Maak kennis met de vakjury van de Entree Awards 2022

Maak kennis met de vakjury van de Entree Awards 2022

Op 28 november is het ein-de-lijk zover: de uitreiking van de Entree Awards 2022 in Theater Amsterdam. Maar voordat dit grote horeca-evenement plaatsvindt, maken we eerst de 23 juryleden bekend. Zij zijn degenen die langsgaan bij de genomineerden én hen beoordelen. Wie zij zijn, lees je hier!

Juryleden Entree Awards 2022

Entree Awards 2022_Jeroen Veldkamp

Jeroen Veldkamp

Koffie-expert en horecaondernemer
Jeroen staat bekend als een van dé koffie-experts van Nederland. Hij is mede-eigenaar van Coffeelab in Nijmegen, Den Bosch, Eindhoven en Breda en van all day-zaak The Villy in Amsterdam. Onder het motto: ‘Echte verandering begint met een goed verhaal’ transformeert hij organisatiestrategieën naar een indrukwekkend en effectief merkverhaal en herdefinieert hij middels een merkkompas de identiteit en mentaliteit van organisaties, haar medewerkers en samenwerkers. Daarnaast brengt deze creatieve en energieke duizendpoot zijn out of the box (coffee) concepten op geheel eigen wijze naar locaties als de Horecava. Met al deze ervaring is het niet gek dat Jeroen al vele horecaondernemers en ketens naar een next level koffieconcept heeft geholpen.

Entree Awards 2022_Cleo Vehmeyer

Cleo Vehmeyer

Eigenaar Représentable
Cleo werkte jarenlang in het directieteam van horecagroep IQ Creative en heeft vanuit die functie echt haar stempel gedrukt op het bedrijf. In 2019 begon zij haar eigen bedrijf Représentable en verkoopt en verhuurt daarmee servies voor zowel particulieren als professionals. Het bedrijf is gespecialiseerd in bijzonder serviesgoed, bestek en glaswerk en helpt horecabedrijven bij hun zoektocht naar de juiste presentatie van het eten én de tafel. Tijdens het juryproces laat ze merken dat ze het allerbeste voor heeft met ondernemers. Ondernemerschap is lef tonen volgens Cleo.

Entree Awards 2022_Maarten Wessels

Maarten Wessels

Gastvrijheidsdeskundige
Maarten is specialist op het gebied van gastvrijheid en personeel. Elke dag is hij bezig in en met de wereld van gastvrijheid. De ene keer als keynote spreker of trainer, dan weer als columnist of docent aan de Hotel Management School NHLStenden. Altijd met een scherpe blik. Met grote regelmaat is hij dan ook te vinden in de horeca, van hostel tot hotel, van café tot restaurant. “Ik ben altijd op zoek naar kansen voor verbetering van de hospitality in deze prachtige branche!”

Entree Awards 2022_Ron Simpson

Ron Simpson

Creatief ondernemer & founder van The Avocado Show
‘Een serie ondernemer die creatieve ideeën omzet in succesvolle concepten’, zo omschrijft Ron zichzelf. Na twintig jaar furore gemaakt te hebben als ondernemer is hij niet meer weg te denken uit de creatieve nightlife-, hospitality- en consultancy-industry. Hij is bij het grote publiek bekend als de man van The Avocado Show, samen met Julien Zaal. Via een franchise-constructie rollen ze dat concept nu groots uit naar het buitenland. Ook lanceerde hij vorig jaar SKYBOX, dé creative business school voor young professionals. Hiervoor is hij vaak op het podium te vinden als spreker en inspirator, maar ook altijd als goede raadgever en consultant achter de schermen.

