Dit is de jury van de Entree Awards 2023!

Entree Awards 2023 Jurydiner

Dit is de jury van de Entree Awards 2023!

De jury van de Entree Awards wordt ieder jaar zorgvuldig gekozen door de redactie van Entree Magazine. Hun expertise sluit goed aan bij de categorieën. Jureren gebeurt onafhankelijk en vrijwillig. Dit is de jury van 2023! 

Wat zijn de Entree Awards? Jaarlijks reikt horecaplatform Entree 13 prijzen uit: aan de 11 beste nieuwe horecabedrijven én aan 2 personen (de Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar). De winnende bedrijven komen tot stand door een onafhankelijk jurytraject met 23 vakprofessionals.  De uitreiking, gevolgd door de afterparty in ‘Club Entree’, vindt plaats op 27 november in Theater Amsterdam en is ieder jaar met 1.000 horecaprofessionals uitverkocht. Het event wordt gezien als een van dé horeca-hoogtepunten van het jaar.

Tekst: redactie Entree Magazine 
Foto's: o.a. Chantalle Laurent Photography en Robin Zoë, Jet van Gaal

Jeroen Veldkamp

Koffie-expert en horecaondernemer (Coffeelab, The Villy) 

Jeroen staat bekend als een van dé koffie-experts van Nederland. Hij helpt bedrijven met het neerzetten van een goed uitgedacht koffieconcept, volgt drankentrends op de voet en brengt zijn kennis regelmatig naar buiten on stage. Hij is bovendien mede-eigenaar van twee all day-horecaconcepten: Coffeelab in Nijmegen, Den Bosch, Eindhoven en Breda en The Villy in Amsterdam en Rotterdam. Wat je daar kunt verwachten? “Vibe, verbinding, community.” En goede koffie, natuurlijk.

Jury Entree Awards 2023_Jeroen Veldkamp  Jeroen Veldkamp

Monique van Loon

Journalist en trendwatcher  

Monique maakte naam als oprichter van de populaire food-website culy.nl en werd later hoofdredacteur van miljuschka.nl. Met haar vaste rubriek in Het Parool recenseerde ze ondertussen vier jaar bezorggerechten. Nu zien we haar terug als hoofdredacteur van receptenwebsite Uit Pauline's Keuken en als freelancer voor o.a. Entree Magazine, JAN en Cosmopolitan. Onze conclusie? Monique drukt met haar werk als culinair schrijver, food trendwatcher en online marketeer een stempel op de Nederlandse culinaire scene. 

Jury Entree Awards 2023_Monique van Loon  Monique van Loon 

Ron Blaauw

Horecaondernemer en chef (o.a. Ron Gastrobar) 

Met vier succesvolle Ron Gastrobars in Amsterdam, Laren en Ouderkerk is Ron al jarenlang van vaste waarde in het horecalandschap. Maar hij is meer dan chef en ondernemer: hij is een van dé spreekbuizen van de Nederlandse horeca, zowel naar het grote publiek als binnen de branche zelf. Daarnaast investeert hij als mede-oprichter van investeringsfonds De Schone Zaak in nieuwe en bestaande horecabedrijven. In 2021 werd Ron tijden de Entree Awards uitgeroepen tot Horecaondernemer van het Jaar. 

Ron Blaauw  Ron Blaauw

Anne de Buck

Oprichter Your Little Black Book 

Anne is online ondernemer en inspireert met yourlittleblackbook.me en @YOURLBB dagelijks tienduizenden lezers die van lekker eten en bijzondere adressen houden. Wat in 2012 begon als een hobby om restauranttips over Amsterdam te delen groeide binnen no time uit tot één van de meest succesvolle travel- en lifestyle platforms van Nederland. Of het nu solo is of met haar gezin, Anne reist de hele wereld over om city- en travel guides te maken met de beste foodtips en fijnste logeeradressen.  

Jury Entree Awards 2023_Anne de Buck  Anne de Buck

Ad Schaap

Horecaondernemer (De Beren) 

Ad is ceo van restaurantketen De Beren, die bestaat uit 50 franchisevestigingen en 35 bezorgrestaurants. Hij wist het te transformeren van eetcafé naar restaurant en realiseerde snelle groei. Klaar is hij nog lang niet. “De top bereiken en denken dat je er dan bent, het is zo dom. Ondernemen is aanpakken, iedere dag opnieuw.” Met De Beren wil de Rotterdammer verder groeien en in het najaar van 2023 opent hij met die andere top-horecaondernemer, Won Yip, een zaak aan het Rokin in Amsterdam. 

