Entree Awards 2025: dit is de jury!
Van horecaondernemer tot chef en trendwatcher: dit is de jury van de Entree Awards 2025. Elke categorie bestaat uit vijf genomineerden, die worden bezocht door een jurykoppel. De redactie van Entree Magazine vraagt ieder jaar passende professionals hiervoor. Lees hieronder wie dat dit jaar zijn. Goed om te vermelden: jureren gebeurt vrijwillig en onafhankelijk. Eigenaren van genomineerde horecabedrijven kunnen niet in de jury.
Tekst: redactie Entree Magazine
Foto's: Samuel van Leeuwen
Partners Entree Awards 2025
Anne de Buck
Oprichter Your Little Black Book
Anne is online ondernemer en inspireert met yourlittleblackbook.me en @YOURLBB dagelijks tienduizenden lezers die van lekker eten en bijzondere adressen houden. Wat in 2012 begon als een hobby om restauranttips over Amsterdam te delen groeide binnen no time uit tot één van de meest succesvolle travel- en lifestyle platforms van Nederland. Of het nu solo is of met haar gezin, Anne reist de hele wereld over om city- en travel guides te maken met de beste foodtips en fijnste logeeradressen. Als ondernemer zit ze nooit stil en lanceert ze binnenkort een gloednieuwe horeca podcast én foodtour app.

Anne de Buck
Joris Bijdendijk
Chef en ondernemer (o.a. RIJKS* en Wils*)
Met een enorm positieve drive en oog voor detail weet Joris heel veel ballen succesvol in de lucht te houden. Hij is executive chef bij RIJKS*, Wils* en Wils Bakery Café (allemaal Amsterdam) mede-oprichter van de Low Food Movement en maakt naam als schrijver. Met zijn vaste wekelijkse rubriek in Het Parool en boeken, waaronder zijn nieuwste boek Chez Bijdendijk, dringt hij door tot vele thuiskeukens.

Joris Bijdendijk
Monique van Loon
Culinair schrijver
Monique maakte naam als oprichter van de populaire food-website culy.nl en werd later hoofdredacteur van miljuschka.nl. Met haar vaste rubriek in Het Parool recenseerde ze vier jaar bezorggerechten van (horeca)zaken in de hoofdstad. Nu zien we haar terug als hoofdredacteur van receptenwebsite Uit Pauline's Keuken en als freelance journalist voor o.a. Entree Magazine en JAN en heeft ze een wekelijkse nieuwsbrief van (food)tips. Onze conclusie? Monique drukt met haar werk als culinair schrijver, food trendwatcher en online marketeer een stempel op de Nederlandse culinaire scene.
Monique van Loon (fotograaf: Jet van Gaal)
Liselore Perisutti
Ondernemer (Psst Agency & Viral Solutions)
Een merk of event naar een hoger niveau brengen. Dat is waar Liselore met haar twee bedrijven op inzet. Met Viral Solutions produceert zij video- en foto producties voor bedrijven, zoals Searaft, Shoeby & Amsterdam Vintage Watches, en met Psst Agency organiseert zij event producties én faciliteert zij hospitality personeel in de event sector, zoals op events van Vichy, Black Magic Design en Louis Vuitton.

Liselore Perisutti
Albert van Beeck Calkoen
Cocktailexpert
Onder de naam Mister Cocktail schrijft Albert al ruim tien jaar over dranken en organiseert hij diverse beurzen en events voor consumenten en (horeca)professionals, waaronder de Amsterdam Cocktail Week en The Art Of Drinks. Vaak tref je Albert ook met een camera in zijn hand om de cocktailscene op beeld vast te leggen. Een branche die volgens hem volop in beweging is: “We zitten in een cocktailrevolutie”, zei hij onlangs in Entree Magazine, waarmee hij doelde op de enorme populariteit van het segment in alle lagen van de horeca. Een term die we nog veel terughoren.

Albert van Beeck Calkoen
Misja Vorstermans
Cocktailexpert (o.a. ISAAC Academy & COLLINS Barsystems)
Als mede-eigenaar van ISAAC Academy (opleiding met een trainingscentrum in Diemen) en COLLINS Barsystems (cocktailbar-systeem) is Misja van grote waarde voor de ontwikkeling van de moderne Nederlandse cocktailscene. De ISAAC Academy is volgens hem een echte ‘bartender heaven’. Hij biedt er bartenders een opleidingspad om carrière te maken in het vak, geeft trainingen en helpt horecaondernemers en drankenmerken met het rendabel maken van hun bar. Daarnaast heeft hij een podcast: Cocktails & Spirits.