Entree Awards 2022_Gijsbregt Brouwer

Gijsbregt Brouwer

Trendwatcher en oprichter De Buik
Gijsbregt wordt vaak geïntroduceerd met: dit is de man die 365 dagen per jaar buiten de deur eet. Dat blijkt ook wel als je met hem praat: hij kent de food scene op zijn duimpje. Naast oprichter van platform de Buik (in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht) is Gijsbregt keynote spreker, trendwatcher, podcast host en auteur. Zo schreef Gijsbregt het boek ‘Horeca na corona’, heeft hij een eigen podcast ’De Buik Live’ en sinds een aantal weken ook een podcast samen met mede-jurylid Maartje Nelissen genaamd ‘Bekt lekker’. Daarnaast signaleert hij in zijn column voor Entree elke maand een (food)trend en heeft hij een tweewekelijkse nieuwsbrief over trends en staat hij regelmatig op het podium als spreker.

Entree Awards 2022_Guus Thijssen

Guus Thijssen

Gastronomisch verhalenmaker, co-founder Buro Eetkunde
Guus Thijssen is gastronomisch verhalenmaker, culinair curator en verbinder. Lekker eten en drinken wordt volgens hem gemaakt door leuke mensen die hij met zijn lange verhalen graag een podium geeft. En door hun ambacht zijn zij in staat de wereld niet alleen lekkerder maar ook een stuk mooier te maken. Verhalen over de mensen achter bijzondere restaurants vertelt hij zelf via zijn project Buro Eetkunde en onder eigen naam schrijft hij inmiddels ook voor Entree Magazine. Onder de naam Guustronomie presenteert hij verschillende collaboratieve diner evenementen, waaronder het 010/020 diner en het Grote Groenten Circus.

Entree Awards 2022_Marco Lemmers

Marco Lemmers

Medeoprichter en CEO van duurzame hotelketen Conscious Hotels
Als je duurzaamheid zegt, zeg je Marco Lemmers. Marco is eigenaar en CEO van Conscious Hotels, met nu vier vestigingen in Amsterdam. Conscious Hotels bestaat inmiddels ruim tien jaar. Begonnen als pioniers op het gebied van duurzame hotels en inmiddels een begrip en voorbeeld voor anderen. Met een nieuwe investeerder achter zich is Conscious Hotels klaar voor groei binnen Nederland én Europa. Marco wil mensen laten genieten en tegelijkertijd verleiden om stappen te zetten op de duurzaamheidsladder. “Saving the planet while having fun!”

xEntree Awards 2022_Misja Vorstermans

Misja Vorstermans

Eigenaar ISAAC Academy en COLLINS Barsystems
Je zult Misja niet snel op de voorgrond zien, maar in de barscene kent iedereen hem. Als eigenaar van ISAAC Academy en COLLINS Barsystems is hij van grote waarde voor de ontwikkeling van de moderne Nederlandse cocktailscene. Hiermee helpt hij horecaondernemers en drankenmerken met het ontwikkelen en uitrollen van concepten en biedt hij met de ISAAC Academy bartenders een pad om in dit mooie beroep carrière te maken.

Entree Awards 2022_Iris Kranenburg

Iris Kranenburg

Hoofdredacteur Entree Magazine
Als hoofdredacteur van Entree Magazine houdt Iris zich met haar collega’s bezig met de ontwikkeling van het magazine, de online kanalen en de Entree Awards. “Ik houd van ondernemers die keer op keer weer verrassen en die constante kwaliteit weten te bieden, ondanks de soms moeilijke omstandigheden. De sector bruist, een voorrecht om daar dagelijks mee bezig te zijn.” Iris gaat graag naar New York, Parijs en Antwerpen om nieuwe horeca te bezoeken en hoopt dat solo dining ooit eens in Nederland gaat doorbreken.

