Podcast hysterische horeca online: wat is de levensduur van deze zaken?

Tags: design

Podcast hysterische horeca online: wat is de levensduur van deze zaken?

De tweede horecatrend-podcast die Entree maakt in samenwerking met Bekt Lekker de Podcast is online! Horecaprofessionals Maartje Nelissen en Gijsbregt Brouwer gaan in gesprek met special guest Ron Simpson (The Avocado Show, Skybox) over één van onze favo onderwerpen: hysterische horeca. De aflevering is onderdeel van een serie die bestaat uit vijf mini-podcasts over trends die we terugzien bij de genomineerden van de Entree Awards 2023.

Foto: Secret Garden in Amsterdam

Over de podcast

Gigantische kroonluchters, glitters en overdadige prints: stap binnen in de wereld van ‘hysterische horeca’. Wat is de aantrekkingskracht van dit soort restaurants, zoals Dolle Diva (Amersfoort) en La Nostra Gigi (Amsterdam)? Als oprichter van The Avocado Show en de Skybox weet special guest Ron Simpson als geen ander hoe dit type horeca viraal kan gaan en toekomstbestendig blijft.

Ron Simpson jureert de categorie Best New Dine & Concept <150 guests voor de Entree Awards 2023.

Entertaintment-eten

Volgens Simpson is de hysterische horeca, oftewel entertaintment-eten, het nieuwe uitgaan en het gaat behoorlijk tekeer. "Je hebt zaken die beleving toevoegen en ook écht heel goed zijn. Maar je hebt ook restaurants die kleiner zijn en niche-conceptachtige dingen doen. Van een wagyu-maffia tot eten in het pikdonker met alleen lasers aan. Het kan van alles zijn."

Kijkend naar de levensduur van deze horecazaken vertelt hij: "Ik denk dat het moeilijker is om een conceptuele zaak heel lang te laten bestaan versus de tijdsgeest waarin het leeft. Het uitbouwen daarvan is de uitdaging. Bij traditionele horecazaken is dat denk ik minder moeilijk. Ze bedenken een goed concept en dat gaat dan jaren mee. Maar met conceptuele zaken moet je het spel blijven spelen en goed onderhouden. Het is geen onetrickpony van: 'Ik gooi hysterisch behang op het menu en dan ben ik klaar.' Je moet vernieuwen en mee blijven doen."

Luister de podcast

Via Spotify

Via Springcast


Er volgen nog drie andere trend-podcasts in de aankomende weken. De eerste over 'restobars' staat hier online. Wil jij niks missen? Dan kun je je abonneren via
Spotify of Apple.

Artikel delen