Entree Awards 2024: dit is de jury!

Jury Entree Awards 2024

Entree Awards 2024: dit is de jury!

Van horecaondernemer tot chef en trendwatcher: de jury van de Entree Awards 2024 is bekend. Een categorie bestaat uit vijf genomineerden, die worden bezocht door een jurykoppel. De redactie van Entree Magazine vraagt ieder jaar passende professionals hiervoor. Lees hieronder wie dat dit jaar zijn! Goed om te vermelden: jureren gebeurt vrijwillig en onafhankelijk. Eigenaren van genomineerde horecabedrijven kunnen niet in de jury.

Tekst: redactie Entree Magazine 
Foto's: Pim Ras

ANNE DE BUCK

Oprichter Your Little Black Book

Anne is online ondernemer en inspireert met yourlittleblackbook.me en @YOURLBB dagelijks tienduizenden lezers die van lekker eten en bijzondere adressen houden. Wat in 2012 begon als een hobby om restauranttips over Amsterdam te delen groeide binnen no time uit tot één van de meest succesvolle travel- en lifestyle platforms van Nederland. Of het nu solo is of met haar gezin, Anne reist de hele wereld over om city- en travel guides te maken met de beste foodtips en fijnste logeeradressen.   

Categorie Entree Awards 2024: Best New Fine Dining Concept 

Anne de Buck_2024  Anne de Buck

JORIS BIJDENDIJK

Chef en ondernemer (o.a. RIJKS* en Wils*) 

Met een enorm positieve drive en oog voor detail weet Joris heel veel ballen succesvol in de lucht te houden. Hij is executive chef bij RIJKS*, Wils* en Wils Bakery Café (allemaal Amsterdam) en maakt naam als schrijver. Met zijn vaste wekelijkse rubriek in Het Parool en boeken, waaronder zijn nieuwste boek Chez Bijdendijk, dringt hij door tot vele thuiskeukens. En met zijn ijzeren discipline traint hij momenteel in samenwerking met Men's Health voor een (nog) gezonde(re) levensstijl.  
 
Categorie Entree Awards 2024: Best New Fine Dining Concept

Entree_Header foto (926 x 519 px) - 2024-06-05T095829.707  Joris Bijdendijk

MONIQUE VAN LOON

Culinair schrijver

Monique maakte naam als oprichter van de populaire food-website culy.nl en werd later hoofdredacteur van miljuschka.nl. Met haar vaste rubriek in Het Parool recenseerde ze vier jaar bezorggerechten van (horeca)zaken in de hoofdstad. Nu zien we haar terug als hoofdredacteur van receptenwebsite Uit Pauline's Keuken en als freelance journalist voor o.a. Entree Magazine en JAN. Onze conclusie? Monique drukt met haar werk als culinair schrijver, food trendwatcher en online marketeer een stempel op de Nederlandse culinaire scene. 

Categorie Entree Awards 2024: Best New Rooftop 

Monique van Loon_2024  Monique van Loon

LISELORE PERISUTTI

Ondernemer (Psst Agency & Viral Solutions)

Een merk of event naar een hoger niveau brengen. Dat is waar Liselore met haar twee bedrijven op inzet. Met Viral Solutions organiseert zij video- en foto producties voor bedrijven, zoals Searaft, Shoeby & Amsterdam Vintage Watches, en met Psst Agency organiseert zij event producties en faciliteert zij hospitality personeel in de eventsector. 

Categorie Entree Awards 2024: Best New Rooftop 

Jurylid-Entree-Awards-2024-Liselore-Perissuti

  Liselore Perisutti

ALBERT VAN BEECK CALKOEN

Cocktailexpert

Onder de naam Mister Cocktail schrijft Albert al ruim tien jaar over dranken en organiseert hij diverse beurzen en events voor consumenten en (horeca)professionals, waaronder de Amsterdam Cocktail Week en The Art Of Drinks. Sinds kort tref je Albert ook veelvuldig met een camera in zijn hand om de cocktailscene op beeld vast te leggen. Een branche die volgens hem volop in beweging is: “We zitten in een cocktailrevolutie”, zei hij onlangs in Entree Magazine. Een term die we nog veel terughoren. 