Jury Entree Awards 2023_Ad Schaap  Ad Schaap

Liselore Perisutti

Ondernemer (Psst Agency, Viral Solutions) 

Een merk of event naar een hoger niveau brengen. Dat is waar Liselore met haar twee bedrijven op inzet. Met Viral Solutions maakt ze video- en socialcontent voor bedrijven, zoals Shoeby en Amsterdam Vintage Watches, en met Psst Agency zorgt ze voor hostesses, modellen, en personeel op events. In het verleden organiseerde ze alcoholvrije feesten voor kinderen en had ze eigen clubevents in Bitterzoet, Chicago Social Club, Jimmy Woo en Supperclub en was ze programmeur van de Supperclub.  

Liselore Perisutti
 Liselore Perisutti

Ron Simpson

Creatief ondernemer (The Avocado Show, Skybox) 

Dé creatieve man achter vele concepten, zoals (wie kent het niet) The Avocado Show. Nog steeds een zeer succesvol hospitality merk, in binnen- en buitenland. Maar Ron zou Ron niet zijn als hij niet wéér iets tofs zou bedenken. Met Skybox verzorgt hij de vetste inspiratie events voor professionals in de A’DAM Toren in Amsterdam en ook is hij de go-to guys voor merken en startups op zoek naar creativiteit. Hoe je een creatief idee omzet in een succesvol concept? Ron knows...     

Jury Entree Awards 2023_Ron Simpson  Ron Simpson

Patrick van Asch

Horecaondernemer (o.a. Café Noir, Bruxelles, De Fazant in Breda) 

Deze Rotterdamse ondernemer weet Breda te veroveren met verschillende horecaconcepten, waaronder Belgisch Biercafé Bruxelles, het populaire urban grand café Suikerkist, het elegante Café Noir en buitenrestaurant De Fazant, ondergebracht in zijn bedrijf Van Asch Horeca. Later dit jaar opent hij een nieuwe zaak op de Grote Markt in Breda. Tevens is hij kartrekker namens de Bredase horeca bij verduurzamingstrajecten, zoals pilots met soft cups tijdens Koningsdag en het Breda Jazz Festival. 

Jury Entree Awards 2023_Patrick van Asch

  Patrick van Asch

Kees Ndeke

Conceptontwikkelaar (Everyvents, Hype my brand) 

Als geen ander weet Kees hoe je een concept ontwikkelt en daar de juiste marketing-strategie bij vindt voor groei. In Amsterdam drukt hij met Everyvents een stempel op het nachtleven met clubconcepten in de Jimmy Woo, Supper, Club Air, Chin Chin Club en Lovelee. In het buitenland doet hij dat in Dubai, Valencia, Mallorca en Antwerpen en op Ibiza. Met zijn marketingbureau Hype my brand ontwikkelt hij bovendien concepten voor klanten, zoals Levi's, en horecagroepen Sixty Two Group, Mallorca Motion en RCE. 

Jury Entree Awards 2023_Kees Ndeke  Kees Ndeke

Maartje Nelissen

Duurzaam ondernemer (o.a. Plant FWD, The Food Line-up) 

De toekomst van food is de kapstok van alles wat Maartje doet. In 2013 richtte ze met Willem Treep het duurzame catering- en concept bureau The Food Line-up op. De dagelijkse leiding gaf ze onlangs uit handen om zich te focussen op onder andere Plant FWD: een jaarlijks event gericht om de versnelling van plantaardig eten te versnellen. Maartje is daarnaast co-host van Bekt Lekker de Podcast en werd in 2016 tijdens de HotelloTop verkozen tot Hotello of the Year.  

Maartje Nelissen-1  Maartje Nelissen

Gijsbregt Brouwer

Trendwatcher en oprichter de Buik 

Élke dag uit eten? Voor Gijsbregt dagelijkse kost. Hij kent de foodscene dan ook op zijn duimpje en zet zijn ervaringen multimediaal in. Naast oprichter van online platform de Buik (Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en sinds kort in Den Haag) is hij spreker, trendwatcher, co-host van Bekt Lekker de Podcast en auteur. Zo signaleert hij in zijn rubriek voor Entree Magazine maandelijks een (food)trend en biedt hij in een maandelijkse persoonlijke nieuwsbrief content over trends. Onze tip: schrijf je in voor de (nu nog gratis) nieuwsbrief.