Misja Vorstermans
Marco Lemmers
Hotelier (Conscious Hotels en Hotel V)
Als oprichter en mede-eigenaar van de duurzame hotelketen Conscious Hotels (vier locaties in Amsterdam) is Marco grondlegger van duurzame hospitality in Nederland. En goed nieuws: dankzij een investeerder aan boord is Marco klaar voor groei in binnen- en buitenland. In 2023 nam hij Hotel V (drie locaties in Amsterdam) over, in augustus 2025 opent er een hotel in het Amsterdamse Oosterpark en in september 2025 staat er een opening van een nieuw ‘eco-sexy’ Conscious Hotel gepland in het voormalige Tivoli in Utrecht. Marco kreeg in 2018 tijdens de Entree Awards de titel Horecaondernemer van het Jaar.

Marco Lemmers
Maarten Wessels
Trainer en spreker
Wie een specialist nodig heeft op het gebied van gastvrijheid en personeel, is bij Maarten aan het goede adres. Hij deelt graag zijn kennis tijdens presentaties en (horeca)trainingen, en als docent aan de Hotel Management School NHL Stenden in Leeuwarden als dagvoorzitter zorgt hij bovendien voor soepele vergaderingen: doelgericht en direct, maar wel met de humor die we van deze expert gewend zijn. Zijn meestgevraagde Keynote van dit moment gaat over ‘Generatieverschillen op de werkvloer’. Hij doet dit alles vanuit zijn bedrijf Wessels Trainingen.

Maarten Wessels
Vincent van Dijk
Hotelexpert en trendwatcher
Verslaafd aan restaurants, hotels en bars, is Vincent altijd op zoek naar nieuwe hotspots en trends. Hij werkt vanuit Barcelona en Amsterdam. Met zijn marketingbureau HBMEO bouwt deze trend-forecaster al meer dan twintig jaar merken voor de luxe- en lifestylebranche én zet hij eigen concepten neer, zoals de succesvolle, jaarlijkse Hotelnacht. Ook adviseert hij overheden en bedrijven over hospitality en service en heeft hij een maandelijkse column in Entree Magazine, waarin hij ingaat op trends die signaleert.
Vincent van Dijk
Maartje Nelissen
Duurzaam ondernemer (o.a. Plant FWD, The Food Line-up, Snackwithbenefits)
De toekomst van food is de kapstok van alles wat Maartje doet. In 2013 richtte ze met Lotte Wouters catering- en conceptbureau The Food Line-up op; de eerste cateraar van Europa met Bcorp keurmerk. Na 10 jaar grootschalige event- en festivalcatering en bijna 1 miljoen geserveerde gerechten richtte ze in 2023 Plant FWD op: een platform voor het versnellen van de eiwittransitie met jaarlijkse events en sinds 2024 de lancering van de eerste duurzame restaurantweek; Plant FWD Week. Maartje is daarnaast co-host van Bekt Lekker de Podcast en werd in 2016 verkozen tot Hotello of the Year.