Categorie Entree Awards 2024: Best New Cocktailbar 

Albert van Beeck Calkoen_2024  Albert van Beeck Calkoen

INGMAR VOERMAN

Beverage journalist

Ingmar staat als drankjournalist en cocktailkenner al jaren bekend als een van de cocktailautoriteiten van de lage landen. Als drankredacteur is hij met artikelen over spirits, cocktailbars en bartenders een vaste waarde voor Entree Magazine. Competitieve bartenders zullen hem ook kennen als jurylid van diverse cocktailcompetities. Zo jureerde hij vijftien jaar voor Best Bartender, de competitie van Entree Magazine. Sinds drie jaar is Ingmar tevens te vinden achter de bar met zijn drankmerk Voerman Vieux. 

Categorie Entree Awards 2024: Best New Cocktailbar 

Jury Entree Awards 2023_Ingmar Voerman  Ingmar Voerman

MISJA VORSTERMANS

Cocktailexpert (o.a. ISAAC Academy & COLLINS Barsystems)

Als mede-eigenaar van ISAAC Academy (opleiding met een trainingscentrum in Diemen) en COLLINS Barsystems (cocktailbar-systeem) is Misja van grote waarde voor de ontwikkeling van de moderne Nederlandse cocktailscene. De ISAAC Academy is volgens hem een echte ‘bartender heaven’. Hij biedt er bartenders een opleidingspad om carrière te maken in het vak, geeft trainingen en helpt horecaondernemers en drankenmerken met het rendabel maken van hun bar.    

Categorie Entree Awards 2024: Best New Cocktailbar 

Misja Vorstermans_2024  Misja Vorstermans

MARIJKE SCHREINER

Directeur hotelgroep Stayokay

Al zestien jaar is Marijke directeur van Stayokay, dat bestaat uit 21 eigentijdse hostels in Nederland. Met haar team heeft ze hard gewerkt om het merk meer bekendheid te geven bij een diversiteit aan doelgroepen. Hoe? “Groots denken, maar met aandacht voor details in product en service, daar gaat het om!” We kunnen wel concluderen dat deze vakvrouw de wereld van hostels afgelopen jaren naar een ander niveau gebracht. Naast haar werk als hotelier zit ze in de Raad van Toezicht van SVH en in de Advisory Board van Hotel Leaders Network. 

Categorie Entree Awards 2024: Best New Hotel - small 

Marijke Schreiner_2024  Marijke Schreiner

CHRISTOPHE BEAUMONT

Eigenaar Twin Peaks Hospitality (o.a. Harry's, Founders Bar en Hotel Beaumont in Maastricht)

Deze ondernemer uit Maastricht weet samen met zijn broer Jean-Marc het levenswerk van hun overgrootvader Willem Beaumont voort te zetten. Ze runnen sinds 2014 het gerenommeerde Hotel Beaumont in Maastricht en zijn hiermee de vierde generatie hoteliers. Onderdeel van dit hotel zijn ook restaurant Harry's, vernoemd naar hun vader Harrie, en Founders Bar. Deze intieme cocktailbar werd genomineerd voor de Entree Awards 2023. Christophe is ook eigenaar van hotel The Dutch. Alle zaken vallen onder zijn hospitalitybedrijf Twin Peaks. 

Categorie Entree Awards 2024: Best New Hotel - small 

Christophe Beaumont_2024  Christophe Beaumont

MARCO LEMMERS

Hotelier (Conscious Hotels en Hotel V)

Als oprichter en mede-eigenaar van de duurzame hotelketen Conscious Hotels (vier locaties in Amsterdam) is Marco grondlegger van duurzame hospitality in Nederland. En goed nieuws: dankzij een investeerder aan boord is Marco klaar voor groei in binnen- en buitenland. Die groei is inmiddels begonnen met de overname van Hotel V (drie locaties in Amsterdam) in 2023 en in 2025 staat er een opening van een nieuw ‘eco-sexy’ Conscious Hotel gepland in het voormalige Tivoli in Utrecht. Marco kreeg in 2018 tijdens de Entree Awards de titel Horecaondernemer van het Jaar. 

