Dit zijn de trends voor (warme) dranken in 2026

J.J. Darboven - Trends warme dranken 2026

Dit zijn de trends voor (warme) dranken in 2026

J.J. Darboven is in 2026 al 160 jaar een betrouwbare horecapartner in warme dranken, en dat jubileum wordt uitgebreid gevierd. Tijdens Horecava 2026 worden bezoekers bijgepraat over de laatste trends op het gebied van koffie, thee en drinkchocolade, en is er volop gelegenheid om de dranken van J.J. Darboven te proeven. Bezoek stand 12.530 en laat je inspireren.

Trends 2026

Naast de Italiaanse koffiemelanges van Alfredo Espresso, J.J. Darboven Classics en de biologische Fairtrade koffie van Café Intención wordt op Horecava 2026 een compleet warme drankenconcept aangeboden. Dit assortiment bestaat onder meer uit hoogwaardige thee van Eilles en drinkchocolade van Cocaya. Koffietrends voor 2026 zijn onder meer:

  • Verrassende theerecepten
  • Warme, kruidige creaties met drinkchocolade
  • Fairtrade + biologische koffie met haverdrink
  • Alfredo Espresso cappuccino en latte macchiato bereid met de nieuwe Lattiz Go
  • Espresso Martini blijft de populairste koffiecocktail
'Op Horecava 2026 een compleet warme drankenconcept aangeboden'

Espresso Martini

De Espresso Martini is niet alleen een publieksfavoriet, maar ook een slimme toevoeging aan de drankenkaart tijdens feestdagen. De combinatie van intense espresso van Alfredo Espresso en een zoete, kruidige jenever zorgt voor een uitgesproken en gelaagd smaakprofiel. Met tonen van vanille, kaneel, kandij, cacao en koffie biedt deze cocktail een warme, volle smaak die ideaal is voor het avondmoment - als after-dinner special of als eyecatcher op de koffiekaart.

*De tekst gaat onder de foto verder.

J.J. Darboven - Espresso Martini
Espresso Martini

Margemakers

Met Café Intención worden naast de populaire café crème en cappuccino ook inspirerende koffierecepten gecreëerd waarmee horecagasten verrast kunnen worden. Deze specials verlengen het genietmoment en geven extra smaakvariatie, zoals de verrassende Cozy Coffee Intención of de feestelijke Jackie Collins mocktail. Voor ieder moment is er een passende creatie.

*De tekst gaat onder de foto's en het grijze kader verder.

Alfredo Espresso Alfredo Espresso Cappuccino

Schaduwbomen

Voor horecaondernemers die waarde hechten aan duurzaamheid biedt Café Intención het nieuwe schaduwbomenproject. Voor elke verkochte kilogram Café Intención Café Crème of Espresso – biologisch én Fairtrade gecertificeerd – wordt een schaduwboom geplant bij deelnemende coöperaties in Peru of Honduras. Deze bomen beschermen koffieplanten tegen omgevingsinvloeden zoals hoge temperaturen, droogte en erosie door hevige regenval.

J.J. Darboven logo

Recept Cozy Coffee Intención

Dit heb je nodig voor twee glazen van de koffiespecial Cozy Coffee Intención : 

  • 100 gr witte kristalsuiker
  • 3 el water
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 4 el Licor 43 Chocolate
  • 400 ml koffie van Café Intención Crema Aromatico bonen
  • 200 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 50 gr pure chocolade
  • 1 sinaasappel

Lees de volledige bereiding van deze feestelijke koffiespecial bij Café Intención.

*De tekst gaat onder de foto verder.

Cozy Coffee Intención
Cozy Coffee Intención

Drinkchocolade-specials

Tijdens koude maanden zorgt Cocaya voor een luxe beleving met meer dan 25% cacao en een diepe, pure smaak. Aanraders zijn bijvoorbeeld:

  • Premium Brown – een rijke chocoladedrank met medium body, zacht mondgevoel en een verrassend lange afdronk,
  • Premium Bio – biologische en Fairtrade kwaliteit, met een elegante en intense cacaosmaak.

De trend voor 2026 is het serveren van verrassende drinkchocolade-specials. Inspiraties zijn onder meer een chocoladedrank met rode wijn, of varianten met pruimenjam en speculaaskruiden, eventueel afgetopt met slagroom. Perfect voor de wintermaanden.

*De tekst gaat verder onder de foto's van cocaya met rode wijn (links) en chocoladedrank met pruimenjam (rechts).

Cocaya met rode wijn Chocoladedrank met pruimenjam


Winters thee-assortiment

Eilles biedt een combinatie van tijdloze theeklassiekers en innovatieve, trendgerichte smaken. Een perfecte keuze voor horecazaken die willen inspelen op de groeiende premium theebeleving. Alleen de beste theesoorten uit zorgvuldig geselecteerde theetuinen voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaarden van Eilles.

Het assortiment varieert van verfijnde melanges tot pure vruchten- en kruideninfusies en is beschikbaar in theezakjes, Eilles Tea Diamonds en losse thee - met ruime keuze uit biologische en Fairtrade varianten.

Tea & foodpairing

Eilles Tea Diamonds en losse thee lenen zich uitstekend voor culinaire toepassingen, zoals tea & foodpairing of creatieve recepten. Denk aan een verfrissende iced tea op basis van Eilles Tea Diamond Mate-Limette of een winterse punch met Eilles Tea Diamond Pepermunt. De veelzijdigheid van Eilles maakt het een margemaker met klasse.

*De tekst gaat onder de foto verder.

J.J. Darboven - Herbal Garden-Cranberry-Punch

J.J. Darboven op Horecava 2026

Familiebedrijf J.J.Darboven is een internationale koffiebranderij met het hoofdkantoor in Hamburg. De Nederlandse vestiging zit in Amersfoort.

Tijdens Horecava 2026 wordt het koffiegenot van Alfredo Espresso naar een hoger niveau getild met de Franke Mytico. Deze volautomatische espressomachine combineert capaciteit en technologie met een stijlvol, modern Italiaans design. Daarnaast worden de koffie-, thee- en drinkchocoladetrends voor 2026 toegelicht. Kom langs op stand 12.530 om je te laten inspireren!

Artikel delen