Jan Briek van The Dublin House in Zwolle: 'Extra gasten door Entree Awards’

Will Erens en Jan Briek

Jan Briek van The Dublin House in Zwolle: 'Extra gasten door Entree Awards’

Voor de nieuwe rubriek ‘De winnaar van’ spreken wij elke week een winnaar van een Entree Award. Wat betekent de winst voor een horecaonderneming? Hoe ging het jurybezoek? En wat zijn de toekomstplannen? Deze week spreken wij de winnaar van de categorie ‘Best New Café’: Jan Briek, eigenaar van The Dublin House in Zwolle.Tekst: David Boersen
Hoofdfoto: Will Erens (designbureau Too Many Agencies) en Jan Briek (The Dublin House) tijdens de Entree Awards

Je hebt de Entree Award voor Best New Café gewonnen, wat betekent deze prijs voor jou?

Het winnen van een Entree Award heeft natuurlijk een hoge pr-waarde. Ik heb gemerkt dat we echt beter in de markt liggen en mensen speciaal voor het prijswinnende The Dublin House deze kant op komen. Het helpt enorm om ons nog beter op de kaart te zetten. Wat verder een mooie bijkomstigheid is, is dat je een bijzondere werkplek kunt bieden aan je personeel. Een Entree Awardzorgt ervoor dat professionals, denk aan barpersoneel en cocktailshakers, zich graag bij je willen aansluiten.

Hoe heb jij de winst tot nu toe ervaren?

Je ervaart natuurlijk veel euforie. Al mijn collega’s in Zwolle hebben mij gefeliciteerd, de bloemen stromen binnen en er worden taarten bezorgd. In Zwolle is echt iedereen ervan op de hoogte dat wij deze award hebben gewonnen. Los van alle felicitaties geeft de winst veel motivatie om de kwaliteit echt hoog te houden en te verbeteren waar mogelijk.

Wat vond je van het jurybezoek en het rapport dat de juryleden hebben samengesteld?

Ik ben een doorgewinterde horecaman, dus de twee juryleden en horecaprofessionals Herman Hell (eigenaar van Hells Kitchen Horeca Groep o.a. bekend van Het Zalmhuis en NRC in Rotterdam) en Jeroen Veldkamp (koffie-expert en mede-eigenaar van COFFEELAB)zijn echt vakbroeders. Zij hebben écht verstand van zaken en dit zie je ook terug in hun rapport. De details die zijn verwerkt in The Dublin House vallen hun dan ook op. Als er over je bedrijf wordt geschreven dat het internationale allure heeft, dan is dat een enorm compliment.

'In een hedendaags café moet je goed kunnen eten, maar het moet wel een café blijven'
The Dublin House-Todays Brew-2
The Dublin House

Waar staat een café van deze tijd volgens jou voor?

In een hedendaags café moet je goed kunnen eten, maar het moet wel een café blijven. Als je in een café zoals we hem kennen, met lekkere biertjes, goede whisky’s en ga zo maar door, goed eten serveert, dan heb je een café zoals hij tegenwoordig moet zijn.

Hoe laat je dat tot uiting komen met jouw café The Dublin House?

Door een goed food & beverage assortiment aan te bieden. Ons menu is uitgebreid en heeft voor ieder wat wils. Wij serveren onder andere gegrilde octopus, rib-eye en fish & chips, maar hebben ook veel vegetarische alternatieven zoals een shepherds pie en veggie tempura. Dit zijn dus niet de standaard salades die je overal op de kaart ziet staan. De back bar is het altaar van een café. Aan de back bar kun je echt zien wat voor type ondernemer er achter het café zit. Wij zorgen dus dat wij een mooi assortiment in huis hebben en maken dit mede op deze manier kenbaar. Verder investeren wij in goed personeel, zowel achter de bar als in de bediening staan vakmensen.

Hoe ga jij om met de stijgende prijzen van brouwerijen?

Ik bereken de prijzen door in de prijs voor gasten. Mijn laatste verhoging was in oktober en komt uit op een gemiddelde van 10%. Ik probeer mijn gasten tegemoet te komen met acties. Op woensdag heb ik bijvoorbeeld een ‘pint-night’ en op maandag drink je bij ons je cocktail voor 7,50 euro. Op de doordeweekse dagen ga ik echt op zoek naar omzet, en dit creëer je mede door dit soort leuke acties. Op de drukke weekenddagen worden de gasten getrakteerd op livemuziek en bied je mede op deze manier echt een beleving, je betaalt dus niet alleen voor het product. Dit zorgt er mede voor dat de prijsstijgingen acceptabel blijven.

Hoe zie je de toekomst van The Dublin House voor je?

We gaan in het komende jaar in ieder geval veel energie steken in de Peacock bar. De Peacock bar is een ‘hidden bar’ die boven The Dublin House te vinden is. De gast komt binnen via een telefooncel. De bar richt zich voornamelijk op cocktails. Het is hiermee echt het doel om genomineerd te worden voor de categorie ‘Best New Cocktailbar’ van de Entree Awards. Ik ga verder starten met een lunch concept in The Dublin House. De focus gaat in ieder geval echt compleet liggen op de Peacock en The Dublin House, voorlopig komen er geen nieuwe projecten.

The Dublin House-Todays Brew-4 Entree Awards 2022_The Dublin House_prijzen
Artikel delen