Nick Vrielink van Fitz's Bar in Amsterdam: 'Met een goede cocktail breek je het ijs’

Fitz's Bar

Nick Vrielink van Fitz's Bar in Amsterdam: 'Met een goede cocktail breek je het ijs’

Bij de Amsterdamse cocktailbar Fitz’s Bar wordt gewerkt met een grote diversiteit aan hoogstaande merken. Tamarinde likeur van Senior & Co past daar goed bij, meent barmanager Nick Vrielink. “Zo’n exclusief merk dat ook nog eens een exotisch gevoel uitstraalt, is heel passend bij een high end zaak als Fitz’s.”

Hard werken, toewijding en een flinke portie passie betalen zich meestal dubbel en dwars terug. Nick Vrielink (29) weet daar alles van. De barmanager van Fitz’s Bar – de high end cocktailbar van Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park in Amsterdam sleepte de ene na de andere prestigieuze award in de wacht.

Zo werd hij niet alleen Nederlands kampioen in 2022 en 2023, maar won hij ook nog eens goud bij het IBA World Cocktail Championship Rome en kreeg Fitz’s de Entree Award voor Best New Cocktailbar 2023. ‘Pal mal’ voor iemand die ooit werd afgewezen voor de hotelschool vanwege een gebrek aan motivatie. “Daar is het toch nog mee goed gekomen”, lacht Vrielink.

'Met een goede cocktail breek je het ijs bij ietwat huiverige gasten'

Gasten verrassen

Wat de barmanager drijft? Gasten blij maken. “En ‘toevallig’ ben ik ook nog eens heel goed in smaken samenbrengen”, zegt hij ietwat bescheiden. “Maar het allerleukste vind ik om mensen een mooie avond te bezorgen. Het is een leuke uitdaging als je iemand aan de bar hebt die ietwat ‘huiverig’ is. Dan is het de kunst om de gast te verrassen, echt met iets moois aan te komen. Met een goede cocktail breek je het ijs.”

*De tekst gaat verder onder de foto.

Interieur-cocktailbar-fitzs
Interieur cocktailbar Fitz's Bar

Exclusiviteit

Bij Fitz’s Bar wordt er gewerkt met een grote diversiteit aan mooie merken. Tamarinde van Senior & Co past daar goed bij, meent Vrielink. “Ik vind het een heel tof product, omdat het net even anders is. De likeur heeft een gevoel van exclusiviteit, omdat het gemaakt is van een vrucht die alleen op Curaçao voorkomt en de likeur exclusief op het eiland wordt gemaakt. Plus dat de fles er ook nog eens mooi uitziet. Dat is heel passend bij een high-end zaak als Fitz’s, waar design en stijl een grote rol spelen.”

Extra diepte

Naast oog voor detail gaat het bij de Amsterdamse cocktailbar zeker ook om het genieten. Bij mooi weer gaat het indrukwekkende rooftop van Fitz’s open. Hier serveert men graag een twist van de bekende Piña Colada, de ‘Spicy Colada’. “Die heeft een lekkere blend van rums, een chili-likeur en de Tamarinde geeft daarbij een mooie volle, romige smaak”, aldus Vrielink.

“Ik zou graag nog een andere variant maken voor deze zomer. Dan denk ik aan een rye whiskey met Tamarinde, afgetopt met soda. Erg verfrissend! Het mooie is, Tamarinde likeur geeft een extra laagje aan cocktails, meer diepte. Dat maakt het een dikke vette aanrader om mee te werken!”

Tamarinde liqueur

 

Artikel delen