Entree Awards 2025: 6 genomineerden Best Family Owned Hotel

6 genomineerden Best Family Owned Hotel

Entree Awards 2025: 6 genomineerden Best Family Owned Hotel

De nominaties voor de Entree Awards 2025 zijn bekend! Dit zijn de 6 genomineerden in de categorie Best Family Owned Hotel. Familiebedrijven zijn een belangrijk onderdeel van de Nederlandse economie. Bij de genomineerden staat nu minimaal de derde generatie aan het roer en is de toekomst veelbelovend. De uitreiking vindt plaats op 1 december 2025 in Theater Amsterdam.

De categorie Best Family Owned Hotel wordt mogelijk gemaakt door Debic en APS.

Juryteam Best Family Owned Hotel:

  • Maarten Wessels (trainer en spreker)
  • Nicky van Westenbrugge (ondernemer Bee Hospitality)

> Bekijk hier de volledige jury van de Entree Awards 2025

1. Beaumont in Maastricht

In het hart van Maastricht runnen Jean-Marc en Christophe Beaumont het familiebedrijf Hotel Beaumont: een gevestigde naam sinds 1912. De broers vormen de vierde generatie hoteliers en staan sinds 2014 samen aan het roer. Onder de vlag van Twin Peaks Hospitality exploiteren ze niet alleen het karaktervolle hotel, maar ook brasserie Harry’s en de stijlvolle Founders Bar. Een straat verderop vind je hun tweede hotel: The Dutch.

Alle zaken van de broers bevinden zich in Maastricht, de stad waar ze zijn geboren en opgegroeid. “Het is een plek met alles: cultuur, natuur en een goede levenskwaliteit”, vertelt Christophe. Zijn broer focust op de dagelijkse operatie, terwijl hij zich toelegt op vastgoed en renovatie. Die verdeling werkt, net als hun gedeelde visie op gastvrijheid. De naam van hun bedrijf – Twin Peaks Hospitality – is een knipoog naar hun achternaam en samenwerking: twee broers, twee bergen, één missie.

Hotel-Beaumont-Guy-Houben-1
Hotel-Beaumont-Founders-Bar-Guy-Houben-1 Hotel-Beaumont-Harrys-Guy-Houben

Entree Awards 2025 op 1 december 2025

Op maandag 1 december barst hét horeca-evenement van het jaar los in Theater Amsterdam – met show, food, drinks, netwerk en party! De awardshow onder leiding van Ruben Nicolai en de spectaculaire afterparty wil je niet missen.

  • 17.30 - 19.00: Ontvangst met drinks en bites.
  • 19.00 - 20.30: Spectaculaire uitreiking van de Entree Awards.
  • 20.30 - 0.00: Feest tijdens de afterparty in Club Entree!

2. De Walvisvaarder op Terschelling

Na een internationale carrière bij Marriott en Spotify keerde Bram Visser terug naar zijn geboortegrond om het familiebedrijf De Walvisvaarder voort te zetten. Wat in 1971 begon als pension van opa Roel Trip groeide uit tot een modern hotel met 70 kamers, een à la carte-restaurant en een warme, persoonlijke sfeer. “De gastvrijheid van opa zit in ons DNA”, aldus Visser, die sinds vorig jaar officieel eigenaar is.

De overname verliep in goed overleg met het gezin, met ruimte voor ieders stem. Bram bracht zijn ervaring mee om het hotel verder te professionaliseren, onder meer met een vernieuwd boekingssysteem. De Walvisvaarder is niet alleen een plek voor vaste gasten die al generatieslang komen, maar trekt ook nieuwe doelgroepen, waaronder zakelijke reizigers. Met behoud van traditie én oog voor de toekomst bouwt Visser rustig en doordacht verder aan dit Terschellinger familieverhaal.

Hotel-de-Walvisvaarder-op-Terschelling (3)
Hotel-de-Walvisvaarder-op-Terschelling (4) Hotel-de-Walvisvaarder-op-Terschelling (2)


3. Hotel Bakker in Vorden

In het hart van Vorden ligt Hotel Bakker, al sinds 1945 een vaste waarde in de Achterhoek. Het familiehotel groeide uit tot een waar instituut, waar drie generaties lang gastvrijheid centraal staat. Het restaurant staat bekend om zijn klassieke gerechten met een regionale twist: van het befaamde ‘Bakkers traditioneel gebakken kippetje’ tot wild uit de eigen jachtvelden.

