Bij Zusje in Sint-Oedenrode serveren ze de perfecte cappuccino

Ondernemer van Zusje in Sint-Oedenrode

Bij Zusje in Sint-Oedenrode serveren ze de perfecte cappuccino

Op drukke dagen worden bij Zusje in Sint-Oedenrode talloze cappuccino’s en latte macchiato’s besteld. Met een goed melkschuimsysteem in huis is de constante kwaliteit ook op piekmomenten gewaarborgd. “Ik heb niet altijd een gediplomeerde barista staan, maar ik wil wel altijd goede koffie serveren.”

 

Foto's: Pim Ras

Vraag Thijs van Helvoort van Zusje in Sint-Oedenrode naar zijn grootste uitdaging, en hij hoeft niet lang na te denken: geschoold personeel. “Omdat medewerkers minder uren willen maken dan voorheen, hebben we meer mensen nodig. Daarnaast moeten ze allemaal getraind worden. Want gasten willen kwaliteit voor hun geld, ook qua service.”

*Tekst gaat verder onder de foto van Thijs van Helvoort

Ondernemer-Zusje-in-Sint-Oedenrode-Lattiz

Samen met zijn vrouw Anne runt Van Helvoort de zaak sinds eind 2024. Onlangs is de zaak flink gerenoveerd. Met de nieuwe serre kunnen binnen nu zo’n veertig gasten meer terecht, 170 in totaal. En meer gasten betekent: meer (nieuw) personeel. De medewerkersapp Zusje Academy, beschikbaar voor alle medewerkers van de veertig vestigingen van de restaurantketen, helpt onder andere om alle nieuwe medewerkers in te werken, te trainen en de kwaliteit hoog te houden. 

Wisselende kwaliteit

Een andere tool die de ondernemer helpt om de kwaliteit te waarborgen, is het melkschuimsysteem van Lattiz. Van Helvoort: “Op drukke dagen worden hier talloze koffies geserveerd. Cappuccino en latte macchiato zijn favoriet, maar het kost veel tijd om die te maken. Bovendien kan niet iedere medewerker met een melkschuimer overweg, met wisselende kwaliteit tot gevolg.”

*Tekst gaat verder onder de foto

Ondernemer van Zusje rekent af met gast

Goede temperatuur

Het melkschuimsysteem van Lattiz is voor elke medewerker heel eenvoudig te bedienen. Van Helvoort legt uit: “Op het display selecteer je het juiste item. Terwijl de machine de melk en schuim voorbereidt, maak je de espresso. Dan schenk je – voor cappuccino - de melk en het schuim erbij; voor latte macchiato schenk je de espresso langzaam op de melk."

"Binnen no-time is je koffie klaar. Altijd dezelfde kwaliteit melkschuim, die je ook nog even tijd geeft om uit te serveren zonder in te zakken. En, ook heel fijn: het schuim is precies op goede temperatuur. Je hoeft nooit bang te zijn dat gasten hun mond verbranden.”

*Tekst gaat verder onder de foto's

Cappuccino-van-Zusje-in-Sint-Oedenrode-Lattiz Lattiz-machine-Zusje-Sint-Oedenrode


Special coffee

Gasten kunnen bij de Brabantse vestiging ook kiezen voor een special coffee, met een siroop of likeur. “Ook dat gaat altijd goed; het schuim blijft overeind en de verschillende laagjes ogen heel mooi in het glas.”

En er is nóg een reden waarom het melkschuimsysteem zo goed bevalt. Van Helvoort: “Bij losse en open melkpakken in de bar moet de bar wekelijks getemperatuurd worden. Dat hoeft hier dus niet. Al met al een fijne hulp bij het bereiden van koffie."

Klik hier voor meer informatie over Lattiz

Zusje-in-Sint-Oedenrode-interieur
Artikel delen