Categorie Entree Awards 2024: Best New Hotel - large 

Marco Lemmers_2024  Marco Lemmers

MAARTEN WESSELS

Trainer en spreker  

Wie een specialist nodig heeft op het gebied van gastvrijheid en personeel, is bij Maarten aan het goede adres. Hij deelt graag zijn kennis tijdens presentaties en (horeca)trainingen, en als docent aan de Hotel Management School NHL Stenden in Leeuwarden als dagvoorzitter zorgt hij bovendien voor soepele vergaderingen: doelgericht en direct, maar wel met de humor die we van deze expert gewend zijn. Zijn meestgevraagde Keynote van dit moment gaat over ‘Generatieverschillen op de werkvloer’. Hij doet dit alles vanuit zijn bedrijf Wessels Trainingen. 

Categorie Entree Awards 2024: Best New Hotel - large 

Maarten Wessels_2024  Maarten Wessels

KEES NDEKE 

Conceptontwikkelaar (Everyvents, Hype my brand) 

Als geen ander weet Kees hoe je een concept ontwikkelt en daar de juiste marketing-strategie bij vindt voor groei. In Amsterdam drukt hij met zijn bedrijf Everyvents een stempel op het nachtleven met clubconcepten in de Jimmy Woo, Supper, Club Air, Chin Chin Club en Lovelee. In het buitenland doet hij dat in Dubai, Valencia, Mallorca en Antwerpen en op Ibiza. Met zijn marketingbureau Hype my brand werkt hij bovendien voor klanten, zoals Levi's, en horecagroepen Sixty Two Group en RCE.  

Categorie Entree Awards 2024: Best New Entertainment Concept

Kees Ndeke_2024  Kees Ndeke

VINCENT VAN DIJK 

Hotelexpert en trendwatcher

Verslaafd aan restaurants, hotels en bars, is Vincent altijd op zoek naar nieuwe hotspots en trends. Hij werkt vanuit Barcelona en Amsterdam. Met zijn marketingbureau HBMEO bouwt deze trend-forecaster al meer dan twintig jaar merken voor de luxe- en lifestylebranche én zet hij eigen concepten neer, zoals de succesvolle, jaarlijkse Hotelnacht. Ook adviseert hij overheden en bedrijven over hospitality en service en heeft hij een maandelijkse column in Entree Magazine, waarin hij ingaat op trends die signaleert.   

Categorie Entree Awards 2024: Best New Entertainment Concept  

Vincent-van-Dijk-1  Vincent van Dijk

MAARTJE NELISSEN

Duurzaam ondernemer (o.a. Plant FWD, The Food Line-up, Snackwithbenefits)   

De toekomst van food is de kapstok van alles wat Maartje doet. In 2013 richtte ze met Lotte Wouters catering- en conceptbureau The Food Line-up op; de eerste cateraar van Europa met Bcorp keurmerk. Na 10 jaar grootschalige event- en festivalcatering en bijna 1 miljoen geserveerde gerechten richtte ze in 2023 Plant FWD op: een platform voor het versnellen van de eiwittransitie met jaarlijkse events en sinds 2024 de lancering van de eerste duurzame restaurantweek; Plant FWD Week. Maartje is daarnaast co-host van Bekt Lekker de Podcast en werd in 2016 verkozen tot Hotello of the Year. 