Jury Entree Awards 2023_Gijsbregt Brouwer  Gijsbregt Brouwer

Marco Lemmers

Hotelier (Conscious Hotels) 

Eco-Sexy. Big Smiles: de missie van Conscious Hotels (vier locaties in Amsterdam) die Marco Lemmers heeft bedacht om te verleiden met duurzaamheid, zónder belerend te zijn. Als oprichter van deze duurzame hotelketen, is hij een voorbeeld voor iedereen die duurzaam wil ondernemen. In 2018 kreeg hij tijdens de Entree Awards dan ook de titel ‘Horecaondernemer van het jaar’. Goed nieuws: ,et een nieuwe investeerder, is Conscious Hotels klaar voor groei binnen Nederland én Europa. 

Marco Lemmers Marco Lemmers

Natalia Alvarez Pereiro

Ondernemer (TRIBE NL) 

Een team van werknemers dat goed is voor gasten én waarin iedereen zich kan ontwikkelen: dát is waar Natalia zich voor inzet. Ze leidde als f&b-manager, head of operations en general manager teams van grote hotels, voerde (her)openingen (Park Centraal in Amsterdam van Sircle Collection), en zat in het bestuur van netwerkvereniging AF&BM. In 2021 startte ze TRIBE NL, waarmee ze bouwt aan een ‘community’ van talentvolle hospitality professionals uit andere Europese landen.  

Jury Entree Awards 2023_Natalia Alvarez Pereiro  Natalia Alvarez Pereiro

Misja Vorstermans

Cocktailexpert (o.a. Isaac Academy) 

Als mede-eigenaar van Isaac Academy (opleiding) en Collins Barsystems (cocktailbar-systeem) is Misja van grote waarde voor de ontwikkeling van de moderne Nederlandse cocktailscene. De Isaac Academy, met een trainingscentrum in Diemen, is volgens hem een echte ‘bartender heaven’. Hij biedt er bartenders een opleidingspad om carrière te maken in het vak, geeft trainingen en helpt horecaondernemers en drankenmerken met het rendabel maken van hun bar.   

Jury Entree Awards 2023_Misja Vorstermans  Misja Vorstermans

Mèlanie Bosveld

Ondernemer (Kult & Ace) 

Het duurzaam bereiken van Gen Z en millennials vormt voor veel ondernemers een uitdaging. Met adviesbureau Kult & Ace zet Melanie daarop in door de juiste marketing, events en branding te ontwikkelen. Het uitgangspunt: met je doelgroep samenwerken in plaats van voor je doelgroep werken. In haar portfolio vind je o.a. PUMA, Hennessy en The Student Hotel. Onlangs lanceerde ze het innovatieve researchpanel PACT, waarmee merken solide strategieën en campagnes kunnen bouwen.  

Jury Entree Awards 2023_Mèlanie Bosveld  Mèlanie Bosveld

Maarten Wessels

Trainer en spreker

Wie een specialist nodig heeft op het gebied van gastvrijheid en personeel, is bij Maarten aan het goede adres. Hij deelt graag zijn kennis tijdens presentaties en (horeca)trainingen, in columns en als docent aan de Hotel Management School NHL Stenden in Leeuwarden en Emmen. Als dagvoorzitter zorgt hij bovendien voor soepele vergaderingen: doelgericht en direct, maar wel met de humor die we van deze expert gewend zijn. Hij doet dit alles vanuit zijn bedrijf Wessels Trainingen.  

Maarten Wessels  Maarten Wessels

Chong Chu

Horecaondernemer (o.a. Foodhallen, Café Kuyl, The Joint Pizza Bar) 

Toen Chong en zijn compagnons in 2014 de Foodhallen in een oude Amsterdamse tramremise openden, geloofden weinig mensen in succes. Maar niks bleek minder waar: anno 2023 zit deze plek dagelijks bomvol en inmiddels zijn er locaties bij in Rotterdam en Den Haag. Daarnaast is Chong mede-eigenaar van Café Kuyl, De Kanarie Club (Amsterdam) en The Joint Pizzabar met een stand in de Foodhallen in Rotterdam en straks met een eigen restaurant in de Maasstad. Dit is een collab met Perry de Man.  

Chong Chu  Chong Chu

Albert van Beeck Calkoen

Cocktailexpert 

Onder de naam Mister Cocktail schrijft Albert al ruim tien jaar over dranken en organiseert hij diverse beurzen en events voor consumenten én (horeca)professionals, waaronder het Gin Festival, de Amsterdam Cocktail Week en The Art Of Drinks. Sinds kort tref je Albert ook veelvuldig met een camera in zijn hand om de barscene op foto vast te leggen. Een branche die volgens hem volop in beweging is: “We zitten in een cocktailrevolutie”, zei hij onlangs in Entree Magazine. Mooie term, cocktailrevolutie! 

