Entree Awards Best New Cafe: dit zijn de 5 genomineerden 2023

Best New Cafe

Entree Awards Best New Cafe: dit zijn de 5 genomineerden 2023

De nieuwe generatie cafés zet op geheel eigen wijze een eigentijdse manier een café neer. Hier staat een ondernemer aan het roer met oog voor doelgroep, f&b, de buurt, gastvrijheid, duurzaamheid en personeelsbeleid. Welk café laat het best zien waar het café van nu voor staat? De uitreiking van de Entree Awards vindt plaats op maandag 27 november 2023 in Theater Amsterdam.

 

De categorie Best New Café wordt mogelijk gemaakt door De Klok Dranken

Tags: 

Juryleden Best New Café:

  • Jeroen Veldkamp – horecaondernemer (Coffeelab en The Villy) en koffie-expert
  • Patrick van Asch – horecaondernemer (Van Asch Horeca o.a. Bruxelles in Breda en De Fazant in Ulvenhout) 

Bekijk hier de volledige jury van de Entree Awards 2023

1. De Kompaen in Roosendaal

Dit café is een ware ode aan industrieel Roosendaal: met foto's, muurschilderingen en meubilair zoals oude treinbanken en lampen, komt hier de geschiedenis van de stad terug. Eigenaar Jean-Pierre Kolthoff trok voor dit project twee pijpenlaatjes (een sigarenzaak en broodjeszaak) samen tot één zaak. Oude muren zitten er nog in en eyecatchers zijn de draaiende glazenhouders en een mooie lift voor f&b op de bovenverdiepingen – een paar mooie technische hoogstandjes. Boven vind je zitjes, en voelt het als een bruine kroeg. Kolthoff is al 36 jaar een bekende horecaondernemer in Roosendaal. Hij heeft meerdere zaken en noemt De Kompaen ‘de kers op de taart'. 

De Kompaen_Entree Awards_Best New Café_1 De Kompaen_Entree Awards_Best New Café_2

Bestel je tickets

Tijdens de Entree Awards 2023 geniet je van een avond in showbizz-sfeer én is er een gevarieerde awarduitreiking met een spetterende afterparty. Wil je hier bij zijn? Bestel dan nu je tickets!

Bestel je tickets hier


2.
Café Eijck in Arnhem

Het koppel Sem Teunnissen en Roos-Marijn Somer opende begin 2023 Café Eijck, in een fraai hoekpand in Arnhem waar voorheen BABO zat. Leuk: hier leerden ze elkaar kennen, waarna ze ook een cateringbedrijf in het fine dining-segment runden. Teunnissen met zijn culinaire achtergrond als chef en Somer als gastvrouw. Met deze ervaringen als bagage, vonden ze het tijd voor een eigen café. “Een café waar je óók heel goed kunt eten", vertellen ze.  De ondernemers willen dat gasten zich er de hele dag welkom voelen: van koffie tot lunch, en van borrel tot diner tot de latere uurtjes. En dat mensen lang binnenblijven in het weekend, daar zorgt de ontspannen sfeer wel voor.

Eijck_Entree Awards_Best New Café_1 Eijck_Entree Awards_Best New Café_2


Foto's: Szaar

3. Sunset Café in Rotterdam

Deze zomer opende Fer Kok het Sunset Café in Rotterdam-Noord, met fijn terras op een hoek. Voor veel Rotterdammers is het Sunset Café een bekende naam: eerder was het op twee andere locaties in de stad te vinden: vanaf 1987 aan de Libanonweg in Kralingen en dertien jaar op de Nieuwmarkt. Nu zit het op de plek waar voorheen café Ganz zat. De zaak is prachtig getransformeerd, met veel marmer en als pronkstukken de bar uit de Antwerpse haven en de wenteltrap. Een plek die veel buurtbewoners trekt en waar je de dag prima begint met een kop koffie of de werkdag eindigt met een biertje aan de bar, wat dan ook veel vaste gasten hier doen.

Sunset Café_Entree Awards_Best New Café_1 Sunset Café_Entree Awards_Best New Café_2


4. Bar Bea in Den Haag

Bar Bea is te vinden aan de Veenkade, op de plek waar voorheen Café De Bieb zat. De nieuwe eigenaren zijn Patrick van Aller (tevens eigenaar van Gastropub Kinsbergen in Den Haag), Bas Kokshoorn en Floris Heimgartner. De drie willen het moderne bruine café nieuw leven inblazen. De succesfactor is volgens hen de laagdrempeligheid. “We willen inzetten op meerdere bezoeken per week en concurreren met de supermarkt als je ijskast leeg is. Er zijn altijd tafels vrij voor binnenloop, dat is de toekomst.” Bedrijfsleider Heimgartner is de eerste die mede-eigenaar wordt in de reeks zaken die gaat openen. Van Aller: “Zo laat je je meest loyale en belangrijke mensen meedelen in de winst en zijn zij ook eigenaar van het grotere plaatje.” 

Lees meer over het café in ons artikel: Patrick van Aller opent Bar Bea in Den Haag: een modern bruin café

Bar Bea_Entree Awards_Best New Café_Sharman Media_1
Foto: Sharman Media

5. Vanouds in Oldenzaal

Bas Boerrigter en Thijs Althanning zijn geen onbekenden in de horeca: Boerrigter is ook eigenaar van biercafé De Engel in Oldenzaal en Althanning runde eerder Movies, en is met die achtergrond nu terug op zijn oude honk: Vanouds is te vinden op de plek waar eerder Movies zat en daarna café Karel de Groote. In mei openden de twee ondernemers samen café Vanouds. Het is er gezellig en iedereen moet zich er welkom voelen. “Van alles komt hier voorbij. Mensen van hier en elders,altijd positief en in een prettige sfeer. Van lekker jezelf kunnen zijn, gewoon Vanouds”, aldus de twee.  

Benieuwd naar de genomineerden in de andere categorieën?

De genomineerde ondernemers in de elf categorieën én de Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 27 november tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder alle genomineerden van de Entree Awards 2023:

Logobalk-De Klok Dranken

 

Artikel delen