Categorie Entree Awards 2024: Best New Restobar 

Maartje Nelissen_2024  Maartje Nelissen

GIJSBREGT BROUWER

Trendwatcher en oprichter de Buik

Elke dag uit eten? Voor Gijsbregt de normaalste zaak van de wereld. Hij kent de foodscene dan ook op zijn duimpje en zet zijn ervaringen multimediaal in. Naast trendwatcher en oprichter van online platform de Buik (Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag) is hij veelgevraagd spreker, co-host van Bekt Lekker de Podcast en auteur. Hij signaleert in zijn rubriek voor Entree Magazine maandelijks een (food)trend en biedt hij in een maandelijkse persoonlijke nieuwsbrief content over trends. Onze tip: schrijf je in voor de nieuwsbrief!  

Categorie Entree Awards 2024: Best New Restobar 

Gijsbregt Brouwer_2024  Gijsbregt Brouwer

CHONG CHU

Horecaondernemer (o.a. Foodhallen, Café Kuyl, The Joint Pizza Bar)

Toen Chong en zijn compagnons in 2014 de Foodhallen in een oude Amsterdamse tramremise openden, geloofden weinig mensen in succes. Maar niks bleek minder waar: anno 2024 zit deze plek dagelijks bomvol en inmiddels zijn er locaties bij in Rotterdam en Den Haag. Daarnaast is Chong mede-eigenaar van Café Kuyl en De Kanarie Club (Amsterdam) en richtte hij The Joint Pizzabar op, met een stand in de Foodhallen in Rotterdam en Den Haag.  

Categorie Entree Awards 2024: Best New Dine & Drink Concept - small

Chong_2024  Chong Chu

RON SIMPSON

Creatief ondernemer (The Avocado Show, Skybox)

Creatief ondernemer Ron Simpson staat bekend om zijn originele en grootse concepten die hij altijd in stijl uit weet te voeren. Zo heeft hij het inmiddels wereldberoemde merk The Avocado Show opgericht en uitgebouwd tot een internationale franchise en komen ook de grootste sprekers en bedrijven langs bij zijn laatste avontuur Skybox in de A’DAM Toren in Amsterdam. 

Als inspirator vind je hem vaak als spreker op grote podia, in shows, in menig podcast en bij scholen en opleidingen. Dit allemaal om zijn missie voor jongeren “to inspire the future” kracht bij te zetten. Het is dan ook geen verrassing dat hij de man is achter The Inspiration Academy. 

Categorie Entree Awards 2024: Best New Dine & Drink Concept – small 

Ron Simpson_2024  Ron Simpson

RON BLAAUW

Horecaondernemer en chef (o.a. Ron Gastrobar)

Tien jaar geleden sloot Ron zijn tweesterrenrestaurant en ging open als informele gastrobar. Die zaak zette de toon voor een nieuw type horeca die we vandaag de dag veel zien. Inmiddels zijn er vijf Ron Gastrobars en maakte deze horecaondernemer van zijn naam een merk. Hij loopt als werkgever continu voorop en is een ambassadeur voor ons vak. We hebben in de Nederlandse horeca slechts een aantal iconen. Dit is er één van. In 2021 werd Ron tijden de Entree Awards uitgeroepen tot Horecaondernemer van het Jaar. 

Categorie Entree Awards 2024: Best New Dine & Drink Concept - large 

Ron Blaauw-1  Ron Blaauw

JEROEN VELDKAMP

Koffie-expert en horecaondernemer (Smelt, Coffeelab, The Villy)  
Jeroen staat bekend als een van dé koffie-experts van Nederland. Maar onlangs ging hij een nieuw avontuur aan. Met de overname en heropening van Smelt in zijn woonplaats Maarheeze zet hij het ‘dorpshuis’ opnieuw neer, samen met zijn vrouw Mieke. Daarnaast is hij mede-eigenaar van twee all day-horecaconcepten: Coffeelab in Nijmegen, Den Bosch en Eindhoven en The Villy in Amsterdam, Den Haag Rotterdam. Wat je daar kunt verwachten? “Vibe, verbinding, community.” En goede koffie, natuurlijk. 

