Even voorstellen: jury Entree Awards 2021

Even voorstellen: jury Entree Awards 2021

Over twee maanden, op maandag 29 november, vindt hét horeca evenement van het jaar plaatst: de Entree Awards 2021. Deze week maken wij de nominaties van elf van de dertien categorieën bekend. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt nieuwe, of het afgelopen jaar gerestylede restaurants, hotels, cocktailbars en nachtclubs. Dit zijn de 18 juryleden van dit jaar:

Juryleden Entree Awards 2021

De nominaties zijn een belangrijke graadmeter voor de ontwikkelingen in de horecabranche. Een award is voor de winnaars de bekroning voor inspanningen die hun bedrijf tot een van de meest onderscheidende horecazaken van het afgelopen jaar maakt.  Juryvoorzitter Iris Kranenburg, hoofdredacteur van Entree Magazine: “Dankzij de onafhankelijkheid van onze juryleden en hun status op hun vakgebied is een nominatie echt van meerwaarde. Een nominatie is dus een waardevolle erkenning waar de bedrijven terecht trots op zijn.” 

Bestel hier Early Bird tickets voor de Entree Awards 2021!

Ingmar Voerman
Drankjournalist en oprichter Voerman Vieux
Ingmar Voerman staat als drankjournalist en cocktailkenner al jaren bekend als dé cocktailautoriteit van de lage landen. Als drankredacteur is hij een vaste waarde voor Entree Magazine, en competitieve bartenders zullen hem kennen als veelgevraagd jurylid van vele cocktailcompetities, waaronder Entrees Best Bartender. Sinds dit najaar is Ingmar nu ook te vinden achter de bar met zijn gloednieuwe drankmerk Voerman Vieux.

 

 

Jeroen van Zwetselaar
Eigenaar ZW6 | Studio Jeroen van Zwetselaar
Jeroen ontwerpt interieurconcepten in het binnen- en buitenland. Met achtergronden in de architectuur en designbranche is hij naast interieurontwerper ook autonoom kunstenaar. Hij creëert vanuit zijn ziel met een vleugje rock ‘n roll. Hij daagt uit om te leven vanuit je eigen levensvisie, de natuur en authenticiteit. Het verbinden van deze elementen is wat zijn werk tekent. Onder andere The New York Times, Elle UK, Elle Decor, Bēhance, Design Milk, FRAME en dezeen publiceerden over zijn werk.

 

 

Jeroen Veldkamp
Koffie-expert en horecaondernemer
Velen zullen Jeroen kennen van de bruisende COFFEELAB-vestigingen in Eindhoven, Den Bosch, Breda en Nijmegen. Onlangs kwam daar The Villy bij. Deze heeft nu één locatie in Amsterdam, maar groeit komende tijd met meerdere locaties. Daarnaast brengt deze creatieve duizendpoot zijn out of the box (coffee) concepten ook op geheel eigen wijze naar locaties als de Horecava. Met al deze ervaring en kennis is het niet gek dat Jeroen al vele horecaondernemers en ketens naar een next level koffieconcept hielp.

 

 

Photo: Nichon Glerum

Guus Thijssen
Gastronomisch verhalenmaker, co-founder Buro Eetkunde 
Guus Thijssen is gastronomisch verhalenmaker en verbinder. Onder de naam Guustronomie presenteert hij verschillende collaboratieve dinerseries, waaronder het 010/020 diner en het Grote Groenten Circus. Verhalen over de mensen achter bijzondere restaurants vertelt hij zelf via zijn nieuwe project Buro Eetkunde, met een maandelijkse mailing: Supplement. Daarnaast maakt het Buro ook verhalen in opdracht. 

 

 

Antoine Pruyn 
Ontwerper Heineken Interieur Design
Al 27 jaar is Antoine als interieurarchitect werkzaam bij Heineken. Daar is hij als teamleider eindverantwoordelijk voor de afdeling Heineken Interieur Design. De projecten waaraan door het team gewerkt wordt zijn van zeer uiteenlopende aard: van een klein café tot de horeca in grote voetbalstadions. Antoine is blij met zijn collega’s: “Het team heeft een brede kennis van horeca en trends in de horeca in binnen- en buitenland.”

