Ondernemer van het jaar: Drie Wijzen uit Oost

Ondernemer van het jaar: Drie Wijzen uit Oost

De ondernemer, of liever gezegd, de ondernemers van het jaar 2019 zijn: Riad Farhat (1980), Jason Berg (1980) en Piet van der Graaf (1961).

Om welke ondernemer kunnen we dit jaar écht niet heen? Wie is een voorbeeld voor andere vakgenoten? Een inspiratiebron, vernieuwer en iemand met visie en lef. Dat zijn dit jaar Riad Farhat (1980), Jason Berg (1980) en Piet van der Graaf (1961) van De Drie Wijzen uit Oost (3WO). 

Begin in Oost 
De drie begonnen ooit in Oost, een buurt die destijds niet bepaald bekend stond als the place to be. Mede dankzij diverse toegankelijke horecabedrijven op o.a. het Beukenplein trokken zij dit gebied uit het ‘slop’. En dat is ongelofelijk knap. Het is tekenend voor wat er daarna allemaal gebeurde. Met hun perfect doordachte bedrijven hebben zij de gave om echt iets te betekenen voor de buurt. Met inmiddels meer dan twintig zaken hebben de drie het buurtcafé opnieuw uitgevonden. De zaken sluiten aan op de buurt én brengen tegelijkertijd vernieuwing op het gebied van design en concept.

Waarde voor horeca
Farhat, Berg en Van der Graaf zijn al heel wat jaren bezig en deze prijs is meer dan verdiend. Zij hebben lef en denken groots, kijk naar een nieuwe ‘golf’  nieuwe bedrijven zoals Ramona, ’t Blauwe Theehuis en LA Cerveceria. En ze staan weer top of mind en laten zien dat vernieuwing continu mogelijk is. De interessante partnerships, zoals met Brouwerij ’t IJ, en de goede omgang met het personeel is een voorbeeld voor velen. Conceptdenkers pur sang met een drive die nog heel lang mee kan. Daarmee zijn ze niet alleen van grote waarde voor horecagasten, maar ook voor de Nederlandse horeca.

Met dank aan: Heineken 

Bekijk hier de foto's van de avond! 

 

Artikel delen