Naast het restaurant biedt Bakker ook kamers en suites, ideaal voor fietsers en wandelaars die de kastelen en natuur willen ontdekken. De sfeer is warm en huiselijk, met een mix van traditie en eigentijds comfort. Of je nu neerstrijkt op het terras of aanschuift in de historische eetzaal.


4. Hotel Theater Figi in Zeist

In het centrum van Zeist vind je Hotel Theater Figi: een hotel, theater, bioscoop, grand café en congrescentrum onder één dak. Al sinds 1917 is het familiebedrijf in handen van de familie Ruijs. Sinds 2016 staat de derde generatie, onder leiding van Victoria Ruijs, aan het roer. Zij groeide op met het bedrijf en noemt FIGI niet voor niets “een extra gezinslid”.

Onder haar leiding werd stevig geïnvesteerd in modernisering, met behoud van het klassieke karakter. Zo zijn de hotelkamers, theaterzalen en het congrescentrum gerenoveerd, en word er een selfservice check-in toegevoegd aan de lobby (planning: Q1 2026). Ook achter de schermen is het bedrijf geprofessionaliseerd, met oog voor efficiëntie en duurzaamheid.

Het familiegevoel blijft echter centraal staan. Van de lobby tot de theaterfoyer: FIGI ademt gastvrijheid, historie én toekomstvisie. In 2025 viert FIGI zijn 100-jarig jubileum: een mijlpaal die symbool staat voor generaties ondernemerschap, gastvrijheid en culturele beleving.

Hotelkamer-Hotel-Theater-Figi-in-Zeist

5. Hotel Wesseling in Dwingeloo

In Dwingeloo staat Hotel Wesseling, het oudste familiehotel van Nederland, al sinds 1662 in handen van dezelfde familie. Dit voorjaar nam de veertiende generatie het stokje over: Fleur Zandhuis-Bergmans en haar man Koen. Na een zorgvuldig traject van meelopen, gesprekken en coaching kregen ze het vertrouwen om de leiding te nemen. “We hebben het anderhalf jaar lang niet over cijfers gehad, maar over vertrouwen en samenwerking”, vertelt Fleur.

Het hotel-restaurant met 23 kamers en een grand café draait op traditie, gastvrijheid en kwaliteit, maar met een frisse, eigentijdse aanpak. Fleur richt zich op receptie, HR en marketing, terwijl Koen de keuken en evenementen runt, inclusief hun foodtruck op TT Assen. Met een hecht team en persoonlijke benadering weten ze historie en vernieuwing samen te brengen: gasten die Fleur nog als baby kenden, komen nu nog steeds terug.

Hotel-Wesseling-Dwingeloo-Familie
Hotel-Wesseling-Dwingeloo-Restaurant Hotel-Wesseling-Dwingeloo-Kamer

6. Nobel op Ameland

Op het Waddeneiland Ameland runt Barend Nobel als vierde generatie het iconische Hotel Restaurant Nobel in Ballum, een familiebedrijf dat al sinds 1902 bestaat. Wat ooit begon als een traditioneel dorpscafé met een zelfgemaakte likeur, groeide onder Barends leiding uit tot een eigentijdse horecabestemming met flair. Met respect voor de ziel van de zaak gaf hij het hotel en restaurant een frisse look, introduceerde cocktails, moderniseerde de kaart en zorgde voor een toegankelijke sfeer voor een bredere doelgroep.

Naast vernieuwing in stijl en smaak werd het bedrijf strategisch uitgebouwd met nieuwe suites, een slijterij en meer structuur in de bedrijfsvoering. Barend zette groot in op beleving en gastvrijheid zonder het familiegevoel te verliezen. Ook het legendarische drankje Nobeltje werd landelijk uitgerold en groeide uit tot een van de snelst stijgende likeuren van Nederland. Of zijn zoon Kick het ooit overneemt, weet hij nog niet. Maar dat hij het fundament van Nobel levendig en toekomstgericht doorgeeft, is zeker.

Nobel-op-Ameland-van-buiten
Hotel-Nobel-op-Ameland (4) Hotel-Nobel-op-Ameland (3)

Benieuwd naar de andere nominaties?

De genomineerde ondernemers in de elf categorieën, Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 1 december tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder alle genomineerden van de Entree Awards 2025:

Mede mogelijk gemaakt door

APS-en-Debic-sponsors-entree-awards-2025

Artikel delen