 

 

Iris Kranenburg
Hoofdredacteur Entree Magazine en juryvoorzitter
Als hoofdredacteur van Entree Magazine houdt Iris zich met haar collega’s bezig met de ontwikkeling van het magazine, de online kanalen en de Entree Awards. "Ik houd van ondernemers die keer op keer weer verrassen en die constante kwaliteit weten te bieden, ondanks de soms moeilijke omstandheden. De sector bruist, een voorrecht om daar dagelijks mee bezig te zijn." Iris gaat graag naar New York, Parijs en Antwerpen om nieuwe horeca te bezoeken en hoopt dat solo dining ooit eens in Nederland gaat doorbreken.  

 

 

Ron Simpson 
Founder The Avocado Show en creatief ondernemer
Na twintig jaar furore gemaakt te hebben als ondernemer is Ron niet meer weg te denken uit de creatieve nightlife-, hospitality- en consultancy-industrie. Naast de internationale restaurantfranchise The Avocado Show, dat inmiddels vestigingen heeft in Amsterdam, Brussel, Madrid en Londen, werkte zijn marketingbureau 24K Agency al voor vele grote merken. Zijn evenementenbureau NightVision organiseerde honderden eigen shows, legendarische feestjes en grootschalige events als GirlsLoveDJs, Please Don’t Tell, Upperclub en Mayhem. Met zijn gloednieuwe inspiration academy SKYBOX is hij overal on stage te vinden als spreker en inspirator en achter de schermen als consultant.

 

 

Gijsbregt Brouwer
Trendwatcher en oprichter de Buik
Naast trendwatcher en oprichter van platform de Buik (in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht), schreef Gijsbregt het boek 'Horeca na corona' en heeft hij de podcast 'de Buik Live'. Ook signaleert hij iedere maand een (food)trend voor onder meer Entree Magazine, heeft hij zijn eigen tweewekelijkse nieuwsbrief over trends en staat hij regelmatig op het podium als spreker.

 

 

Cleo Vehmeyer
Eigenaar Représentable
Meer dan 25 jaar was Cleo als directeur werkzaam in de horeca (o.a. bij IQ Creative BV bekend van de Supperclub, Happyhappyjoyjoy en Envy). In 2019 begon zij haar eigen bedrijf Représentable. Dit bedrijf is gespecialiseerd in bijzonder serviesgoed, bestek en glaswerk en helpt horecabedrijven bij hun zoektocht naar de juiste presentatie van het eten én de tafel. In haar vrije tijd bezoekt ze graag als gast de horeca vanuit haar passie voor lekker eten en drinken en om feeling te houden met de branche.

 

 

Maarten Wessels
Gastvrijheidsdeskundige
Elke dag is Maarten bezig in en met de wereld van gastvrijheid. De ene keer als keynotespeaker of trainer, dan weer als columnist of docent aan de Hotel Management School NHLStenden. Altijd met een scherpe blik. Met grote regelmaat is hij dan ook te vinden in de horeca, van hostel tot hotel, van café tot restaurant. “Ik ben altijd op zoek naar kansen voor verbetering van de hospitality in deze prachtige branche!”

 

 

Misja Vorstermans 
ISAAC Academy en COLLINS Barsystems
Als eigenaar van ISAAC Academy en COLLINS Barsystems & ISAAC Creative is Misja één van de grondleggers van de moderne Nederlandse cocktailscene. Hiermee helpt hij horecaondernemers en drankenmerken met het ontwikkelen en uitrollen van concepten.  En biedt hij bartenders een pad om in dit mooie beroep carrière te maken.

 

 

Marijke Schreiner
Directeur Stayokay
Of het nou luxe hotels zijn of een kleinschalig familiehotel, Marijke kan genieten van authentieke gastvrijheid die er in allerlei soorten accommodaties geboden wordt. Met haar roots in de hotellerie kan ze putten uit een ruime ervaring en bij Stayokay heeft ze met haar team hard gewerkt om het merk meer bekendheid te geven bij een diversiteit aan doelgroepen. “Groots denken maar aandacht voor details in product en service, daar gaat het om!”

