Entree Awards 2023: Hoe word je genomineerd? En meer vragen en antwoorden

Entree Awards 2023: Hoe word je genomineerd? En meer vragen en antwoorden

Nog een week wachten en dan maakt Entree bekend wie genomineerd zijn voor de Entree Awards 2023. Een event waar de felbegeerde 'Oscars van de Horeca' worden uitgedeeld en veel horecaprofessionals jaarlijks naar uitkijken! Dit jaar vindt de uitreiking plaats op maandag 27 november in Theater Amsterdam. Hieronder geven we antwoord op zeven belangrijke vragen. 

Tekst: redactie Entree Magazine 

Wat zijn de Entree Awards?

Jaarlijks reikt horecaplatform Entree dertien prijzen uit: aan de elf beste nieuwe horecabedrijven én aan twee personen (de Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar). Deze zestiende uitreiking vindt plaats op 27 november in Theater Amsterdam, gevolgd door een afterparty in de naastgelegen Club Entree. Het event is ieder jaar met bijna duizend horecaprofessionals uitverkocht en wordt gezien als een van dé horeca-hoogtepunten van het jaar.

Wil je een bericht zodra de ticketverkoop start? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Entree.

Door wie worden de Entree Awards georganiseerd? 

De Entree Awards is een initiatief van Entree, een platform voor horecaprofessionals zoals ondernemers, chefs, bartenders en food & beverage-managers en ander horeca-personeel. Het merk Entree bestaat uit online kanalen (o.a. website met horecanieuws en -trends, nieuwsbrieven, trendgidsen, whitepapers), een maandelijks glossy magazine en de Entree Awards.

*Lees verder onder de foto.

Entree Awards 2022-Ming Chao-1-1
Ruben Nicolai is ook dit jaar weer de 'master of ceremony'

Waarom worden de Entree Awards georganiseerd?

Entree wil de beste nieuwe horecabedrijven en -professionals een podium bieden. Voor veel ondernemers is er weinig tijd om stil te staan bij de goede impact die ze maken. Zonde, want zij zijn het visitekaartje voor de horecabranche en verdienen het om in de spotlights te staan. Een nominatie is een erkenning van vakgenoten en levert altijd veel positieve (media)aandacht op. Een nominatie is dus echt iets om trots op te zijn! 

In welke categorieën zijn er awards?

Er zijn elf categorieën voor horecabedrijven, met ieder vijf genomineerden. Denk aan categorieën zoals Best New Hotel en Best New Cocktailbar. De categorieën maken we binnenkort bekend. Ook zijn er twee persoonsgebonden prijzen. Als eerste Best Bartender, een wedstrijd voor bartenders. Na een competitiedag (datum en locatie volgen) maakt een vakjury de top 3 bekend. Tijdens de Entree Awards op maandag 27 november wordt de winnaar bekend. Ten slotte de titel Horecaondernemer van het Jaar: die wordt aangewezen door de redactie van Entree en gaat naar de ondernemer die afgelopen jaar uitblonk. De winnaar is een inspiratiebron, vernieuwer en iemand met visie en lef.

Hoe wordt jouw bedrijf genomineerd én hoe win je?

Horecabedrijven die openden tussen juli 2022 en juli 2023 komen in aanmerking voor een nominatie. Entree bepaalt na onderzoek met een onafhankelijke vakjury van 22 professionals de genomineerden. Inschrijving is dus niet mogelijk. De genomineerden worden in september of oktober aan de hand van heldere criteria bezocht door een juryteam. De winnende bedrijven komen dus tot stand middels een onafhankelijk en uitgebreid jurytraject onder begeleiding van de redactie van Entree (binnenkort publiceren we een artikel over dit proces). Alle genomineerden krijgen na de uitreiking een digitaal juryrapport met de bevindingen van de jury.

*Lees verder onder de foto's.

Entree Awards 2022-Ming Chao-2-1 Entree Awards 2022-Samuel van Leeuwen-2

Wie zitten er in de jury van de elf ‘reguliere’ categorieën?

De jury voor de elf ‘reguliere’ categorieën is een onafhankelijke groep professionals van onder andere horecaondernemers, designers, hoteliers, conceptontwikkelaars en trendwatchers. Het zijn allemaal professionals die oog hebben voor hun vakgebied én voor jureren. Bij het jureren is het van belang je persoonlijke voorkeur buiten beschouwing te laten, en door een objectieve bril te kijken, aan de hand van criteria. Ieder jaar vraagt Entree personen voor de jury die goed aansluiten op de categorieën. Ondernemers of andere professionals die genomineerd worden, kunnen niet in de jury.

Tot slot: hoe ziet de uitreiking op 27 november eruit?

De uitreiking vindt plaats in Theater Amsterdam. Jaarlijks is daar de top van de Nederlandse horeca aanwezig. Tijdens een compleet verzorgde avond, die ieder jaar is uitverkocht, is er een awarduitreiking onder leiding van Ruben Nicolai en een spectaculaire afterparty in Club Entree. Voor genomineerden en andere horecaprofessionals is het een (personeels)eventwaar nog lang over wordt nagepraat. Kaarten kunnen binnenkort gekocht worden. 

Wil je meteen bericht ontvangen zodra de kaartverkoop start? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief!

Entree Awards 2022-Samuel van Leeuwen-3 Entree Awards 2022-Ming Chao-2
Artikel delen