Senior & Co Likeur - Header photo 965 x 448 px (1)

Senior & Co Likeur

Een eerbetoon aan vakmanschap resulteert in Senior & Co likeur, een drank die de tand des tijds heeft doorstaan en getuigt van ambachtelijke perfectie.

Over Senior & Co Likeur: Een Historisch Verhaal

De geschiedenis van Senior & Co likeur is er een van ontdekking en doorzettingsvermogen. In 1499 brachten Spaanse ontdekkingsreizigers Valencia sinaasappels naar een nieuw eiland, met de hoop op een overvloedige oogst in de 'Nieuwe Wereld'. Helaas resulteerde het verschil in klimaat en grond in een bittere, oneetbare vrucht die aan de natuur werd overgelaten. Tientallen jaren later onthulde experimentatie dat de schillen van deze vrucht een aangenaam geurende olie bevatten.

De Senior-familie, gedreven door nieuwsgierigheid, mengde deze sinaasappelschillen met exotische kruiden. Na vele pogingen ontstond een unieke drank die ze de naam Curaçao likeur gaven. De basis van deze likeuren, lahara-vruchten, wordt zorgvuldig met de hand geplukt en gesneden met houten messen om de schilsmaak te behouden. De gedroogde schillen worden vervolgens gecombineerd met andere ingrediënten in een speciale distilleerketel die al sinds 1896 in gebruik is. Het distillatieproces wordt met de hand begeleid en gecontroleerd voordat de verfijnde drank wordt gebotteld. Senior & Co likeur is niet alleen een likeur, maar ook een eerbetoon aan het vakmanschap dat de tand des tijds heeft doorstaan. 

Meer informatie over Senior & Co Likeur