Entree Awards 2021: winnaar categorie 'Ondernemer van het Jaar'

Entree Awards 2021: winnaar categorie 'Ondernemer van het Jaar'

Ron Blaauw is tijdens de Entree Awards 2021 uitgeroepen tot 'Ondernemer van het Jaar'. Ron Blaauw is al jarenlang van vaste waarde in het horecalandschap. Maar Blaauw is veel meer dan ‘alleen’ een succesvolle horecaondernemer. Hij is een van dé spreekbuizen van de Nederlandse horeca, zowel naar het grote publiek als binnen de branche zelf.

Foto in de header: Ming Chao

Om welke ondernemer kunnen we dit jaar écht niet heen? Wie is een voorbeeld voor andere vakgenoten? Een inspiratiebron, vernieuwer en iemand met visie en lef.

'Ondernemer van het Jaar': Ron Blaauw

Met vier goedlopende restaurants* is Ron Blaauw al jarenlang van vaste waarde in het horecalandschap. Maar Blaauw is veel meer dan ‘alleen’ een succesvolle horecaondernemer. Hij is een van dé spreekbuizen van de Nederlandse horeca, zowel naar het grote publiek als binnen de branche zelf. Hij laat daarmee de dagelijkse praktijk van het vak zien. Dat is op dit moment belangrijker dan ooit: de horeca heeft het niet makkelijk (gehad). Het heeft persoonlijkheden nodig die de pijnpunten én oplossingen ter sprake brengen. En het heeft persoonlijkheden nodig die de nieuwe en zittende generatie de mooie en creatieve kansen van het vak laten zien en goed werkgeverschap tonen.Blaauw pakt deze verantwoordelijkheid al jaren met verve en liet afgelopen tijd veelvuldig zien zich daarin te blijven ontwikkelen. Zo vergroot hij de instroom van nieuwe horecamedewerkers met zijn eigen Ron Blaauw College en wierf hij als een van de eerste horecaondernemers personeel uit het buitenland. Bovendien bleven dankzij zijn goed uitgedachte en succesvolle delivery-service zijn zaken tijdens de lockdowns volop draaien en hoefde hij geen personeel te laten gaan. Daarnaast investeert hij met het nieuwe investeringsfonds De Schone Zaak als mede-oprichter in nieuwe en bestaande horecabedrijven, die het (bijvoorbeeld door corona) niet dreigen te redden maar wel potentie hebben. Tot slot zijn samenwerking met Alzheimer Nederland. Deze leidde tot het tv-programma Restaurant Misverstand en een online training voor horecapersoneel over de omgang met demente gasten. Blaauw investeert met dit soort nieuwe initiatieven niet alleen in de toekomst van zijn eigen bedrijven, maar ook in die van de branche als geheel.  

Kortom, na een lange en indrukwekkende carrière is Blaauw nog steeds een voorbeeld. De horeca heeft dit soort ondernemers nodig, zeker nu. Volgens ons is dit dan ook hét moment om deze top-ondernemer te bekronen tot Horecaondernemer van het Jaar.

De categorie 'Ondernemer van het Jaar' wordt mogelijk gemaakt door: Heineken

Bekijk hier alle winnaars van de Entree Awards 2021

1. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 1 - 50 Rooms'
2. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 50 - 100 Rooms'
3. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 100+ Rooms'
4. Winnaar in de categorie 'Best New Holiday Concept'
5. Winnaar in de categorie 'Best New Hospitality Project'
6. Winnaar in de categorie 'Best New Restaurant Design'
7. Winnaar in de categorie 'Best New Restaurant & Bar'
8. Winnaar in de categorie 'Best New Dining Experience'
9. Winnaar in de categorie 'Next Generation'
10. Winnaar in de categorie 'Best New Cocktailbar'
11. Winnaar in de categorie 'Best New All Day Concept'
11. Winnaar in de categorie 'Best Bartender'
12. Winnaar in de categorie 'Ondernemer van het Jaar'

Foto's van de Entree Awards 2021

Via onderstaande button zijn de foto's van de avond te bekijken.

Bekijk hier alle foto's van de Entree Awards 2021

 

Artikel delen