Onda in Den Haag is Best New Restobar 2025

Onda in Den Haag

Onda in Den Haag is Best New Restobar 2025

De winnaars van de Entree Awards 2025 zijn bekend! In de categorie Best New Restobar wint Onda in Den Haag. De zaak is van Sanne Havinga, Juan Trentadue en Jelle Hamstra. De jury was zeer positief over deze restobar: "Je voelt dat de ondernemers op de vloer staan en zien wat nodig is om de favoriet van de stad te worden. De kaart is slim opgebouwd: van verrassende snacks tot uitgebreid tafelen met prachtige wijnen of cocktails. Onda is de restobar waar Den Haag op wachtte." In dit artikel lees je meer over de zaak en het juryrapport.

De categorie Best New Restobar wordt mogelijk gemaakt door Delta Wines.

Foto's: o.a. Pim Ras en Alex Heuvink

Juryteam Best New Restobar:

  • Gijsbregt Brouwer (trendwatcher en oprichter De Buik)
  • Maartje Nelissen (duurzaam ondernemer, o.a. Plant FWD, The Food Line-up, Snackwithbenefits)

Over Onda

In Den Haag vind je sinds kort Onda: een restaurant én luisterbar waar muziek, fine dining en cocktails centraal staan. De zaak is van Sanne Havinga, Juan Trentadue en Jelle Hamstra die geen onbekenden zijn in de hofstad. Havinga en Trentadue runnen namelijk ook restaurant De Kade, pal aan de overkant van Onda. Hamstra is een Haagse dj met een van de grootste platencollecties van de stad en verzorgt de muzikale programmering.

Bij Onda mag je dus heel wat verwachten: high-end cocktails, Nordic-French gerechten van chef Sigrid Truijen Favre en een topnotch audiosysteem. De locatie aan de Bierkade ademt karakter: een beetje rauw, maar vooral charmant. Het interieur is warm en stijlvol, met uiteraard veel aandacht voor akoestiek. Dj’s draaien van donderdag tot en met zaterdag, en Onda is geen club, maar een plek waar je moeiteloos een avond blijft hangen. “We willen gasten écht iets nieuws laten ervaren in Den Haag”, zegt Havinga over het concept.

Onda-in-Den-Haag (1)
Onda-in-Den-Haag (2) Onda-in-Den-Haag (3)

Juryrapport

Context en positionering

"Onda knoopt de onuitgesproken klasse van een Japanse luisterbar aan het ontspannen genieten van de Argentijnse mede-eigenaar, met een flinke vleug Franse gastvrijheid en toegankelijke gerechten van de Zweeds-Franse chef. Hier gebeurt iets bijzonders voor Den Haag."

Sfeer en design

"Restobar Onda voelt vanaf binnenkomst als een warm, zorgvuldig georkestreerd totaalconcept. Het interieur is volledig opgebouwd rond akoestiek, sfeer en beleving: houten panelen, rijke stoffen, een prachtige listening bar. Onda is stijlvol, sereen en verfijnd, maar wel in een super warme sfeer zoals je wilt van een avond genieten en uit eten gaan."

Service en gastvrijheid

"De absolute uitblinker is gastheer Paul, die met humor, scherpte en uitzonderlijke aandacht een niveau van gastvrijheid neerzet dat je zelden ziet. Zijn instinct voor timing en subtiliteit zorgt ervoor dat je je gezien, welkom en ontspannen voelt. Kleine, spontane gebaren, zoals het aanbieden van kleine wijnproefglazen, tillen de ervaring naar iets heel bijzonders."

Keuken en signatuur

"De keuken is precies goed gedoseerd voor Den Haag: kwalitatief, verfijnd en toegankelijk, met subtiele verwijzingen naar de Argentijnse roots van de eigenaar. Hoogtepunten waren: hartige churros met kazige vulling perfecte, rijk geserveerde vis origineel cocktailmenu chocolade dessert Geen extreme experimenten, wel constante kwaliteit en een ontzettend plezierige eetcultuur."

Dranken

"Het cocktailmenu is origineel en met liefde samengesteld, en versterkt het concept moeiteloos. De wijnen zijn van eigen import uit Argentinië en zijn daarmee onderscheidend."

Conclusie

"Onda combineert warme gastvrijheid, verfijnd eten en een tot in detail ontworpen sfeer. Een zaak waar je je meteen thuis voelt en waarvan het niveau gedurende de hele avond consistent blijft. Een terechte winnaar voor Best New Restobar."

Over de categorie Best New Restobar

Er komen steeds meer casual horecazaken waar een echte ‘bar vibe’ hangt, maar waar de gerechten de traditionele bar bites ver overstijgen. De ondernemer besteedt maakt van zijn bar een eyecatcher en koken gebeurt op hoog niveau – zonder poespas en zonder vaste menu’s. De winnaar scoort goed op alle facetten (f&b, design, sfeer & service en ondernemerschap) en is een toevoeging voor de branche en vakgenoten.

In het artikel 'Entree Awards 2025: 5 genomineerden Best New Restobar' lees je meer over deze categorie en de andere genomineerden.

Mede mogelijk gemaakt door

Logo-Delta-Wines-Entree-Awards-2025

Artikel delen