Podcast over trend restobars online: 'Nieuwe vorm van horeca'

Interieur Troef in Amsterdam

Podcast over trend restobars online: 'Nieuwe vorm van horeca'

De eerste horecatrend-podcast die Entree Magazine maakt in samenwerking met Bekt Lekker de Podcast is online! In deze aflevering nemen hosts Maartje Nelissen en Gijsbregt Brouwer je mee in de wereld van restobars, samen met special guest Anne de Buck (yourlittleblacbook.me én jurylid van de Entree Awards). De aflevering is onderdeel van een serie die bestaat uit vijf mini-podcasts over trends die we terugzien bij de genomineerden van de Entree Awards 2023. "De restobar is een nieuwe vorm van horeca."

Foto: Troef in Amsterdam

Over de podcast

Van Troef in Amsterdam tot Rosie in Utrecht en River Bar in Rotterdam: op hoog niveau eten in een bar vibe is in opkomst. Wat is de succesformule van deze zogeheten ‘restobars’? In deze podcast gaan we in gesprek met onze gast Anne de Buck (jurylid Entree Awards 2023), die met yourlittleblackbook.me en @YOURLBB dagelijks tienduizenden lezers die van lekker eten en bijzondere adressen houden inspireert.

"Vaak is een chef-kok of maître eigenaar van een restobar. Hierdoor staat de zaak voor kwaliteit en continuïteit. Dit zijn restaurants  waar ik het meest naartoe ga. Uit eten gaan is kostbaar geworden, dus als je geld uitgeeft in de horeca wil je ook de garantie hebben voor een goede avond. Met de combinatie van chef-kok/eigenaar of maître/eigenaar bij restobars zit dat dus goed", vertelt De Buck over deze ontwikkeling.

Brouwer vult aan: "Het is een nieuwe vorm van horeca van lokale ondernemers. Goed eten en drinken, een fijne bediening en kennis van zaken. Dat is waar de restobar voor staat." Niet voor niets is Best New Restobar dit jaar voor de tweede keer een categorie bij de Entree Awards.

Luister de podcast

Via Spotify


Via Springcast


Er volgen nog vier andere trend-podcasts in de aankomende weken. Wil jij niks missen? Dan kun je je abonneren via Spotify of Apple.

Artikel delen