Bjorn van Dijl is Horecaondernemer van het Jaar 2025

Bjorn van Dijl is Horecaondernemer van het Jaar 2025

Tijdens de Entree Awards is Bjorn van Dijl uitgeroepen tot Horecaondernemer van het Jaar door de redactie van Entree Magazine. Met de Willaerts Groep heeft hij 6 bedrijven, waaronder KITA en Noordkade in Hendrik-Ido-Ambacht en Il Mercato in Papendrecht. Van Dijl laat met zijn onderneming zien hoeveel kansen er liggen buiten de grote steden, en hoe werken met mede-eigenaren leidt tot groei en betrokken teams op de vloer.

De categorie Horecaondernemer van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken.

Foto's: o.a. Pim Ras

Juryteam Horecaondernemer van het Jaar

Redactie Entree:

  • Iris Kranenburg
  • Kristi Houtkamp
  • Roy Timmerman
  • Madelief de Weerd
  • Nadine Muijt
  • Gerard Molenaar

Ondernemerschap in de regio

De grote steden raken voller en drukker. Logistiek, bereikbaarheid en betaalbare ruimte vormen er steeds grotere uitdagingen voor horecaondernemers. Gebieden buiten de steden bieden perspectief: daar is ruimte voor vernieuwing, kwaliteit en groei, en zijn er minder logistieke belemmeringen. Daarom heeft Entree Magazine dit jaar bij het kiezen van de Horecaondernemer van het Jaar extra aandacht gegeven aan ondernemerschap in de regio. In dat landschap onderscheidt Bjorn van Dijl zich als een van de meest toonaangevende en inspirerende krachten. 

6 horecabedrijven

Van Dijl is met zijn Willaerts Groep eigenaar van 6 horecabedrijven: in Hendrik-Ido-Ambacht zijn dat Noordkade, KITA en Il Mercato, in Alblasserdam Le Barrage en in Papendrecht Il Mercato en Grandcafé Willaerts. Die laatste nam hij in 2009 over van Ad Schaap, waarmee de Willaerts Groep ontstond. Van Dijl runt de groep inmiddels met zijn vrouw Natascha Lansbergen. Daarnaast zijn er een aantal andere sleutelfiguren: Barry van Wilgenburg en Wilco Zwier zijn sinds enkele jaren mede-eigenaren van de Willaerts Groep en Maikel Terlouw is mede-eigenaar van Noordkade. 

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Interieur-KITA-Bar
KITA in Hendrik-Ido-Ambacht

*Tekst gaat verder onder de foto's van Noordkade (links) en Bjorn van Dijl (rechts).

Grand-Cafe-Noordkade-Hendrik-Ido-Ambacht-Nieuwsbrief Bjorn van Dijl-Le Barrage-Alblasserdam-Willaerts Group7.jpg

Juryrapport

Wat onderscheidt Bjorn van Dijl? 

  • Hij laat zien dat succes en impact niet beperkt zijn tot de grote steden, maar juist ook in de regio gerealiseerd kunnen worden. Le Barrage, Il Mercato en Grandcafé Willaerts brengen leven en werkgelegenheid in de centra van Alblasserdam en Papendrecht. In Hendrik-Ido-Ambacht bewijst Van Dijl dat hij zelfs van een verlaten industrieterrein een bruisende bestemming kan maken: met KITA, Il Mercato en Noordkade onder één dak creëert hij een beleving die zich kan meten met concepten in Amsterdam of Rotterdam. 
  • Van Dijl weet goed wat nodig is om te kunnen groeien: een betrokken team. Door te werken met mede-eigenaren creëert hij die betrokkenheid op de vloer, iets wat anno 2025 hard nodig is. Bovendien geeft dit Van Dijl de kans om door te groeien met de Willaerts Groep. En dat gaat hij doen: in 2026 opent hij één of twee nieuwe restaurants.  
  • Elke zaak binnen de Willaerts Groep heeft een duidelijk eigen concept en doelgroep, waar Van Dijl consequent aan vasthoudt. Met name de laatste twee jaar heeft hij zich daarin sterk ontwikkeld: met KITA maakt hij van uit eten gaan een beleving, onder andere door een ijzersterke programmering en een spectaculair design dat niet zou misstaan in New York of Londen. En bij het eerder dit jaar geopende Noordkade speelt hij in op de behoefte aan herkenbaar eten, met klassiekers zoals garnalencocktail en biefstuk pepersaus, geserveerd in een eigentijdse setting.  
  • Bij de zaken van Van Dijl zijn alle facetten on point: van service, sfeer, design en marketing tot de kwaliteit van het eten en drinken. Extra knap, omdat Van Dijl bewust inzet op volume-horeca. Hij laat daarmee zien dat grootschalige horeca en kwaliteit prima samen kunnen gaan, waardoor hij én slim kan werken dankzij schaalvoordelen én gasten terugkomen. 

Portfolio Bjorn van Dijl

2025: Noordkade in Hendrik-Ido-Ambacht
2023: KITA in Hendrik-Ido-Ambacht
2022: Il Mercato in Hendrik-Ido-Ambacht  
2018: Le Barrage in Alblasserdam
2011: Il Mercato in Papendrecht
2009: Grandcafé Willaerts in Papendrecht

*Tekst gaat verder onder de foto.

Grand-Café-Noordkade-Hendrik-Ido-Ambacht-4
Noordkade

Over de categorie Horecaondernemer van het Jaar

Om welke ondernemer konden we afgelopen periode niet heen? Wie is een voorbeeld voor andere vakgenoten en zet daarmee ook een toon voor komende tijd? De winnaar is een inspiratiebron, vernieuwer en iemand met visie en lef. De winnaars van de ‘reguliere’ categorieën van de Entree Awards komen tot stand in samenwerking met de vakjury die jurybezoeken aflegt. Voor de Horecaondernemer van het Jaar worden geen jurybezoeken afgelegd. De winnaar wordt aangewezen door de redactie van Entree, op basis van de geleverde prestaties van een ondernemer.  

Mede mogelijk gemaakt door

Banner-Heineken-2023

Artikel delen