Maartje Nelissen
Gijsbregt Brouwer
Trendwatcher en oprichter de Buik
Elke dag uit eten? Voor Gijsbregt de normaalste zaak van de wereld. Hij kent de foodscene dan ook op zijn duimpje en zet zijn ervaringen multimediaal in. Naast trendwatcher en oprichter van online platform de Buik (Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag) is hij veelgevraagd spreker, co-host van Bekt Lekker de Podcast en auteur. Hij signaleert in zijn rubriek voor Entree Magazine een (food)trends en biedt in een maandelijkse persoonlijke nieuwsbrief content over trends.
Gijsbregt Brouwer (gemaakt door Pim Ras)
Entree Awards 2025 op 1 december 2025
Op maandag 1 december barst hét horeca-evenement van het jaar los in Theater Amsterdam – met show, food, drinks, netwerk en party! De awardshow onder leiding van Ruben Nicolai en de spectaculaire afterparty wil je niet missen.
- 17.30 - 19.00: Ontvangst met drinks en bites.
- 19.00 - 20.30: Spectaculaire uitreiking van de Entree Awards.
- 20.30 - 0.00: Feest tijdens de afterparty in Club Entree!
Dresscode: cocktail (= feestelijk), no jeans! Wel: jurk, jumpsuit, smoking, pak, etc.
Nicky van Westenbrugge
Ondernemer (Bee Hospitality)
Nicky is een energieke en creatieve strateeg met een voorliefde voor reizen, koken, wijn en schrijven. Samen met haar man Derk vormt zij een ondernemend duo dat met hart voor horeca en mensen het culinaire landschap van Eindhoven blijvend verandert. Sinds 2012 runnen ze samen onder de vlag van Bee Hospitality meerdere horecaconcepten in Eindhoven, waaronder boutique Hotel Parkzicht, NY-Style bistro Thym by Parkzicht, Pizzeria Hout en het Spaanse restaurant Casa Pepe. Op dit moment werken ze aan hun meest ambitieuze project tot nu toe: de transformatie van een historisch klooster tot luxehotel met restaurant. Dit allemaal in Eindhoven. Begin dit jaar werden Derk en Nicky uitgeroepen tot Independent Hotelier of the Year.

Nicky van Westenbrugge
Riad Farhat
Horecaondernemer (3WO en De Horeca Groep Leiden)
Riad Farhat is horecaondernemer en mede-eigenaar van 3WO Horeca Groep en De Horeca Groep Leiden. Met inmiddels meer dan 35 horecazaken in Amsterdam, Utrecht en Leiden (o.a. Bar Bukowski, Le French Café, Bonnie) weet hij alles van het creëren van horecaconcepten en het opbouwen van succesvolle zaken. Vorig jaar won hij met Badhuis in Amsterdam een Entree Award voor Best New All Day Concept en in 2019 werd 3WO uitgeroepen tot Horecaondernemers van het Jaar.

Riad Farhat
Harold van Workum
Horecaondernemer (o.a. Van Heeckeren Grandcafé en Beachclub The Sunset)
Al decennialang komt Harold van Workum op Ameland en inmiddels heeft de horecaondernemer op het Waddeneiland meerdere horecazaken, waaronder Van Heeckeren Grandcafé en Beachclub The Sunset. Daarnaast heeft hij met Van Heeckeren Hotel ruim vijftig kamers en zijn er onder de vlag Van Heeckeren Apartments & Suites bijna zestig appartementen verspreid over het eiland. Vorig jaar won hij met Van Heeckeren Grandcafé een Entree Award in de categorie Beste Jaarrond Terras.

Harold van Workum
Martin Hendricks
Hotelier (Black Label Hotels)
Martin Hendricks is sinds 2018 CEO en mede-eigenaar van Black Label Hotels. De eigenzinnige hotelier groeit snel met zijn bedrijf en opent sindsdien ieder jaar minimaal een hotel. Het bedrijf is bekend van onder meer Doubletree by Hilton Sittard, Hotel Valkenburg by Mercure, Maison ELLE in Amsterdam en Kasteel Gemert Eindhoven, Curio Collection by Hilton en het nieuwe Hilton Garden Inn op Brussels Airport. In 2026 openen er twee hotels en in 2027 gaat Kasteel Gemert open. In 2023 werd Martin Hotello of the Year.

Martin Hendricks
Chong Chu
Horecaondernemer (o.a. Foodhallen, The Joint Pizza Bar)
Toen Chong en zijn compagnons in 2014 de Foodhallen in een oude Amsterdamse tramremise openden, geloofden weinig mensen in succes. Maar niks bleek minder waar: anno 2025 zit deze plek dagelijks bomvol en inmiddels is er ook een locatie in Rotterdam. Daarnaast is Chong mede-eigenaar van Café Kuyl en De Kanarie Club (Amsterdam) en richtte hij The Joint Pizzabar op, met een stand in de Foodhallen in Rotterdam.
Chong Chu (gemaakt door Pim Ras)
Ron Simpson
Creatief ondernemer (TLC, The Avocado Show, Skybox)
Creatief ondernemer Ron Simpson staat bekend om zijn originele en grootse concepten die hij altijd in stijl uit weet te voeren. Zo bedacht hij o.a. The Avocado Show en Taste Like Chicken, richtte hij inspiratie bureau Skybox op in de A'DAM Toren en voorziet hij zo’n 100 topmerken per jaar van creatief business advies als consultant. Je vindt hem net zo vaak on stage als backstage, want als inspirator is hij niet weg te denken uit de scene.

