Entree Awards 2022: dit zijn de 13 categorieën

Tags: events

Entree Awards 2022: dit zijn de 13 categorieën

Nog een paar maanden wachten en dan is het zover! Op 28 november horen de genomineerde ondernemers in de elf categorieën én de categorie Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Benieuwd welke elf categorieën dit zijn? Je leest het hieronder.

1. Best New Hotel < 50 rooms

Bij de nominaties in deze categorie kijkt de jury aan de hand van verschillende criteria of het hotelconcept goed is uitgevoerd, zowel aan de voor- en achterkant, én of het hotel zich weet te onderscheiden in het huidige hotellandschap. De winnaar scoort goed op alle facetten (concept, faciliteiten, design, duurzaamheid, food & beverage en ondernemerschap) en is een toevoeging voor de branche, maar zeker ook een voorbeeld voor vakgenoten.

2. Best New Hotel 50+ rooms

Bij de nominaties in deze categorie kijkt de jury aan de hand van verschillende criteria of het hotelconcept goed is uitgevoerd, zowel aan de voor- en achterkant, én of het hotel zich weet te onderscheiden in het huidige hotellandschap. De winnaar scoort goed op alle facetten (concept, faciliteiten, design, duurzaamheid, food & beverage en ondernemerschap) en is een toevoeging voor de branche, maar zeker ook een voorbeeld voor vakgenoten.

3. Best New Restaurant Design

De award voor Best New Restaurant Design gaat naar het restaurant waarvan het design onderscheidend is, uitblinkt in zowel uitstraling als functionaliteit en waarvan het concept op een goede manier is geïntegreerd in het design en de styling. De jury let op onder andere onderscheidend vermogen, functionaliteit en het productieproces. Bij de winnaar klopt de balans tussen al deze facetten. De ondernemer heeft een duidelijke visie en het is de ontwerpers gelukt dat verhaal goed door te vertalen in het design. Er is daarbij ook goed gelet op de afwerking van details.

4. Best New Dine & Drink Concept < 150 guests

Bij de genomineerden kan de gast terecht voor food en drinks en is de hele avond een energieke vibe voelbaar. En dat alles in een eigentijds interieur met oog voor styling die perfect past bij het concept. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor een avond waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt!

*Tekst gaat verder onder de foto's.

entree-awards-2019-94 Entree Awards 2021_Fotograaf Samuel van Leeuwen_6

5. Best New Dine & Drink Concept 150+ guests

Bij de genomineerden kan de gast terecht voor food en drinks en is de hele avond een energieke vibe voelbaar. En dat alles in een eigentijds interieur met oog voor styling die perfect past bij het concept. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor een avond waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt!

6. Best New Restobar

Restaurant + bar = restobar, een categorie die absoluut trending is! Steeds vaker zien we casual horecazaken waar een echte 'bar vibe' hangt, maar waar de gerechten/gerechtjes de traditionele bar bites ver overstijgen. De bar staat centraal, zoals bij een bar. Koken gebeurt er op hoog niveau, zoals bij een restaurant, maar zonder al te veel poespas en meestal zonder vaste menu's. In veel gevallen zijn het toegankelijke buurtparels, met locals als graag geziene gasten. De service is informeel en eten aan de bar is hier net zo gezellig als aan tafel. Dat is een fraaie ontwikkeling: op hoog niveau dineren aan de bar is in Nederland (helaas) geen gewoonte. Brengt deze categorie daarin verandering?

7. Best New Cocktailbar

De genomineerden in deze categorie brengen de Nederlandse cocktailscene naar een nóg hoger niveau. De winnaar weet zich te onderscheiden door de perfecte balans tussen cocktails van hoog niveau en service, kennis en gastheerschap van de bartenders. En dat alles uiteraard in de juiste sfeer en passend decor. De ondernemer heeft gekozen voor een duidelijk cocktail-concept dat bovendien uitstekend past op deze locatie en een toevoeging is op het beverage-aanbod in de regio. Het concept is op alle facetten goed uitgevoerd en valt in de smaak bij de doelgroep.

8. Best New Nightlife Venue

Eindelijk: clubs kunnen weer draaien! In de categorie Best New Nightlife Venue kijkt de jury naar nieuwe nightlife-locaties. De genomineerden voegen ieder op eigen wijze iets toe aan de hedendaagse beleving en cultuur van het nachtleven in Nederland. De jury let onder andere op een onderscheidend concept dat goed is uitgevoerd, een passende programmering heeft, en waar de ‘energie’ helemaal klopt. En dat alles in een setting die daar goed bij past.

De winnaar is een absolute aanwinst voor de cultuursector, heeft het concept op alle facetten goed uitgevoerd en valt in de smaak bij de doelgroep. Omdat de afgelopen editie van de Entree Awards het nachtleven niet beoordeeld kon worden vanwege de coronarestricties, zijn de genomineerden uit deze categorie dit jaar in plaats van maximaal een jaar, maximaal twee jaar open.