Jury Entree Awards 2023_Albert van Beeck Calkoen  Albert van Beeck Calkoen

Sanne Huisman

Horecaondernemer (Teds. All day Brunch) 

Wat begon met één locatie in 2015 is inmiddels een keten van maar liefst negen vestigingen in steden als Haarlem, Breda, Utrecht en Amsterdam. Sanne Huisman richtte met haar man Michiel Teds. All day Brunch in 2015 op. Zien ze kans voor groei? Jazeker. Gemiddeld openen ze nu één locatie per jaar, maar als het aan deze twee ondernemers ligt mag die groei worden versneld. Bij Teds houdt Sanne zich vooral bezig met de creatieve ontwikkeling van het merk. 

Jury Entree Awards 2023_Sanne Huisman  Sanne Huisman

Vincent van Dijk 

Hotelexpert en trendwatcher 

Verslaafd aan restaurants, hotels en bars, is Vincent altijd op zoek naar nieuwe hotspots en trends. Hij werkt vanuit Barcelona én Amsterdam. Met zijn marketingbureau HBMEO bouwt deze trendwatcher al twintig jaar merken voor luxe- en lifestylemerken én zet hij eigen concepten neer, zoals de Hotelnacht. Ook adviseert hij overheden en bedrijven over hospitality en service en heeft hij een maandelijkse column in Entree Magazine waarin hij nieuwe horecazaken in het buitenland onder de loep neemt.  

Vincent van Dijk-3  Vincent van Dijk 

Jeroen van Zwetselaar

Designer 

Kunst, rock 'n roll, design, surfen, Ibiza … enkele woorden die Jeroen en zijn bedrijf Studio Jeroen van Zwetselaar omschrijven. De designer ontwerpt interieurs in binnen- en buitenland. De transformatie van een oud-spoorhuisje in de Santpoort-Noordse duinen naar zijn woning was een hit in interieurbladen, net als de verbouwing van zijn nieuwe woning: een oud-notariskantoor in Aerdenhout. Zijn designs zijn in o.a The New York Times, Elle UK, Elle Decor, Bēhance, Design Milk, FRAME terug te vinden.

Jeroen van Zwetselaar  Jeroen van Zwetselaar

Marijke Schreiner

Hotelier (Stayokay) 

Al vijftien jaar is Marijke directeur van Stayokay, dat bestaat uit twintig eigentijdse hostels in Nederland. Met haar team heeft ze hard gewerkt om het merk meer bekendheid te geven bij een diversiteit aan doelgroepen. Hoe? “Groots denken, maar met aandacht voor details in product en service, daar gaat het om!” We kunnen wel concluderen dat deze vakvrouw de wereld van hostels afgelopen jaren naar een ander niveau gebracht. Naast haar werk als hotelier zit ze in de Raad van Toezicht van SVH.  

Jury Entree Awards 2023_ Marijke Schreiner  Marijke Schreiner

Ingmar Voerman

Cocktailexpert 

Ingmar staat als drankjournalist en cocktailkenner al jaren bekend als een van dé cocktailautoriteiten van de lage landen. Als drankredacteur is hij met artikelen over spirits, cocktailbars en bartenders een vaste waarde voor Entree Magazine. Competitieve bartenders zullen hem ook kennen als jurylid van diverse cocktailcompetities. Zo jureerde hij vijftien jaar voor Best Bartender, de competitie van Entree Magazine. Sinds twee jaar is Ingmar tevens te vinden achter de bar met zijn drankmerk Voerman Vieux. 

Jury Entree Awards 2023_Ingmar Voerman  Ingmar Voerman

Iris Kranenburg

Hoofdredacteur Entree Magazine/juryvoorzitter Entree Awards

Als hoofdredacteur van Entree Magazine houdt Iris zich met haar collega’s bezig met de ontwikkeling van het magazine, de online kanalen en de Entree Awards. “Ik houd van ondernemers die keer op keer weer verrassen en die constante kwaliteit weten te bieden, ondanks de soms moeilijke omstandigheden. De sector bruist, een voorrecht om daar dagelijks mee bezig te zijn.” Iris gaat graag naar New York, Londen, Parijs en Antwerpen om nieuwe horeca te bezoeken en hoopt dat solo dining ooit eens in Nederland gaat doorbreken.

Jury Entree Awards 2023_Iris Kranenburg  Iris Kranenburg

 

Artikel delen