Binnenkort te luisteren: Entree Awards x Bekt lekker de Podcast (horecatrends!)

Entree Awards x Bekt Lekker de Podcast - Header

Binnenkort te luisteren: Entree Awards x Bekt lekker de Podcast (horecatrends!)

Van restobars tot hysterische horeca en heel Nederland aan de cocktails: Entree Magazine en Bekt Lekker de Podcast maken vijf mini-podcasts voor iedereen die in de horeca werkt óf graag in de horeca komt. Iedere uitzending gaan hosts Gijsbregt Brouwer en Maartje Nelissen met juryleden van de Entree Awards (uitreiking 27 november 2023) in op een horecatrend die we zien bij de genomineerden van de Entree Awards. Vanaf 24 oktober luister je vijf weken lang elke dinsdag een nieuwe aflevering van 15 tot 25 minuten. Welke 5 horecatrends zien we?

 

 

De 5 horecatrends uit de podcast:

 • 1. De restobar is in opkomst - 24 oktober

Van Troef in Amsterdam tot Rosie in Utrecht en River Bar in Rotterdam: op hoog niveau eten in een bar-setting is in opkomst. Wat is de succesformule van deze zogeheten ‘restobars’? We gaan hierover in gesprek met onze gast Anne de Buck, die met yourlittleblackbook.me en @YOURLBB dagelijks tienduizenden lezers die van lekker eten en bijzondere adressen houden inspireert.

Anne de Buck jureert de categorie Best Restaurant Design voor de Entree Awards 2023.

 • 2. Waarom 'hysterische horeca' zó populair is - 31 oktober

Gigantische kroonluchters, glitters en overdadige prints: stap binnen in de wereld van ‘hysterische horeca’. Wat is de aantrekkingskracht van dit soort restaurants, zoals Dolle Diva (Amersfoort) en La Nostra Gigi (Amsterdam)? Als oprichter van The Avocado Show en de Skybox weet onze gast Ron Simpson als geen ander hoe dit type horeca viraal kan gaan en toekomstbestendig blijft.

Ron Simpson jureert de categorie Best New Dine & Concept <150 guests voor de Entree Awards 2023.

 • 3. Het succes van beroemde grand cafés - 7 november

In Parijs heb je Le Bofinger, hier heb je Café Restaurant Amsterdam en Loos (Rotterdam). Stuk voor stuk grand cafés die al járenlang aan de top staan en dagelijks vol zitten. Geweldig ondernemerschap. In deze aflevering gaan we met Iris Kranenburg, hoofdredacteur van Entree Magazine, in gesprek over deze all day-zaken die voor het eerst een podium krijgen bij de Entree Awards. 

Iris Kranenburg is hoofdredacteur van Entree Magazine en juryvoorzitter van de Entree Awards 2023.

 • 4. Nederland drinkt meer cocktails dan ooit - 14 november

De cocktailmarkt is in full swing: het grote publiek bestelt meer cocktails dan ooit, bijna elke horecazaak serveert ze en er is een golf aan nieuwe producten op de markt. Cocktail-expert Misja Vorstermans weet precies wat er speelt en gaat in op deze interessante 'cocktailrevolutie'.

Misja Vorstermans jureert de categorie Best New Cocktailbar voor de Entree Awards 2023.

 • 5. De toekomst van de bruine kroeg - 21 november

Het aantal bruine kroegen neemt jaarlijks verder af, maar dat betekent niet dat er niks gebeurt in deze sector! Integendeel zelfs. De nieuwe generatie cafés zet op geheel eigen wijze en eigentijdse manier een café neer. Met Jeroen Veldkamp, koffie-expert, bruine kroeg-liefhebber en horecaondernemer, praten we over het belang van deze ontwikkeling en de impact hiervan op de rest van de horeca.

Jeroen Veldkamp jureert de categorie Best New Cafe voor de Entree Awards 2023.


Lees hier alles over de juryleden van de Entree Awards 2023!

Deze mini-serie wordt mede mogelijk gemaakt door Temper, Coppa Cocktails en Kolibrie.

Wat zijn de Entree Awards?

Jaarlijks reikt horecaplatform Entree Magazine dertien prijzen uit: aan de elf beste nieuwe horecabedrijven én aan twee personen (de Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar). Deze zestiende uitreiking vindt plaats op maandag 27 november in Theater Amsterdam, gevolgd door een afterparty in de naastgelegen Club Entree. Het event wordt gezien als een van dé horeca-hoogtepunten van het jaar. Lees hier meer over het event en hoe je erbij kunt zijn.

Wat is Bekt lekker de Podcast?

Bekt Lekker de podcast is een podcast over foodnieuws door Maartje Nelissen en Gijsbregt Brouwer. De podcast bestaat ruim een jaar en trekt luisteraars, zowel professionals als liefhebbers, die een ding gemeen hebben: ze zijn dol op eten, drinken en gastvrijheid en alle (non)nieuwtjes, weetjes, feiten, trends, ontwikkelingen, achtergronden én de lekkerste tips die daarbij komen kijken. Te luisteren via Spotify, de Apple Podcast, of via de webplayer.

 

Partners van deze mini-podcast

Branded content

 • Coppa Cocktails 
  Hoe serveer je cocktails zo snel mogelijk, zónder dat de kwaliteit minder wordt? Coppa Cocktails heeft meer dan vijftien kant-en-klaarcocktails uit fles, bag in box en KeyKegs: van een espresso-passievrucht martini tot negroni. Alle cocktails zijn van bartender-kwaliteit en klaar om te serveren!  

 • Temper
  Heb je weleens eraan gedacht om een flexibele laag te integreren in je personeelsplanning? Plaats je shift op het Temper-platform en kies geverifieerde professionals die bij jouw organisatie passen — gebaseerd op hun ratings, bevestigde skills en andere data.  

 • Kolibrie
  Kolibrie is onder andere payroll-specialist voor de horeca. Bij payrolling wordt het payroll bedrijf de juridisch werkgever van jouw medewerkers. Zo heb je geen omkijken meer naar jouw administratie, daarnaast loop je minder risico bij o.a. ziekte en weet je zeker dat alles altijd netjes op orde is. 
Artikel delen