumwereld."

Boijmans.com

Foto's: Sophia van den Hoek Entree Awards 2022_Renilde_Sophia van den Hoek_1
Entree Awards 2022_Renilde_Sophia van den Hoek_3
Entree Awards 2022_Renilde_Sophia van den Hoek_2
Entree Awards 2022_Renilde_Sophia van den Hoek_4

GENOMINEERDEN BEST NEW RESTAURANT DESIGN.

Valkenburg
Ambrozijn
Amsterdam
Green Gastrobar
Amsterdam
Nela
Rotterdam
Renilde
Eindhoven
You Ning

Sponsored by

Walraven Sax_Entree Awards