Jondani in Amsterdam is Best New Dine & Drink concept big city <100 guests 2025

Jondani in Amsterdam

Jondani in Amsterdam is Best New Dine & Drink concept big city <100 guests 2025

De winnaars van de Entree Awards 2025 zijn bekend! In de categorie Best New Dine & Drink big city <100 guests wint Jondani in Amsterdam. De broers Mickey en Yoeri de Jong zitten achter deze zaak. De jury is lovend: "Broers Mickey en Yoeri de Jong hebben duidelijk een visie op wat hun publiek zoekt en vertalen dat feilloos naar de praktijk. De sfeer is glam en bruisend, de gerechten zijn smaakvol en luxe. Alles een tikkie over de top, en het werkt als een malle. Wat een feest!" In dit artikel lees je meer over de zaak en het juryrapport.

De categorie Best New Dine & Drink big city max. 100 guests wordt mogelijk gemaakt door Coca-Cola.

Juryteam Best New Dine & Drink big city max. 100 guests:

  • Joris Bijdendijk (chef en ondernemer, o.a. RIJKS* en Wils*)
  • Monique van Loon (culinair schrijver)

Over Jondani

Er is een aantal nieuwe populaire restaurants in De Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid. Eerder opende Margaux de deuren (op de plek van Van der Veen) en nu zijn de twee meest opvallende Williams Farmhouse, met een Engelse inslag, en het vlakbij gelegen Jondani. Eigenaren van Jondani zijn de broers Mickey en Yoeri de Jong, die ook The Fish Club in Kijkduin, Café in the City in Amsterdam en Rotterdam, en The Oyster Club in Rotterdam hebben.

De naam Jondani is het resultaat van de band tussen twee broers, die beiden vaders zijn van een zoon. De namen van hun zonen, Johnny en Dani, zijn samengevoegd tot de naam Jondani. Mickey de Jong vertelt over het interieur van Woodfever: “De zaak straalt internationale allure uit, mede dankzij de warme kleuren, de Italiaanse marmeren vloer en gedrapeerde gordijnen. Ook de lederen banken en massief houten tafels dragen bij aan die sfeer die we willen uitstralen. Ons echte pronkstuk is de wijnkelder. Deze dient ook als intieme private dining ruimte.”

De Jong vervolgt: “Verder vergroten spiegels de ruimte en zorgen ze voor een speels spel van licht en reflectie. De lage bar geeft het geheel tot slot een warme en huiselijke sfeer.” De keuken is open voor lunch en diner en heeft Aziatische en Franse invloeden, en op de kaart staan onder andere in miso gemarineerde kabeljauw, lobster linguine, wagyu burger rossini met foie gras en zwarte truffel.

Opening-Jondani-Amsterdam
Extra-sfeerbeeld-Jondani-Amsterdam13 Extra-sfeerbeeld-Jondani-Amsterdam11

Juryrapport

Concept

"Jondani is een explosie van energie; hier spat de flair van de muren. Dit is onbeschaamd chic en een tikkeltje over the top, in de beste zin van het woord. Het doet denken aan een moderne versie van Le Garage – een restaurant dat draait om zien en gezien worden, eten, drinken en blijven hangen. De sfeer is bruisend, je vergeet de tijd, de buitenwereld verdwijnt. Echt een avondje uit."

Food & Beverage

"Het menu bestaat uit goed uitgevoerde, veelal decadente gerechten met een internationale twist. De bar bites en voorgerechten zijn uitstekend: vol smaak, herkenbaar maar met flair. De prijskwaliteitverhouding is opvallend goed: voor dit niveau, de locatie en de ervaring is het allemaal verrassend betaalbaar. De hoofdgerechten zijn stevig van opzet: grote stukken vis of vlees, waarbij gasten zelf side dishes en friet moeten bestellen. Dat werkt commercieel slim, al verliest de keuken daar soms wat spanning. Het is geen fine dining, maar wél echt lekker eten in een energieke setting."

Design

"Het interieur is warm, gedurfd en uitgesproken seventies glamour. Zinderend, en een beetje overdadig. Comfortabele banken, goede verlichting. Je zit dicht op elkaar, wat bijdraagt aan de levendige dynamiek. De akoestiek en temperatuur wisselen soms teveel – van erg warm naar opeens heel koel – maar dat doet weinig af aan de totale ervaring. Het voelt als een plek waar je blijft hangen voor nóg een glas wijn."

Sfeer & Service

"De sfeer is het sterkste wapen van Jondani. Waar veel zaken kiezen voor subtiliteit, kiest Jondani voor volle beleving. Er hangt een vanzelfsprekende energie die je niet kunt faken. Het personeel is vrolijk, alert en in balans met de drukte van de zaak. Alles ademt plezier: van de muziek tot de manier waarop gerechten aan tafel verschijnen. Eten bij Jondani is een klein spektakel, zelfs op een regenachtige dinsdagavond."

Ondernemerschap

"Broers Mickey en Yoeri de Jong, de ondernemers achter Jondani, hebben hospitality met de paplepel ingegoten gekregen. Ze laten met deze zaak, die hen op het lijf geschreven is, zien dat ze weten wat horeca anno nu is: entertainment, stijl, service en sterke executie. Ze hebben duidelijk een visie op wat hun publiek zoekt en weten dat feilloos te vertalen naar de praktijk. Het team is zichtbaar hecht en werkt met plezier, wat zich direct vertaalt naar de gastbeleving. Na jaren van bouwen, vallen de puzzelstukjes hier samen."

Over de categorie Best New Dine & Drink concept big city <100 guests

In deze categorie kijken we naar nieuwe, toegankelijke restaurants met ook een barfunctie, in de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht). Er is plek voor maximaal 100 gasten. De winnaar scoort goed op alle facetten (f&b, design, sfeer & service en ondernemerschap) en is een toevoeging voor de branche en vakgenoten.

In het artikel 'Entree Awards 2025: 5 genomineerden Best New Dine & Drink big city <100 guests' lees je meer over deze categorie en andere genomineerden.

Mede mogelijk gemaakt door

Coca-Cola-sponsor-Entree-Awards-2025

Artikel delen