Categorie Entree Awards 2024: Best New Dine & Drink Concept - large

Jeroen Veldkamp_2024  Jeroen Veldkamp

SANNE HUISMAN

Horecaondernemer (Teds All day Brunch)

Wat begon met één locatie in 2015 is inmiddels een keten van maar liefst veertien vestigingen in steden als Haarlem, Breda, Utrecht en Amsterdam, waaronder twéé Bistro's in Maarssen en Muiden. Sanne Huisman is met haar man Michiel eigenaar van Teds All day Brunch. Zien ze kans voor groei? Jazeker. Gemiddeld openen ze nu één locatie per jaar, maar als het aan deze twee ondernemers ligt mag die groei worden versneld. Bij Teds houdt Sanne zich vooral bezig met de creatieve ontwikkeling van het merk. 

Categorie Entree Awards 2024: Best New All Day Concept 

Sanne Huisman_2024  Sanne Huisman

AD SCHAAP

Horecaondernemer (De Beren)

Ad is eigenaar van restaurantketen De Beren, die bestaat uit 50 restaurants en 30 bezorgrestaurants. Hij wist zijn bedrijf te transformeren van een plaatselijk eetcafé naar een landelijke restaurantketen. Klaar is hij nog lang niet. Ondernemen in de horeca is keihard werken, iedere dag opnieuw. “Niets gaat vanzelf, alleen bergafwaarts.” Met De Beren wil de Rotterdammer verder groeien en in 2024 opent hij met horecaondernemer Won Yip een bijzonder concept aan het Rokin in Amsterdam. 

Categorie Entree Awards 2024: Best New All Day Concept 

Ad Schaap_2024  Ad Schaap

HERMAN HELL

Horecaondernemer (o.a. Grace, Zalmhuis)

Als eigenaar van Hell's Kitchen Horeca Groep heeft Herman veertien bedrijven in en rond Rotterdam, zoals Grace (nominatie Entree Awards 2023), NRC, Het Wapen van Willemstad en Het Zalmhuis (winnaar Entree Awards 2022). Met Hugo Kruijssen is hij bovendien eigenaar van franchiseketen Sugo. Daarnaast is Herman een vaste (en scherpe!) columnist van Entree Magazine en zet hij veel lezers aan het denken met zijn visie. In 2023 werd hij tijdens de Entree Awards uitgeroepen tot Horecaondernemer van het Jaar en won hij de Rotterdamse Ondernemersprijs. 

Categorie Entree Awards 2024: Best Jaarrond Terras 

Herman Hell_2024  Herman Hell

NATALIA ALVAREZ PEREIRO

Ondernemer (TRIBE NL)

Een team van werknemers dat uitblinkt in gastvrijheid en waarin iedereen de kans krijgt om te groeien: dát is waar gedreven ondernemer Natalia zich voor inzet. Met een achtergrond als afdelingshoofd, head of operations en general manager in gerenommeerde hotels, waaronder de iconische hotels Krasnapolsky en Park Centraal, heeft Natalia een schat aan ervaring opgedaan. Ze heeft ook haar stempel gedrukt als bestuurslid van de netwerkvereniging AF&BM. In 2021 startte ze TRIBE NL. Met dit initiatief bouwt ze aan een ‘community’ van talentvolle internationale hospitality professionals (voornamelijk uit Spanje). 

Categorie Entree Awards 2024: Best Jaarrond Terras  

Natalia Alvarez Pereiro_2024  Natalia Alvarez Pereiro

IRIS KRANENBURG

Hoofdredacteur Entree Magazine en juryvoorzitter Entree Awards 
Als hoofdredacteur van Entree Magazine houdt Iris zich met haar collega’s bezig met de ontwikkeling van de online kanalen, het maandelijkse glossy magazine en de Entree Awards. “Ik houd van ondernemers die keer op keer weer verrassen en die constante kwaliteit weten te bieden, ondanks de soms moeilijke omstandigheden. De sector bruist, het is heerlijk om daar dagelijks mee bezig te zijn.” Iris gaat graag naar New York, Londen, Parijs en Antwerpen om (nieuwe) horeca te bezoeken.  

Jury Entree Awards 2023_Iris Kranenburg  Iris Kranenburg

 

Artikel delen