Tijdens de Entree Awards is Bjorn van Dijl uitgeroepen tot Horecaondernemer van het Jaar door de redactie van Entree Magazine. Met de Willaerts Groep heeft hij 6 bedrijven, waaronder KITA en Noordkade in Hendrik-Ido-Ambacht en Il Mercato in Papendrecht. Van Dijl laat met zijn onderneming zien hoeveel kansen er liggen buiten de grote steden, en hoe werken met mede-eigenaren leidt tot groei en betrokken teams op de vloer.
De categorie Horecaondernemer van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken.
Foto's: o.a. Pim Ras
Juryteam Horecaondernemer van het Jaar
Redactie Entree:
De grote steden raken voller en drukker. Logistiek, bereikbaarheid en betaalbare ruimte vormen er steeds grotere uitdagingen voor horecaondernemers. Gebieden buiten de steden bieden perspectief: daar is ruimte voor vernieuwing, kwaliteit en groei, en zijn er minder logistieke belemmeringen. Daarom heeft Entree Magazine dit jaar bij het kiezen van de Horecaondernemer van het Jaar extra aandacht gegeven aan ondernemerschap in de regio. In dat landschap onderscheidt Bjorn van Dijl zich als een van de meest toonaangevende en inspirerende krachten.
Van Dijl is met zijn Willaerts Groep eigenaar van 6 horecabedrijven: in Hendrik-Ido-Ambacht zijn dat Noordkade, KITA en Il Mercato, in Alblasserdam Le Barrage en in Papendrecht Il Mercato en Grandcafé Willaerts. Die laatste nam hij in 2009 over van Ad Schaap, waarmee de Willaerts Groep ontstond. Van Dijl runt de groep inmiddels met zijn vrouw Natascha Lansbergen. Daarnaast zijn er een aantal andere sleutelfiguren: Barry van Wilgenburg en Wilco Zwier zijn sinds enkele jaren mede-eigenaren van de Willaerts Groep en Maikel Terlouw is mede-eigenaar van Noordkade.
*Tekst gaat verder onder de foto's.
*Tekst gaat verder onder de foto's van Noordkade (links) en Bjorn van Dijl (rechts).
Wat onderscheidt Bjorn van Dijl?
2025: Noordkade in Hendrik-Ido-Ambacht
2023: KITA in Hendrik-Ido-Ambacht
2022: Il Mercato in Hendrik-Ido-Ambacht
2018: Le Barrage in Alblasserdam
2011: Il Mercato in Papendrecht
2009: Grandcafé Willaerts in Papendrecht
*Tekst gaat verder onder de foto.
Om welke ondernemer konden we afgelopen periode niet heen? Wie is een voorbeeld voor andere vakgenoten en zet daarmee ook een toon voor komende tijd? De winnaar is een inspiratiebron, vernieuwer en iemand met visie en lef. De winnaars van de ‘reguliere’ categorieën van de Entree Awards komen tot stand in samenwerking met de vakjury die jurybezoeken aflegt. Voor de Horecaondernemer van het Jaar worden geen jurybezoeken afgelegd. De winnaar wordt aangewezen door de redactie van Entree, op basis van de geleverde prestaties van een ondernemer.
1. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink local'
2. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink midcity'
3. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink big city <100 guests'
4. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink big city 100-200 guests'
5. Winnaar in de categorie 'Best New Mega Restaurant'
6. Winnaar in de categorie 'Best New Luxury Hotel'
7. Winnaar in de categorie 'Best New Casual Hotel'
8. Winnaar in de categorie 'Best New Restobar'
9. Winnaar in de categorie 'Best New Waterfront Restaurant'
10. Winnaar in de categorie 'Best New Cocktailbar'
11. Winnaar in de categorie 'Best Family Owned Hotel'
12. Winnaar in de categorie 'Horecaondernemer van het Jaar'
13. Winnaar in de categorie 'Best Bartender'
