Best Bartender 2023: deze drie bartenders zijn genomineerd

Top 3 Best Bartender 2023

Best Bartender 2023: deze drie bartenders zijn genomineerd

Uit heel Nederland kwamen op 6 november 62 bartenders samen om te strijden voor de titel van Best Bartender 2023. De competitie vond plaats in rooftopbar LuminAir in Double Tree by Hilton Amsterdam en bestond uit vijf rondes. De finalisten zijn Wesley Willemsen (Cocktail Creators), Alina Lucia Cichozki (Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam) en Olin Kreijne (The Peacock Bar in Zwolle). Op 27 november in Theater Amsterdam horen zij wie naar huis gaat met de titel.

Foto: Ming Chao
Best Bartender 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door De Kuyper.

Rooftopbar LuminAir in DoubleTree by Hilton Amsterdam stond op 6 november in het teken van de competitie Best Bartender 2023. Vanuit alle hoeken van Nederland kwamen 62 getalenteerde bartenders samen om te strijden voor de titel. Juryvoorzitter Tess Posthumus: "Het niveau lag dit jaar écht hoog. Het was tof om te zien dat er zoveel bartenders waren uit verschillende horecazaken: van cocktailbars tot restaurants." 

De deelnemers werden getest op vijf onderdelen:

 • 1. Knowledge test
  In de eerste ronde werden alle deelnemers getoetst op hun kennis van cocktails. De vragen gingen over algemene kennis van de (inter)nationale horeca-industrie van de cocktailbranche. Iedereen had dertig minuten om de test te maken.
 • 2. Free pour test
  Tijdens de tweede ronde keek de jury hoe snel en efficiënt deelnemers werkten tijdens een free pour test. De bartenders moesten vijf metingen correct inschenken in vijf Boston-shakers. De metingen waren 10, 15, 30, 45 en 60 ml.
 • 3. Speed round challenge
  53 deelnemers vielen af en negen deelnemers gingen door naar de derde ronde: de speed round challenge. Ze kregen de opdracht om vijf drankjes voor de jury zo snel mogelijk te maken, waarbij ze schoon, snel en efficiënt werkten.
 • 4. Mystery box
  Vier deelnemers vielen af en vijf gingen door naar de mystery box challenge. Hierin zaten ingrediënten, waarmee ze in vijftien minuten een signature cocktail moesten maken. De deelnemers hadden geen voorbereidingstijd en ze werden beoordeeld op de breidingsmethoden, hun techniek en het vermogen om tegelijkertijd te lopen en te praten.
 • 5. Personality challenge
  Zes deelnemers vielen af en drie deelnemers gingen door naar de laatste ronde: de personality challenge. Hierbij moesten ze de jury bedienen in hun eigen stijl. De jury vroeg ondertussen willekeurige vragen over jouw visie op de cocktailbranche. Hierbij wilden ze de bartenders zien zoals zij zijn en hoe gasten hen aan de bar ervaren. Ze keken naar lichaamstaal, oogcontact en communicatieve vaardigheden.

*De tekst gaat verder onder de foto's.

bartender-2023-7
9 bartenders die doorgingen naar de speed round challenge
bartender-2023-11 bartender-2023-1

Top 3

De finalisten zijn:

 • Wesley Willemsen (Cocktail Creators)
 • Alina Lucia Cichozki (Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam)
 • Olin Kreijne (The Peacock Bar in Zwolle)

Entree Awards-Best Bartender-Top 3-1-1

De drie finalisten met de jury.

Jury

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Tess Posthumus (multi-awarded bartender, bareigenaar Flying Dutchmen Cocktails en auteur), Andrew Nicholls (mixologist en ondernemer), Lennart Deddens (oprichter The Boilermaker Group, ondernemer en Best Bartender 2015), Stefan Sumual (Best Bartender 2022) en Mads Voorhoeve (Oprichter European Bartender School en winnaar Best Bartender 2018).

bartender-2023-3
bartender-2023-12 bartender-2023-2
Logobalk-De Kuyper

 

Artikel delen