Entree Awards 2025: 5 genomineerden Best New Dine & Drink midcity

Entree Awards 2025 - Genomineerden Best New Dine & Drink - Midcity

Entree Awards 2025: 5 genomineerden Best New Dine & Drink midcity

Drie weken geleden maakten we de genomineerden voor de Entree Awards 2025 bekend. In de aanloop naar de feestelijke  uitreiking op 1 december in Theater Amsterdam lichten we de komende tijd verschillende categorieën uit. Vandaag staat de categorie Best New Dine & Drink midcity in de schijnwerpers. Hier vind je horecazaken in middelgrote steden waar food, drinks en een energieke vibe de hele avond centraal staan.

De categorie Best New Dine & Drink midcity wordt mogelijk gemaakt door Delta Horeca.

Juryteam Best New Dine & Drink - Midcity zijn

  • Ron Blaauw - Horecaondernemer en chef (o.a. Ron Gastrobar)
  • Harold van Workum - Horecaondernemer (o.a. Van Heeckeren Grandcafé en Beachclub The Sunset)

> Bekijk hier de volledige jury van de Entree Awards 2025

1. Café De Gaper in Leiden

Café De Gaper opende afgelopen oktober aan het Rapenburg in Leiden. Eigenaren Lisa de Tombe, Jim Dijksterhuis en Mello de Witte wilden een laagdrempelige plek creëren met goed eten en mooie wijnen. Chef-kok Dijksterhuis serveert klassieke gerechten met een twist, zoals steak, coquille, zwezerik, risotto en rogvleugel. De Tombe stelde de wijnkaart samen: “Ik houd van wijn met finesse en een rauw randje. Mijn voorkeur gaat uit naar Europese wijnen.” Het interieur ademt warmte en toegankelijkheid. “We wilden iets creëren dat we zelf misten in Leiden”, aldus De Tombe. Café De Gaper trekt inmiddels gasten uit de hele Randstad. 

Foto's: Nikki Groenewegen

Café-de-Gaper-Leiden-mvv-Nikki-Groenewegen-1
Café-de-Gaper-Leiden-mvv-Nikki-Groenewegen-9 Cafe-de-Gaper-Leiden

Entree Awards 2025 op 1 december 2025

Op maandag 1 december barst hét horeca-evenement van het jaar los in Theater Amsterdam – met show, food, drinks, netwerk en party! De awardshow onder leiding van Ruben Nicolai en de spectaculaire afterparty wil je niet missen.

  • 17.30 - 19.00: Ontvangst met drinks en bites.
  • 19.00 - 20.30: Spectaculaire uitreiking van de Entree Awards.
  • 20.30 - 0.00: Feest tijdens de afterparty in Club Entree!

Dresscode: cocktail (= feestelijk), no jeans! Wel: jurk, jumpsuit, smoking, pak, etc.


2. Emmanuelle in Hilversum

Hilversum is een café Français rijker: Emmanuelle. Het restaurant opende eind maart aan de Groest, op de plek van het voormalige café Burger, en is onderdeel van de Van Velthooven Horecagroep van Marco van Velthooven, bekend van Rex en Brasserie Meddens. Emmanuelle combineert klassieke Franse gerechten met een mysterieus interieur, geïnspireerd op de gelijknamige filmklassieker. Op de kaart staan klassiekers als tartare de boeuf, escargots en bisque de crustacés, geserveerd zonder moderne franje.

Het interieur is ontworpen in samenwerking met Too Many Agencies en valt op door een mix van prints, kleuren en vrouwelijke details. Centraal staat een elegante cocktailbar. Emmanuelle beschikt ook over een ruim, kleurrijk terras. 

Foto: Michelle Margot
Licht en geluid: dEP de Sfeerontwerpers

Interieur-Emanuelle-Hilversum

3. Harvey in Rijswijk

In het centrum van Oud Rijswijk hebben vier jeugdvrienden Eline en Sébastian van Zuiden en Sam en Morris Grimbergen samen restobar Harvey geopend. In het pand waar voorheen restaurant Elea zat, bundelen ze hun horeca-ervaring, opgedaan bij onder andere Inter Scaldes en Hotel New York. Harvey combineert de sfeer van een restaurant en een bar, met een warm interieur in hout en groentinten. Op de kaart staan klassiekers zoals coquille crudo en flat iron steak, vegetarische opties en een uitgebreide selectie cocktails en snacks. Een plek waar vriendschap en gastvrijheid samenkomen.

Bistro-Harvey-Oud-Rijswijk7 Bistro-Harvey-Oud-Rijswijk10

4. Mosa in De Bilt

Op de plek waar voorheen een ander restaurant zat, is nu Mosa te vinden. Eigenaren Timo Agterberg en Danique Haaksman, eerder van De Witte Zwaan, verbouwden de zaak naar een ontwerp van Jeroen Smeele. Met 300 vierkante meter is het restaurant opgedeeld in drie sfeervolle ruimtes. Voorin kunnen gasten terecht voor cocktails en bar bites zoals sardines op toast, oesters en yakitori. Blikvanger is de grote chef’s table in het restaurantgedeelte. De kaart heeft een Franse basis met gerechten als coquilles, steak tartare en het signature dessert Mosa’s Mini Magnum. Achterin bevindt zich de private dining. De industriële uitstraling wordt versterkt door een opvallende stalen boogconstructie uit het oude treinstation van Gent. 

Foto: Wesley Bergen
Meubilair: Satelliet 

Opening-Mosa-de-Bilt

5. Summum in Zeewolde

In Zeewolde openden Lars en Joëlla Dekens restaurant en gastrobar Summum. De zaak is gevestigd in een modern pand aan het water, met op de begane grond een levendige gastrobar met terras en op de eerste verdieping een fine dining-restaurant. Met Summum wil het ondernemerskoppel een breed publiek aanspreken, van borrelaars tot fijnproevers.

In de keuken ligt de focus op ambachtelijke, seizoensgebonden gerechten, vaak bereid met regionale producten. Er is geen kindermenu en populaire klassiekers als carpaccio met truffelmayonaise ontbreken bewust. De kaart wisselt regelmatig en volgt de visie van het duo: koken en ondernemen op een manier die dicht bij henzelf blijft. Lars en Joëlla deden eerder ervaring op met Restaurant De Gordiaan in Lelystad.

Summum-Zeewolde-van-buiten-drone (1)

Benieuwd naar de andere nominaties?

De genomineerde ondernemers in de elf categorieën, Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 1 december tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder alle genomineerden van de Entree Awards 2025:

Mede mogelijk gemaakt door

Delta-Horeca-Logo-RGB-Black

 

Artikel delen