Entree Awards 2022_Maartje Nelissen

Maartje Nelissen

Ondernemer The Food Line up, investeerder Snackwithbenefits, podcast host
Maartje stapte in 2013 in als ondernemer in The Food Line-up om zakelijke evenementen duurzamer en creatiever te maken. Als eerste cateraar van Europa dragen zij het internationale B corp keurmerk. The Food Line-up regelt catering 2.0 met lokale en zelfstandige chefs en smaakmakers tot 25.000 gasten. Als bedenker van vele duurzame caterconcepten zoals Brasserie 2050 op Lowlands, DGTL Circular Foodcourt maar ook de volledige catering van bijv. Het 100-jarig bestaan van KLM met 65.000 gasten is zij van grote invloed op de foodscene. Dit jaar droeg Maartje haar dagelijkse rol over en blijft betrokken als aandeelhouder. Dit om naast de nieuwe podcast ‘Bekt Lekker’ samen met mede-jurylid Gijsbregt Brouwer, nog meer nieuwe initiatieven en bedrijven te starten om duurzaamheid in onze sector meer mainstream te maken. Naast deze staat van dienst werd ze verkozen tot Hotello of the year, DJ100 en zet ze zich in voor een mooier Amsterdam bij Young on Board en het Genootschap van Felix Meritis.

Entree Awards 2022_Albert van Beeck Calkoen

Albert van Beeck Calkoen

Drankenkenner & cocktail liefhebber
Sinds 1996 is Albert actief in de horeca waar hij de start van de huidige ‘cocktail boom’ meemaakte en verknocht raakte aan de cocktail. Jarenlang mocht hij een aantal mooie merken als Hendrick’s Gin, Campari en Bombay Sapphire vertegenwoordigen. Onder de naam Mister Cocktail schrijft Albert al ruim tien jaar over dranken en organiseert hij o.a. het Gin Festival, de Amsterdam Cocktail Week en de nieuwe beurs The Art Of Drinks. Tijdens deze evenementen kan men het verhaal achter de dranken horen, kun je in contact komen met professionals in de horecabranche én zijn er bovenal veel bijzondere dranken aanwezig.

Entree Awards 2022_Chong Chu

Chong Chu

Mede-eigenaar Foodhallen, Kanarie Club en Café Kuyl in Amsterdam
Chong kennen we als mede-eigenaar van de Foodhallen. In 2014 toverde hij de oude tramremise in Amsterdam-West om tot een unieke food experience. Toen hij dit plan de markt op slingerde geloofde niemand hem, maar niks bleek minder waar. Zo ontstond het bekende en populaire concept, Foodhallen. Na de opening van deze succesvolle hotspot begon hij samen met zijn compagnons nog een locatie in Rotterdam en Den Haag. Daarnaast kun je hem kennen van dé borrel-, werk- en eventlocatie de Kanarie Club en startte hij samen met zijn compagnons Café Kuyl aan het Amsterdamse Rembrandtplein.

Entree Awards 2022_Ron Blaauw

Ron Blaauw

Chef-kok en horecaondernemer
Met vier goedlopende restaurants is Ron Blaauw al jarenlang van vaste waarde in het horecalandschap. Maar Blaauw is veel meer dan ‘alleen’ een succesvolle horecaondernemer. Hij is een van dé spreekbuizen van de Nederlandse horeca, zowel naar het grote publiek als binnen de branche zelf. Dankzij zijn goed uitgedachte en succesvolle delivery-service zijn zijn zaken tijdens de lockdowns volop blijven draaien en hoefde hij geen personeel te laten gaan. Daarnaast investeert hij met het nieuwe investeringsfonds De Schone Zaak als mede-oprichter in nieuwe en bestaande horecabedrijven, die het (bijvoorbeeld door corona) niet dreigen te redden maar wel potentie hebben. De horeca heeft dit soort ondernemers nodig, zeker nu. Niet voor niets werd Ron tijdens de laatste editie van de Entree Awards uitgeroepen tot Horecaondernemer van het Jaar.

Entree Awards-Jury-Jeroen van Zwetselaar

Jeroen van Zwetselaar

Eigenaar ZW6 | Studio Jeroen van Zwetselaar
De liefde voor kunst zit bij Jeroen diepgeworteld. Zijn moeder is kunstenares en vanuit huis kreeg hij al op jonge leeftijd les van haar. Die lessen vormen tot op de dag van vandaag nog steeds de basis van het werk dat hij creëert. Jeroen ontwerpt interieurconcepten in het binnen- en buitenland. Met achtergronden in de architectuur en designbranche is hij naast interieurontwerper ook autonoom kunstenaar. Hij creëert vanuit zijn ziel met een vleugje rock ‘n roll. Hij daagt uit om te leven vanuit je eigen levensvisie, de natuur en authenticiteit. Het verbinden van deze elementen is wat zijn werk tekent. De interieurconcepten van Jeroen zijn onder andere in The New York Times, Elle UK, Elle Decor, Bēhance, Design Milk, FRAME terug te vinden.