Ron Simpson
Ron Blaauw
Horecaondernemer en chef (o.a. Ron Gastrobar)
Tien jaar geleden sloot Ron zijn tweesterrenrestaurant en ging open als informele gastrobar. Die zaak zette de toon voor een nieuw type horeca die we vandaag de dag veel zien. Inmiddels zijn er vijf Ron Gastrobars en maakte deze horecaondernemer van zijn naam een merk. Hij loopt als werkgever continu voorop en is een ambassadeur voor ons vak. We hebben in de Nederlandse horeca slechts een aantal iconen. Dit is er één van. In 2021 werd Ron tijden de Entree Awards uitgeroepen tot Horecaondernemer van het Jaar.

Ron Blaauw
Sanne Huisman
Horecaondernemer (Teds All day Brunch)
Wat begon met één locatie in 2015 is inmiddels een keten van maar liefst vijftien vestigingen in steden als Haarlem, Breda, Utrecht en Amsterdam en een bistro in Muiden. Sanne Huisman is met haar man Michiel eigenaar van Teds All day Brunch. Zien ze kans voor groei? Jazeker. Nu de organisatie helemaal staat, willen ze groeien naar twintig locaties. "Maar het moet wel in de strategie passen", benadrukken ze. Bij Teds houdt Sanne zich vooral bezig met de creatieve ontwikkeling van het merk.

Sanne Huisman
Ad Schaap
Horecaondernemer (De Beren, Drippy's)
Met bijna 80 locaties van De Beren wordt Ad gezien als een koploper van het grote spel. Hij begon als supermarkteigenaar, kocht én verkocht de Baja Beach Club in R'dam en in ‘99 kwam de overname van het Beren-concept en groeide het uit tot grote keten. Met smashburger-concept Drippy's gaat Ad een nieuw avontuur aan, met Kaj Gorgels en Colin Knopper. Inmiddels zijn er drie locaties.

Ad Schaap
Herman Hell
Horecaondernemer (o.a. Grace, Zalmhuis)
Als eigenaar van Hell's Kitchen Horeca Groep heeft Herman veertien bedrijven in en rond Rotterdam, zoals Grace (nominatie Entree Awards 2023), NRC, Het Wapen van Willemstad en Het Zalmhuis (winnaar Entree Awards 2022). In 2023 werd hij tijdens de Entree Awards uitgeroepen tot Horecaondernemer van het Jaar en won hij de Rotterdamse Ondernemersprijs.

Herman Hell
Natalia Alvarez Pereiro
Ondernemer (TRIBE NL en Elevating Hospitality)
Een team van werknemers dat uitblinkt in gastvrijheid en waarin iedereen de kans krijgt om te groeien: dát is waar gedreven ondernemer Natalia zich voor inzet. Met een achtergrond als afdelingshoofd, head of operations en general manager in gerenommeerde hotels, waaronder Krasnapolsky en Park Centraal, en als bestuurslid van netwerkvereniging AF&BM heeft Natalia veel ervaring. Inmiddels heeft ze 2 bedrijven. Met TRIBE NL bouwt ze aan een ‘community’ van talentvolle internationale hospitality professionals (voornamelijk uit Spanje). En met haar nieuwe bedrijf Elevating Hospitality adviseert ze horecaondernemers over o.a. de haalbaarheid van hun concept.

Natalia Alvarez Pereiro
Iris Kranenburg
Hoofdredacteur Entree Magazine en juryvoorzitter Entree Awards
Als hoofdredacteur van Entree Magazine houdt Iris zich met haar collega’s bezig met de ontwikkeling van de online kanalen, het maandelijkse glossy magazine en de Entree Awards. “Ik houd van ondernemers die keer op keer weer verrassen en die constante kwaliteit weten te bieden, ondanks de soms moeilijke omstandigheden. De sector bruist, het is heerlijk om daar dagelijks mee bezig te zijn.” Iris gaat graag naar New York, Londen, Parijs en Antwerpen om (nieuwe) horeca te bezoeken.

Iris Kranenburg (gemaakt door Pim Ras)
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen
