Best New Café: Dit zijn de 5 genomineerden

Entree Awards 2022 Header Best New Café

Best New Café: Dit zijn de 5 genomineerden

Op 28 november horen de genomineerde ondernemers in de elf categorieën én de categorie Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. In de categorie 'Best New Café' zijn dit de vijf genomineerden.

Over Best New CAFÉ

Veel cafés die nu worden geopend hebben net als de traditionele bruine kroeg een duidelijke barfunctie waar onverwachte ontmoetingen kunnen ontstaan en waar dat fijne huiskamergevoel heerst. De nieuwe generatie cafés doet dat echter wel op een eigentijdse manier. Bijvoorbeeld met een goed uitgedachte f&b-kaart - het eten is goed, maar niet ingewikkeld -, entertainment en/of modern interieur. Hier staat bovendien een ondernemer aan het roer met oog voor doelgroep, gastvrijheid, duurzaamheid en personeelsbeleid. Welk café laat het best zien waar het café van nu voor staat?

Bar Bonnie, Amsterdam

In 2019 opende in Amsterdam-Zuid Bar Bonnie: het kind van een ouderwetse bruine kroeg en een stijlvolle bar. Elegant en huiselijk tegelijkertijd. Mede-eigenaren zijn Omar Baggen en Thijs Barelds.
>Lees hier meer over Bar Bonnie in Amsterdam

Entree Awards 2022_Bar Bonnie_3 Entree Awards 2022_Bar Bonnie_4


De Dakduif, Amsterdam

In februari dit jaar opende de Dakduif op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Het is een café en bourgondisch restaurant in één. Het café is zeven dagen per week open en de eigenaar is Robbert Ros.
>Lees hier meer over de Dakduif in Amsterdam

Entree Awards 2022_De Dakduif_2 Entree Awards 2022_De Dakduif_4


Nieuwe Dikke Dries, Utrecht

Aan het Oudkerkhof in Utrecht bevindt zich café Nieuwe Dikke Dries. Het café in het ‘hartjie van me stadsie’ bestaat al sinds 1975, maar vorig jaar vernieuwde eigenaar Jos de Winter het café compleet.
>Lees hier meer over Nieuwe Dikke Dries in Utrecht

Entree Awards 2022_Nieuwe Dikke Dries_Marleen Stoker_3 Entree Awards 2022_Nieuwe Dikke Dries_Marleen Stoker_1


PAAK Vinyl Bar, Nijmegen

PAAK Vinyl Bar aan de Bloemerstraat is dé ‘listening bar’ van Nijmegen. Hier komen locals samen om te borrelen en om hun liefde voor muziek te delen. Eigenaren zijn Menzo Dijkstra, Peter Eschgfäller, Troy Rondon Guasque en Marijn aan de Stegge.
>Lees hier meer over PAAK Vinyl Bar in Nijmegen

Entree Awards 2022_PAAK_Emil Cobussen_1 Entree Awards 2022_PAAK_Emil Cobussen_2


The Dublin House, Zwolle

Aan het Bethlehemkerkplein in Zwolle zit sinds vorig jaar het opvallende The Dublin House. De kroeg is gevestigd in een monumentaal pand waar voorheen Irish Pub Sally O’Briens zat. Eigenaar Jan Briek noemt zijn nieuwe kroeg een ‘pub met de uitstraling van een Iers landhuis’.
>Lees hier meer over The Dublin House in Zwolle

Entree Awards 2022_The Dublin House_4 Entree Awards 2022_The Dublin House_5
Artikel delen