Entree Awards 2022_Ingmar Voerman

Ingmar Voerman

Drankjournalist en oprichter Voerman Vieux
Ingmar Voerman staat als drankjournalist en cocktailkenner al jaren bekend als dé cocktailautoriteit van de lage landen. Als drankredacteur is hij een vaste waarde voor Entree Magazine, en competitieve bartenders zullen hem kennen als veelgevraagd jurylid van vele cocktailcompetities, waaronder Entrees Best Bartender. Sinds vorig jaar is Ingmar nu ook te vinden achter de bar met zijn gloednieuwe drankmerk Voerman Vieux.

Entree Awards 2022_Vincent van Dijk

Vincent van Dijk

Hotel-expert en trendwatcher
Verslaafd aan restaurants, hotels en bars, is Vincent altijd op zoek naar nieuwe hotspots en foodtrends. Hij werkt deels vanuit Barcelona, deels vanuit Amsterdam. Met zijn marketingbureau HBMEO bouwt deze trend-forecaster al twintig jaar merken, van MiniBarBox tot Hotelnacht, en adviseert hij overheden en bedrijven als het gaat om hospitality en service. Daarnaast is hij hoofdredacteur van een online glossy over zijn favoriete drank: Press for Champagne en heeft hij een maandelijkse column in Entree waarin hij de trends onder de loep neemt.

Entree Awards 2022_Marijke Schreiner

Marijke Schreiner

Directeur Stayokay
Of het nu luxehotels zijn of een kleinschalig familiehotel, Marijke kan genieten van authentieke gastvrijheid die er in allerlei soorten accommodaties geboden wordt. Met haar roots in de hotellerie kan ze putten uit een ruime ervaring en bij Stayokay heeft ze met haar team hard gewerkt om het merk meer bekendheid te geven bij een diversiteit aan doelgroepen. Ze heeft de hostelwereld in Nederland naar heel ander niveau gebracht. “Groots denken maar aandacht voor details in product en service, daar gaat het om!”

Entree Awards 2022_Herman Hell

Herman Hell

Eigenaar Hells Kitchen Horeca Groep en mede-eigenaar Sugo
Twintig jaar geleden opende Herman Hell eetcafé De Hofnar in Rotterdam. Inmiddels vallen onder zijn bedrijf Hell’s Kitchen Horeca Groep negen bedrijven, zoals NRC, Het Wapen van Willemstad en Het Zalmhuis in Rotterdam. Met die laatste horecazaak won hij vorig jaar een Entree Award in de categorie ‘Best New Restaurant & Bar’. In 2018 nam hij met Hugo Kruijssen de Sugo-keten over. Destijds waren er nog maar drie locaties, maar de twee heren hebben het concept uitgebreid met een innovatieve franchiseconstructie. Op dit moment zijn er zeven reguliere restaurants en zijn er zestien horecaondernemers die het Sugo-merk ‘voeren’. Daarnaast is Herman een vaste columnist van Entree en schrijft hij over de horecabranche.

Entree Awards-Jury-Kees-Ndeke

Kees Ndeke

CEO TNA en mede-eigenaar Hype My Brand
Kees zit sinds zijn zeventiende in de nightlife en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van club-concepten en de marketing ervan en heeft daarmee succes in binnen- en buitenland. Kees heeft in bijna alle clubs van Nederland een evenement georganiseerd en heeft in Amsterdam zijn stempel gedrukt met succesvolle clubavonden in de Jimmy Woo, Supperclub, Air, Chin Chin Club en Lovelee. Hij is CEO van TNA (the next adventure group) waarmee hij zo’n 300 event per jaar organiseert in onder andere Dubai, Ibiza, Mallorca, Valencia en Antwerpen. Sinds 2020 ontwikkelt hij met Hype My Brand concepten voor klanten als Levi's en RCE group. Met zijn ervaring heeft Kees goed zicht op wat iets een succesvolle club maakt: een ondernemer die de juiste programmering voor de juist doelgroep weet neer te zetten.

