Best Bartender en Best Barista 2018

Best Bartender en Best Barista 2018

Rob Clarijs en Mads Voorhoeve mogen zich een jaar lang respectievelijk Best Barista en Best Bartender noemen. Na 2 zware competitiedagen komen zij volgens de jury als beste uit de bus. 

Gisteren zijn tijdens de Entree Awards 2018 de Best Barista en de Best Bartender 2018 bekend gemaakt. Op het podium in de Theater Fabriek werd de top 3 uit beiden categorieën geëerd maar uiteindelijk gingen Rob Clarijs (Best Barista) en Mads Voorhoeve (Best Bartender) met een felbegeerde award naar huis.  

Best Barista 2018
Best Barista is onderdeel van de jaarlijkse Entree Awards. Uitblinkers op het gebied van koffie, zoals barista’s of werknemers van een ‘regulier’ horecabedrijf, kunnen meedoen aan deze wedstrijd. De top 3 van Best Barista bestond uit Rob Clarijs, Michael Chow en Milou Savelkoul. Zij kwamen tijdens de competitie, die eerder dit jaar op Gastvrij Rotterdam werd gehouden als beste uit de bus. De jury bestond uit: François Geurds (FG**, FG Food Labs* en FG Bistro), Paul Sharo (eigenaar Man met Bril Koffie), Mike Simons (directeur operations Debuut) en voorzitter Jeroen Veldkamp. Winnaar Rob Clarijs bedankte tijdens de bekendmaking vooral zijn vriendin omdat zij altijd een naar zijn verhalen over koffie luistert.

Best Bartender 2018
De strijd om de titel Best Bartender 2018 vond eerder dit jaar plaats in de SkyLounge in hotel DoubleTree by Hilton in Amsterdam. De deelnemers werden tijdens de dag in een afvalrace van vier rondes getest op hun kennis, snelheid, techniek, mixology, persoonlijkheid en gastvrijheid. De dag begon met een theorie-examen, waarna diverse praktijkrondes volgden. Een echte allroundcompetitie dus en een ultieme test voor bartenders. In de jury zaten dit jaar Ingmar Voerman, Tess Posthumus, Andrew Nicholls, Ian Bartos, Daryl Lieuw-On en Nicolas Saint-Jean. Uit de top 3: Wouter Bosch, Andrei Talapanescu en Mads Voorhoeve kwam de laatste gisteren als winnaar uit de bus en kreeg een serenade van niemand minder dan Dries Roelvink. 

 

Artikel delen