Best New Green Fine Dining: Dit zijn de 4 genomineerden

Entree Awards Header Best New Green Fine Dining 2022

Best New Green Fine Dining: Dit zijn de 4 genomineerden

Op 28 november horen de genomineerde ondernemers in de elf categorieën én de categorie Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. In de categorie 'Best New Green Fine Dining' zijn dit de vier genomineerden.

Over Best New Green Fine Dining

Steeds meer ondernemers houden in hun menu rekening met duurzaamheid. Een extreem belangrijke stap om zo een gezonde toekomst te creëren. De horeca heeft op dat gebied een voorbeeldfunctie, want (onder andere) food speelt daarin een grote rol. In deze categorie kijken we naar inspirerende voorlopers op dat gebied in de fine dining-scene.

De genomineerden zijn stuk voor stuk ‘groene trendsetters’ en proberen hun ecologische footprint zo klein mogelijk te houden. Van koken met lokale producten, vega(n) en seizoensingrediënten, tot het tegengaan van foodwaste en korte ketens (traceerbaar waar producten vandaan komen): welk nieuwe restaurant is de absolute uitblinker zónder belerend te zijn? Want genieten van goed eten en drinken en gastvrijheid staan altijd voorop!

De categorie Best New Green Fine Dining wordt mogelijk gemaakt door: MAKRO

Konijnenvoer, Arnhem

In juli opende een veganistisch restaurant in Arnhem met een wel heel bijzondere naam: Konijnenvoer. Het restaurant bestond al enkele maanden daarvoor in Arnhem als pop-uprestaurant en stond op meerdere festivals.
>Lees hier meer over Konijnenvoer in Arnhem

Entree Awards 2022_Café Konijnenvoer_1 Entree Awards 2022_Café Konijnenvoer_2


Neder, Alkmaar

In de binnenstad van Alkmaar bevindt zich in een achttiende-eeuws wijnpakhuis het restaurant Neder. Autodidactisch chef-kok en horecaondernemer Brian Luikel is de eigenaar. 
>Lees hier meer over Neder in Alkmaar

Entree Awards 2022_Neder_Onbekend_2 (1) Entree Awards 2022_Neder_Onbekend_1 (1)


Restaurant Rotonde, Rotterdam

Aan de Goudsesingel in Rotterdam bevindt zich Restaurant Rotonde. De drie eigenaren Roy Lammers, Jord Coree en Birk Heijkants openden het restaurant in december 2021. De menukaart is vegetarisch en veganistisch. De drankenkaart bevat een grote selectie van natuurwijnen. 
>Lees hier meer over Restaurant Rotonde in Rotterdam

Entree Awards 2022_Restaurant Rotonde_Onbekend_1 Entree Awards 2022_Restaurant Rotonde_Onbekend_4


Wegrestaurant Zacht Staal, Beverwijk

Vlak bij de A9 op Landgoed Rorik in Beverwijk bevindt zich het duurzame Wegrestaurant Zacht Staal. De initiatiefnemers zijn Kasper Hoex, Kees Elfring en Lenny Ylstra. ‘Het is een duurzaam paradijs waar landbouw, natuur en recreatie samenkomen’, vertellen de eigenaren. 
>Lees hier meer over Wegrestaurant Zacht Staal in Beverwijk

Entree Awards 2022_Zacht Staal_Sam van den Nieuwenhof_2 Entree Awards 2022_Zacht Staal_Julian Roebling_4
Artikel delen