Entree Awards 2022_Liselore Perisutti

Liselore Perisutti

Eigenaar van Psst Agency en Viral Solutions
Liselore organiseerde in het verleden de events van Wij zijn FRIS; alcoholvrije feesten voor kinderen en is zich daarna gaan richten op het Amsterdamse uitgaansleven. Met eigen club events in Bitterzoet, Chicago Social Club, Jimmy Woo en Supperclub is Liselore een bekend gezicht in het Amsterdamse nachtleven. Naast de clubnachten is Liselore ook twee jaar verantwoordelijk geweest voor de programmering van Supperclub. Inmiddels runt ze twee eigen bedrijven op het gebied van video content voor bedrijven (Viral Solutions) en levert ze personeel aan o.a. het nachtleven (Psst Agency).

Entree Awards 2022_Nina Pierson

Nina Pierson

Serie ondernemer met een focus op duurzaamheid o.a. mede-eigenaar van SLA
Nina is een succesvolle zakenvrouw en serie ondernemer die ruim 15 jaar bewust bezig is met voeding en gezondheid. Samen met haar man richtte ze in 2013 de keten SLA op en inmiddels hebben ze dertien vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Haarlem en Den Haag op hun naam staan. Met plantaardige ingrediënten in de hoofdrol willen ze van goed eten de nieuwe standaard maken en daarmee ook de impact op de aarde verlichten. In 2015 werd Nina benaderd door een uitgeverij om een nieuw platform over gezondheid op te zetten. Twee jaar runde ze het online magazine Bedrock. Daarnaast is Nina auteur van de bestseller boeken Mama’en en De Geboortebundel. Boeken over moeder worden en moeder zijn met vrouwelijk welzijn en female empowerment centraal. Regelmatig spreekt en publiceert ze over thema’s als duurzaamheid, feminisme, moederschap en gezondheid op haar eigen Instagram kanaal. Niet geheel onbelangrijk, ze is ook moeder van 3 jonge kinderen.

Foto Nina Pierson: Nicole Huisman for All Things Mochi

Entree Awards-Jury-Fred-Bus

Fred Bus

Horeca-consulent
Fred kennen we als oud-directielid van Debuut, waarmee maar liefst 34 eigen horecazaken en Nederland beheerd werden en hij concepten zoals Stan, Beers&Barrels en De Vooruitgang ontwikkelde. Deze toonaangevende projecten door heel Nederland waren niet zonder succes: samen met Ruud van Rietschoten werd hij in 2014 uitgeroepen tot Horecaondernemer van het Jaar. Sinds 2021 is Fred werkzaam als zelfstandig conceptontwikkelaar en horeca-adviseur met een specialisatie op ‘all day’ en met een passie voor muziek. “Ik zie muziek als een belangrijke pijler van een horecazaak om een concept te laden.”

Entree Awards 2022_Michel Ruijgrok

Michel Ruijgrok

Art director en eigenaar designbureau ESTIDA
Michel is art director en eigenaar van designbureau ESTIDA. Hij ontwerpt (horeca)interieurs en ontwikkelt (horeca)concepten in Nederland en het buitenland. Naast het ontwerpen en ontwikkelen van interieurs en concepten, heeft ESTIDA ook een eigen werkplaats waar elementen op maat kunnen worden gemaakt. Michel creëert interieurconcepten met een eigen stijl die altijd geheel zijn afgestemd op de bedrijfsfilosofie van de klant. Klanten van ESTIDA zijn onder andere de Jopenkerk, Carlton President, sauna Devarana en Boutiquehotel Staats.

Artikel delen