*Tekst gaat verder onder de foto.

Entree2019Awards_0005_f5a778814052d18d7c0cfd5bff738b13_1000_0

9. Best New Green Fine Dining

Steeds meer ondernemers houden in hun menu rekening met duurzaamheid. Een extreem belangrijke stap om zo een gezonde toekomst te creëren. De horeca heeft op dat gebied een voorbeeldfunctie, want (onder andere) food speelt daarin een grote rol. In deze categorie kijken we naar inspirerende voorlopers op dat gebied in de fine dining-scene.

De genomineerden zijn stuk voor stuk ‘groene trendsetters’ en proberen hun ecologische footprint zo klein mogelijk te houden. Van koken met lokale producten, vega(n) en seizoensingrediënten, tot het tegengaan van foodwaste en korte ketens (traceerbaar waar producten vandaan komen): welk nieuwe restaurant is de absolute uitblinker zónder belerend te zijn? Want genieten van goed eten en drinken en gastvrijheid staan altijd voorop!

10. Best New Holiday Concept

Vakantieparken ontwikkelen zich momenteel volop. Het gaat zowel om parken van individuele ondernemers als om parken van grote spelers. We zien daarmee een nieuwe generatie (vakantie)parken met oog voor aspecten zoals design, duurzaamheid en/of f&b. Dit zijn concepten die zich richten op nieuwe doelgroepen en de nieuwe wensen van deze tijd.

De genomineerden uit deze categorie zijn jaarrond open, volledig nieuw óf gerestyled en een goede toevoeging op het bestaande leisure-segment. Welk bedrijf brengt de volgende stap om de gast van nu te trekken het best tot uitvoering? Gelet wordt op onder andere uitvoering, originaliteit, duurzaamheid en de toekomstbestendigheid van het concept.

11. Best New Café

Veel cafés die nu worden geopend hebben net als de traditionele bruine kroeg een duidelijke barfunctie waar onverwachte ontmoetingen kunnen ontstaan en waar dat fijne huiskamergevoel heerst. De nieuwe generatie cafés doet dat echter wel op een eigentijdse manier. Bijvoorbeeld met een goed uitgedachte f&b-kaart - het eten is goed, maar niet ingewikkeld -, entertainment en/of modern interieur. Hier staat bovendien een ondernemer aan het roer met oog voor doelgroep, gastvrijheid, duurzaamheid en personeelsbeleid. Welk café laat het best zien waar het café van nu voor staat?

12. Best Bartender

De deelnemers van Best Bartender worden op maandag 17 oktober in een afvalrace van vier rondes getest op hun kennis, snelheid, techniek, mixology, persoonlijkheid en gastvrijheid. Leuk detail: iedereen is deze dag welkom om te komen kijken hoe de strijdende bartenders zich door de competitierondes worstelen. Dit betekent naast veel spanning en sensatie, ook een gezellige dag met veel bekenden uit het vak. Een vakkundige jury maakt dezelfde dag de top 3 van beste bartenders bekend. Zij worden uitgenodigd voor de Entree Awards op maandag 28 november en horen dan wie de prestigieuze titel krijgt.

13. Horecaondernemer van het Jaar

Om welke horecaondernemer konden we afgelopen periode niet heen? Wie is een voorbeeld voor andere vakgenoten en zet daarmee een toon voor komende tijd? De winnaar is een inspiratiebron, vernieuwer en iemand met visie en lef. De winnaars van de ‘reguliere’ categorieën van de Entree Awards komen tot stand i.s.m. de vakjury. De Horecaondernemer van het Jaar wordt echter aangewezen door de redactie van Entree, op basis van de prestaties. Uiteraard kan de jury hiervoor wel suggesties aandragen die altijd worden meegewogen in de beslissing. De Horecaondernemer van het Jaar is eigenaar van een of meerdere horecabedrijven.

Dit waren de winnaars van de Entree Awards 2021

1. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 1 - 50 Rooms'
2. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 50 - 100 Rooms'
3. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 100+ Rooms'
4. Winnaar in de categorie 'Best New Holiday Concept'
5. Winnaar in de categorie 'Best New Hospitality Project'
6. Winnaar in de categorie 'Best New Restaurant Design'
7. Winnaar in de categorie 'Best New Restaurant & Bar'
8. Winnaar in de categorie 'Best New Dining Experience'
9. Winnaar in de categorie 'Next Generation'
10. Winnaar in de categorie 'Best New Cocktailbar'
11. Winnaar in de categorie 'Best New All Day Concept'
11. Winnaar in de categorie 'Best Bartender'
12. Winnaar in de categorie 'Ondernemer van het Jaar'

Artikel delen