Parkheuvel krijgt eigen Nederlandse Cuvée

Tags: wijn

Parkheuvel krijgt eigen Nederlandse Cuvée

Wijndomein St. Martinus en Restaurant Parkheuvel brengen Limburgse roots naar Rotterdam met een eigen Nederlandse Cuvée. 

Restaurant Parkheuvel heeft in samenwerking met Wijndomein St. Martinus een Limited Edition Cuvée gelanceerd. Voortgekomen uit een wederzijdse connectie met Limburg en hoogstaande kwaliteit is deze Parkheuvel Cuvée ontstaan. De wijngaard van wijnmaker Stan Beurskens, kijkt uit op het geboortedorp van Patron Cuisinier Erik van Loo.

Proeven
Van Loo en Beurskens besloten hun krachten te bundelen en samen een  Nederlandse wijn te maken. Deze Limited Edition is gemaakt van Souvignier Gris en een deel Pinot Gris. De wijn is gedeeltelijk gelagerd op nieuw Frans eiken vaten. De tonen van steenfruit als witte perzik en abrikoos, kruiden en frisse zuren geven deze wijn zijn krachtige, unieke smaak en geur. Een toegankelijke wijn, ideaal voor een vrijdagmiddag op het terras, maar zeker ook gastronomisch inzetbaar. Wijndomein St. Martinus bestaat uit meerdere percelen, deze zijn gelegen in het zuidelijkste puntje van Nederland tussen de uitlopers van de Ardennen, vlakbij het Drielandenpunt in het bergdorpje Vijlen. De druiven die groeien op de wijngaarden van St. Martinus worden milieuvriendelijk geteeld en verwerkt in de vier verdiepingen tellende energie neutrale kelders. Tom Kellerhuis noemt de Cuvée volwassen, ''die vond ik waanzinnig bijzonder, daar zat echt alles in qua smaken; bitter, zoet, zilt, gelaagdheid, heel bijzonder!''. De Parkheuvel Cuvée staat vorige week bij Restaurant Parkheuvel op de kaart. Tevens is deze op zondag 7 juli te proeven tussen wijngaarden van wijndomein St. Martinus tijdens de Wijnmakersbrunch. ''Het is bijzonder om het proces te ervaren, vergelijkbaar met het ontwikkelen van een compleet nieuw gerecht. Om het eindresultaat na weken wachten te proeven is fantastisch, bij de eerste slok dacht ik: Wow! Super lekker!'', zegt Erik van Loo over zijn eigen Cuvée.

Artikel delen