 

 

Marco Lemmers
Marco Lemmers is medeoprichter en CEO van duurzame hotelketen Conscious Hotels.
De missie van Conscious Hotels is ‘Eco-Sexy. Big Smiles’. Er zijn inmiddels vier hotelvestigingen, twee restaurants (Bar Kantoor en Café Moer) en twee koffiebars (Sticky Fingers en Conscious Café). Marco wordt erg blij van de duurzame ontmoetingen die hij daar kan creëren. Hij wil mensen laten genieten en tegelijkertijd verleiden om stappen te zetten op de duurzaamheidsladder. “Saving the planet while having fun!” In 2018 werd hij met compagnon Sam Cohen tijdens de Entree Awards uitgeroepen tot Horecaondernemer van het jaar.

 

 

Albert van Beeck Calkoen
Drankenkenner & cocktail liefhebber.
Sinds 1996 is Albert actief in de horeca waar hij de start van de huidige ‘cocktail boom’ meemaakte en verknocht raakte aan de cocktail. Jarenlang mocht hij een aantal mooie merken als Hendrick’s Gin, Campari en Bombay Sapphire vertegenwoordigen. Onder de naam Mister Cocktail schrijft Albert sinds tien jaar over dranken en organiseert hij o.a. het Gin Festival, de Amsterdam Cocktail Week en de nieuwe beurs The Art Of Drinks.

 

 

Maartje Nelissen
Mede-eigenaar The Food Line up.
Als Chief Flavour van The Food Line-up, waar Maartje met Lotte Wouters eigenaar van is en duurzame en creatieve cateringconcepten mee bedenkt, bewaakt ze de unieke smaak van het bedrijf. Ze verzint continu nieuwe Food Line-ups en concepten, zoals Brasserie 2050 en een circulaire foodcourt op DGTL festival. Maartje werd verkozen tot Hotello of the year, DJ100, zet zich in voor een mooier Amsterdam bij Young on Board en het Genootschap van Felix Meritis. Bovendien gaat ze ervoor om ooit zakenvrouw van het jaar te worden waarbij iedere euro gemaakte omzet gaat over het maken van duurzame impact.

 

 

Chong Chu
Mede-eigenaar Foodhallen, Kanarie Club en Café Kuyl in Amsterdam
In 2014 toverde hij de oude tramremise in Amsterdam West om tot een unieke food experience. Zo ontstond het bekende en populaire concept, Foodhallen. Hierna volgde Rotterdam en Den Haag. Daarnaast ken je hem van dé borrel-, werk- en eventlocatie de Kanarie Club en startte hij met zijn compagnons Café Kuyl aan het Rembrandtplein.

 

 

Vincent van Dijk
Hotel-expert en trendwatcher
Verslaafd aan restaurants, hotels en bars, is Vincent altijd op zoek naar nieuwe hotspots en foodtrends. Met zijn marketingbureau HBMEO bouwt deze trend-forecaster al twintig jaar merken, van MiniBarBox tot Hotelnacht, en adviseert hij overheden en bedrijven als het gaat om hospitality en service. Sinds kort is hij hoofdredacteur van een online glossy over zijn favoriete drank: Press for Champagne. Daarnaast heeft hij een trendcolumn in het mooiste horecavakblad van Nederland.

 

 

Fred Bus
Horeca-consulent
Al 35 jaar is Fred werkzaam in de horeca. Als voormalig directielid van Debuut BV realiseerde hij toonaangevende projecten door heel Nederland. Met succes: samen met Ruud van Rietschoten werd hij tijdens de Hospitality & Style Awards (de voorganger van de Entree Awards) in 2014 uitgeroepen tot Horecaondernemer van het jaar. Sinds begin 2021 is Fred werkzaam als zelfstandig horeca-consulent met als passie muziek. “Ik zie dit als een belangrijke pijler van een horecazaak om een concept te laden.”

 

 

Bekendmaking genomineerden Entree Awards 2021

Donderdag 7 oktober maken wij de genomineerden in de elf categorieën bekend. Tickets voor de Entree Awards zijn hier te bestellen!

Tags: 
Artikel delen