Entree Awards 2025: 5 genomineerden Best New Dine & Drink local
De nominaties voor de Entree Awards 2025 zijn sinds vorige week bekend. In dit artikel lichten we de 5 genomineerden in de categorie Best New Dine & Drink local uit. Voor goede horeca hoef je allang niet meer naar grote steden. Deze genomineerden zijn te vinden in ‘de regio’. We kijken naar nieuwe, toegankelijke concepten met een restaurant- en barfunctie. De ondernemer draagt met zijn/haar zaak bij aan een aantrekkelijke buurt. De uitreiking vindt plaats op 1 december 2025 in Theater Amsterdam.
De categorie Best New Dine & Drink local wordt mogelijk gemaakt door Fever Tree en Elijah Craig.
Juryteam Best New Dine & Drink local zijn:
- Natalia Alvarez Pereiro (ondernemer TRIBE NL en Elevating Hospitality)
- Sanne Huisman (ondernemer Teds All day Brunch)
> Bekijk hier de volledige jury van de Entree Awards 2025
1. Cin Cin in 's-Gravenzande
In het hart van het Westland staat sinds een halfjaar de eerste restobar van de regio: Cin Cin in ’s-Gravenzande. Een zaak met een uitgesproken stijl, maar toch toegankelijk voor iedereen, zegt eigenaar George Ntafopoulos: “We zijn de eersten die hier zo’n horecaconcept durven neer te zetten.” De restobar is volgens hem een toegankelijke plek waar je goed kunt eten en drinken in een ontspannen sfeer, sinds kort ook inclusief terras.
“We werken met een shared dining-concept, hebben een uitgebreide wijnkaart met mooie wijnen en maken zelf verse cocktails. Het is eigenlijk net wat luxer dan wat je normaal in de buurt vindt. We zochten juist die tussenweg: strak, een beetje chiquer, maar wel toegankelijk. Woodfever verzorgde het design. We wilden iets wat overdag én ’s avonds werkt – dus kozen we voor een retro jaren 60-look met een rustige sfeer.” Op zondagen organiseren ze regelmatig livemuziek met Nederlandse artiesten. “Dan is het echt een feestje hier.”
Foto's: Jeremy Ziessen
Entree Awards 2025 op 1 december 2025
Op maandag 1 december barst hét horeca-evenement van het jaar los in Theater Amsterdam – met show, food, drinks, netwerk en party! De awardshow onder leiding van Ruben Nicolai en de spectaculaire afterparty wil je niet missen.
- 17.30 - 19.00: Ontvangst met drinks en bites.
- 19.00 - 20.30: Spectaculaire uitreiking van de Entree Awards.
- 20.30 - 0.00: Feest tijdens de afterparty in Club Entree!
Dresscode: cocktail (= feestelijk), no jeans! Wel: jurk, jumpsuit, smoking, pak, etc.
2. Noordkade in Hendrik-Ido-Ambacht
Met Noordkade heeft Hendrik-Ido-Ambacht een nieuwe grote horecazaak erbij. Binnen is plek voor 150 gasten en buiten ook. Eigenaren zijn Bjorn van Dijl, Maikel Terlouw en Wilco Zwier. Eenvoud en herkenbare smaken staan centraal, evenals schappelijke prijzen. “Alles is duur en wij willen laten zien dat het ook anders kan.” Op de kaart staan onder andere saté, uitsmijters, vol-au-vent en croque monsieur. “Bij andere zaken hebben we ons soms te veel laten leiden door wat ‘in’ was. Hier keren we terug naar waar horeca voor mij om draait: gastvrijheid en vertrouwde smaken”, aldus Van Dijl.
Het interieur van Grand Café Noordkade is ontworpen door Ferry Tabeling (Heineken Interieur Design), Jeroen Smeele (Smeele Design) en Natascha Lansbergen. De combinatie van houten elementen, room dividers, koperen accenten en marmer zorgt voor een balans tussen warmte en verfijning. Grand Café Noordkade valt onder de Willaerts Group, waaronder ook Restaurant Kita, Le Barrage, Il Marcato en Grand Café Willaerts vallen.
