13 t/m 15 februari: Mondial du Rhum in Parijs in het teken van rum

Mondial du Rhum in Parijs

13 t/m 15 februari: Mondial du Rhum in Parijs in het teken van rum

De Mondial du Rhum wordt voor het eerst van 13 tot 15 februari 2024 in het Palais Brongniart in Parijs gehouden. Dit exclusieve evenement zal professionals van over de hele wereld samenbrengen om de verschillende economische, industriële, politieke, erfgoed-, onderwijs- en opleidingsaspecten te bespreken die de rumsector mede bepalen.

Drie dagen in het teken van rum

Voor het eerst zullen spelers van de internationale rumsector elkaar drie dagen lang ontmoeten in Parijs om de uitdagingen en de kansen te bespreken die de toekomst van de sector brengt. In Parijs worden inkopers en openbare instellingen uit meer dan twintig producerende landen, evenals spelers uit de hele rumketen verwacht. De Mondial du Rhum 2024 vormt een dynamisch forum voor de aankondiging van nieuwe initiatieven en voor het delen van ervaringen en innovaties.

Mondial du Rhum - Logo

Meer dan proeven

In tegenstelling tot traditionele evenementen die gericht zijn op proeverijen, onderscheidt de Mondial du Rhum zich door de hele rumsector onder de aandacht te brengen: producenten, distributeurs, fabrikanten, internationale kopers, influencers, flessen- en vatenfabrikanten, gistaanbieders, enz.

Patrick Loger, de organisator van het evenement: "Gezien de wereldwijde rage rond rum, is dit eerste internationale forum in Parijs een kans voor alle professionals om de sterke internationale groei van de markt voor deze drank uit te leggen en te begrijpen." 

Trends

De Mondial du Rhum speelt een rol als katalysator voor opkomende trends in de wereld van sterke dranken. Internationale sprekers en professionals uit de industrie zullen hun ‘succesverhalen’ in de wijnen gedistilleerde sector delen: Japan met zijn top whisky's, Mexico met zijn tequila en natuurlijk Frankrijk met zijn champagne. De nieuwe Franse rumspelers zullen hun innovaties met de teelt van suikerriet onder de aandacht brengen. Gerenommeerde internationale bartenders zullen de opwindende ontwikkeling van rum in de barscene, die bijdraagt aan het succes van rum in vooral in Aziatische landen, ontcijferen.

*Tekst gaat verder onder de foto's

Rum-Vat-Mondial-Du-Rhum-Parijs

Engagement voor de toekomst

Het conferentieprogramma richt zich op vier thema’s: Public Affairs, Business, Innovation en Education. Meer dan 35 gerenommeerde sprekers zullen hun kennis delen en discussiëren over belangrijke onderwerpen binnen het rumsector.

Tijdens drie dagen zal de Mondial du Rhum de knowhow van getalenteerde producenten tonen, internationale partnerschappen en innovaties aanmoedigen. De Mondial du Rhum zal, via uitwisselingen en debatten, de culturele en maatschappelijke dimensies van rum op de kaart zetten met als doel:

  • Presentatie van het overheidsbeleid om de rum sector wereldwijd te ondersteunen
  • Bevordering van internationale samenwerking tussen producenten, distributeurs en inkopers.
  • Promotie van een duurzaam en verantwoord industrieel model voor de hele sector
  • Promotie van innovaties en startups in de rumindustrie
  • Begeleiding van jongeren via educatie
  • Identificatie van werkgelegenheidskansen in de internationale rumsector
Artikel delen