Podcast 5 online: wat is de toekomst van de bruine kroeg?

Podcast 5 online: wat is de toekomst van de bruine kroeg?

De vijfde en laatste horecatrend-podcast die Entree maakt met Bekt Lekker staat online. In deze laatste aflevering gaan Maartje Nelissen en Gijsbregt Brouwer in gesprek met special guest Jeroen Veldkamp (bruine kroeg-liefhebber, koffie-expert en ondernemer). Ze hebben het over de ontwikkelingen rondom de bruine kroeg en de impact hiervan op de horeca. 

De aflevering is onderdeel van een serie die bestaat uit vijf mini-podcasts over trends die we terugzien bij de genomineerden van de Entree Awards 2023.

Over de podcast

Gijsbregt Brouwer en Maartje Nelissen: "Het aantal bruine kroegen neemt jaarlijks verder af, maar dat betekent niet dat er niks gebeurt in deze sector! Integendeel zelfs. De nieuwe generatie cafés zet op geheel eigen wijze en eigentijdse manier een café neer. Met Jeroen Veldkamp, koffie-expert, bruine kroeg-liefhebber en horecaondernemer, praten we over het belang van deze ontwikkeling en de impact hiervan op de rest van de horeca."

Jeroen Veldkamp jureert de categorie Best New Cafe voor de Entree Awards 2023.

De bruine kroeg verdwijnt

Jeroen Veldkamp vertelt in deze podcast over alles wat er momenteel speelt in de bruine kroeg: "Je ziet veel bruine kroegen verdwijnen en hippe koffietentjes ervoor in de plaats komen. Een barista is geen barman. Met alle respect: we kunnen goed koffie maken, maar mensen vragen stellen hoe het met ze gaat, is een andere ambacht. Vroeger konden barmannen dit als geen ander. Nu maken we ons druk over loyalty-systemen, maar vroeger liet je wat opschrijven in de kroeg en kwam je de week erop betalen. Een mooier loyalty-systeem als dat is er niet. Je hebt namelijk reden genoeg om terug te komen en weer iets te bestellen."

Luister de podcast

Via Spotify


Via Springcast

 

Dit was alweer de laatste trend-podcast uit de serie. Je luistert de andere vier podcasts hier: 

Wil jij niks missen? Abonneer je dan via Spotify of Apple!

Artikel delen