Mr. Simons in Geervliet is Best New Waterfront Restaurant 2025

Mr. Simons in Geervliet

Mr. Simons in Geervliet is Best New Waterfront Restaurant 2025

De winnaars van de Entree Awards 2025 zijn bekend! In de categorie Best New Waterfront Restaurant wint Mr. Simons in Geervliet. De zaak is een initiatief van Leen van Adrighem. De jury spreekt lovend over zijn paviljoen: "Wat een waanzinnig project! Mr. Simons is meer dan een restaurant: naast een sfeervolle en kindvriendelijke plek met prachtig design, had de buurt deze aanwinst écht nodig". In dit artikel lees je meer over de zaak en het juryrapport.

De categorie Best New Waterfront Restaurant wordt mogelijk gemaakt door Eijsink en Satelliet.

Foto's: o.a. Pim Ras en Jolien Lieferink Fotografie

Juryteam Best New Waterfront Restaurant

  • Riad Farhat - Horecaondernemer (3WO en De Horeca Groep Leiden)
  • Liselore Perisutti - Ondernemer (Psst Agency & Viral Solutions)

Over Mr. Simons

Aan het water, midden in natuurgebied De Bernisse in Geervliet, opende in september 2024 het Simons Paviljoen: de eerste zichtbare stap van horecaconcept Mr. Simons, een initiatief van Leen van Adrighem. Het paviljoen is onderdeel van een groter plan, met onder meer een kiosk als to go-concept, de oude watertoren als hotel of vergaderlocatie en Mr. Simons op locatie met diverse foodtrucks – zoals de Bluswagen.

De keuken is Frans georiënteerd en combineert klassiekers, zoals saté, met verfijnde gerechten als tartaar van dry aged biet en kabeljauw met kreeftensaus. Simons Paviljoen trekt een breed publiek: van fietsers en gezinnen tot zakelijke gasten. Binnen is plaats voor 125 gasten, het terras biedt plek aan 200. Het interieur haalt de natuur naar binnen met veel groen en natuurlijke materialen. Binnenkort komen er elektrische bootjes en volgt een tweede paviljoen, speciaal voor bruiloften en feesten.

Simons Paviljoen in Geervliet
Simons Paviljoen in Geervliet Simons Paviljoen in Geervliet

Juryrapport

Food & Beverage

"De gerechten en drankjes kwamen over het algemeen goed en smaakvol op tafel. Mooie gerechten en leuke opmaak. Goed gevarieerd aanbod, zowel veilige opties; carpaccio, entrecote en pomodorisoep als verrassende gerechten als de brioche queen crab en dry aged rode biet."

Design

"Het ontwerp van de locatie is duidelijk met zorg en aandacht gemaakt. Fijne muziek, goede akoestiek en verlichting die precies doet wat het moet doen. Daarnaast zijn er verschillende soorten zitplekken gecreëerd: knusse hoekjes voor kleinere gezelschappen en ruimere plekken voor grotere groepen. Er is zichtbaar nagedacht over hoe divers gebruik van de ruimte mogelijk is. Ook voor kinderen zijn er grote plannen: een serieuze speeltuin die niet als een bijzaak wordt gezien, maar als volwaardig onderdeel van het concept."

Sfeer & Service

"De sfeer is goed, warm, uitnodigend en ontspannen. Alles klopt: van de muziek tot het licht, van de indeling tot de algemene sfeer. De service was vriendelijk, al leek er soms wat onzekerheid te zijn bij het uitlopen van de borden. Desondanks voelt de totale ambiance prettig en gastvrij en deed het weinig af aan de totaalbeleving."

Ondernemerschap

"De ondernemer straalt nuchterheid en bescheidenheid uit, maar heeft tegelijkertijd een helder en ambitieus toekomstbeeld. Dit project is duidelijk een passieproject: geen financieel gedreven onderneming, maar een nalatenschap die hij wil creëren voor zijn nichtjes, die zelf ook in de bediening werken. De combinatie van restaurant, hotel (dat nog komt) en de mini-autootjes die gasten gaan vervoeren laten zien dat er groots wordt gedacht. Daarbij is het voordelig dat de gemeente uitzonderlijk goed meedenkt en meewerkt, wat dit waterfront-project een flinke boost geeft. Kosten noch moeite worden gespaard om iets waardevols voor de buurt neer te zetten; precies wat hier nodig was."

Over de categorie Best New Waterfront Restaurant

Of het nou zomer is of winter, horecazaken aan het water geven altijd een relaxed gevoel. De genomineerden zijn te vinden aan een meer of aan een rivier in een natuurlijk gebied. De winnaar scoort goed op alle facetten (food & beverage, sfeer en service, design en ondernemerschap).

In het artikel 'Entree Awards 2025: 5 genomineerden Best New Waterfront Restaurant' lees je meer over deze categorie en de andere genomineerden.

Mede mogelijk gemaakt door

Eijsink-en-Satelliet-sponsors-v2

 

Artikel delen