Best New Restobar: Dit zijn de 5 genomineerden

Entree Awards Header Best New Restobar 2022

Best New Restobar: Dit zijn de 5 genomineerden

Op 28 november horen de genomineerde ondernemers in de elf categorieën én de categorie Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. In de categorie 'Best New Restobar' zijn dit de vijf genomineerden.

Over Best New Restobar

Restaurant + bar = restobar, een categorie die absoluut trending is! Steeds vaker zien we casual horecazaken waar een echte 'bar vibe' hangt, maar waar de gerechten/gerechtjes de traditionele bar bites ver overstijgen. De bar staat centraal, zoals bij een bar. Koken gebeurt er op hoog niveau, zoals bij een restaurant, maar zonder al te veel poespas en meestal zonder vaste menu's. In veel gevallen zijn het toegankelijke buurtparels, met locals als graag geziene gasten. De service is informeel en eten aan de bar is hier net zo gezellig als aan tafel. Dat is een fraaie ontwikkeling: op hoog niveau dineren aan de bar is in Nederland (helaas) geen gewoonte. Brengt deze categorie daarin verandering?

De categorie Best New Restobar wordt mogelijk gemaakt door: Lavazza

Bar du Champagne, Amsterdam

Op het Rokin in hartje Amsterdam zit Bar du Champagne. De restobar opende in maart dit jaar en is het nieuwste concept van L'Atelier du Champagne. Hier proef je mousserende wijnen gecombineerd met kleine gerechten en barbites.
>Lees hier meer over Bar du Champagne in Amsterdam

Entree Awards 2022_Bar du Champagne_Onbekend_2 Entree Awards 2022_Bar du Champagne_Onbekend_3


Café Beurre, Amsterdam

In de Staatsliedenbuurt in Amsterdam opende dit jaar Café Beurre: een laagdrempelige en gezellige restobar. De eigenaar is Kim Jongbloed. Hij is enorm fan van - jawel - boter en het neefje van Karin Gaasterland.
>Lees hier meer over Café Beurre in Amsterdam

Entree Awards 2022_Café Beurre_1 Entree Awards 2022_Café Beurre_3


Café Concours, Utrecht

Het Utrechtse Café Concours is gevestigd aan de Biltstraat en ligt tegenover Restaurant Concours. De restobar opende in juni haar deuren. De eigenaresse is Lisa Zeelenberg.
>Lees hier meer over Café Concours in Utrecht

Entree Awards 2022_Café Concours_Onbekend_2 gerecht Concours


Hooked, Tilburg

Borrelen met kleine mediterrane gerechten, geïnspireerd op restaurant Botafumeiro uit Barcelona. Dat is wat Giel van Schaaijk, tevens eigenaar van RAK en T-huis in Tilburg, wil met zijn nieuwe restaurant. Restaurant Hooked opende vorig jaar oktober in het Tilburgse centrum.
>Lees hier meer over Hooked in Tilburg

hooked-46_6b0336f835a9488af8b9925d7c5da526_800-2 Entree Awards 2022_Hooked_Onbekend_2


La Petite Soeur, Rotterdam

Onlangs openden Maartje en Joost van de Braak La Petite Soeur. De restobar zit op de plek waar voorheen The Lisa Marie zat in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Het heeft 38 zitplaatsen en in de zomer nog om en nabij veertig zitplaatsen op het terras. 
>Lees hier meer over La Petite Soeur in Rotterdam

Entree Awards 2022_La Petite Soeur_Anne Kaere_2 Entree Awards 2022_La Petite Soeur_Anne Kaere_4
Artikel delen