3. Schippershuis in Numansdorp
Tegenover de haven van Numansdorp is Schippershuis na een flinke renovatie weer helemaal terug. Het iconische pand uit 1946 kreeg een frisse upgrade van eigenaren Cameron Winkelman en Kay de Jong. De ziel van het gebouw bleef behouden, maar dan wel met een eigentijdse twist: historie met een modern randje.
Op de kaart: toegankelijke gerechten met seizoensproducten en topkwaliteit vlees. De Jong runt namelijk met zijn vader een ambachtelijke slagerij in Strijen, De Jong & Vader, die ook andere topzaken in Nederland bevoorraadt. Naast het restaurant kunnen gasten ook neerstrijken op andere plekken. Zo is er een zonnig terras aan de voorzijde met uitzicht op de haven, een knus achterterras (‘Het Dek’), een feestzaal (‘Het Theater’) én een inspirerende vergaderruimte op de oude hooizolder.
4. SPOT in Langweer
Net aan de haven van Langweer, op de plek waar ooit een hotel en oude zuivelfabriek stonden, opende Pascal Hoogenboom vorig jaar het bohemian grandcafé SPOT Langweer. De geboren Langweerder kon hier zijn droom van een eigen horecazaak werkelijkheid maken, met een all-day concept dat even stijlvol als relaxed is. Denk: beachclub vibes aan het Friese water, met ruimte voor zowel een biertje met een burger als champagne bij een uitgebreid diner. De zaak is volledig from scratch opgebouwd en richt zich op een brede doelgroep: van watersporters tot vriendengroepen en grootouders met kleinkinderen.
Het interieur ontwierp Hoogenbooms moeder, die met haar eigen woonwinkel precies wist hoe ze de warme, natuurlijke boho-stijl moest doorvoeren. Met houttinten, Indonesische meubels en een eiken vloer voelt SPOT als een zomerse ontsnapping, het hele jaar door. Ondanks het seizoenskarakter van Langweer draait de zaak ook in de winter op volle toeren. “Soms moet ik mezelf nog knijpen”, zegt Hoogenboom. “Het voelt als een droom die is uitgekomen.”
5. Zout in Rijen
Het Brabantse dorp Rijen heeft met Zout een modern restaurant erbij. De horecazaak bestaat uit een restaurant, bar, terras en het ‘frietkwartier’ waar gasten verse friet, snacks, salades en ijs kunnen afhalen. Eigenaren zijn Rick Henskens en Jessie Marcelissen. Met Zout willen ze dorpse gezelligheid neerzetten, maar wel met een stadse allure. In het restaurant zijn veel organische vormen, zachte kleuren en warme verlichting terug te vinden. Buiten is gebruikgemaakt van hetzelfde kleuren- en materialenpalet als binnen, waardoor de overgang tussen binnen en buiten vervaagt.
Over de naam zeggen ze: “Het is een knipoog naar de leerlooiersgeschiedenis van het Looijerskwartier in Rijen, waar het restaurant gevestigd is. Zout speelde toen een cruciale rol in het looiproces en nu is het onmisbaar in de keuken van zowel het restaurant als het frietkwartier.” Op de kaart staan comfortgerechten zoals loaded schnitzels en crispy burgers, maar ook klassiekers zoals kipsaté en steak tartare.
Foto's: Imke van den Brand (food), Vervoort (interieur)
Benieuwd naar de andere nominaties?
De genomineerde ondernemers in de elf categorieën, Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 1 december tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder alle genomineerden van de Entree Awards 2025:
- Genomineerden Best New Dine & Drink local
- Genomineerden Best New Dine & Drink midcity
- Genomineerden Best New Dine & Drink big city <100 guests
- Genomineerden Best New Dine & Drink big city 100-200 guests
- Genomineerden Best New Mega Restaurant
- Genomineerden Best New Luxury Hotel
- Genomineerden Best New Casual Hotel
- Genomineerden Best New Waterfront Restaurant
- Genomineerden Best New Restobar
- Genomineerden Best New Cocktailbar
- Genomineerden Best Family Owned Hotel
Mede mogelijk gemaakt door

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen