Finale Bols around the World 2019 in A'dam

Finale Bols around the World 2019 in A'dam

De 11e editie van de toonaangevende cocktailwedstrijd Bols Around the World (BATW) draait dit jaar voor het eerst om barteams en hun inspirerende teamwork. Op 19 juni 2019 selecteert een zeer vooraanstaande jury van 5 gerenommeerde bareigenaren het winnende Bols Master Bar Team uit zes finalistenteams van over de hele wereld.

Speciaal voor de BATW 2019 wordt de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam, bekend om zijn vele restaurants en cocktailbars, omgetoverd tot Bols Cocktail Street. Ieder team krijgt hier een eigen bar om hun unieke cocktailervaring te presenteren. Voor BATW 2019 zijn de barteams uitgedaagd een video te creeeren om hun unieke cocktailrecept en creatieve concept tot leven te brengen. 

Creatieve video
Het recept moest daarbij één of meerdere producten uit het Lucas Bols Global Portfolio bevatten. Ieder deelnemende team heeft hun video gedeeld op social media met de hashtag #BATW2019. Bekijk de video’s van de finalisten op ons Bols Bartending YouTube Channel. “Ik ben zeer vereerd om deel te mogen nemen het panel van gewaardeerde juryleden voor BATW 2019. Dit is niet alleen een mooie mogelijkheid om te zien hoe de barteams een stukje van hun thuisland en gastvrijheid presenteren, ik ben ook zeer enthousiast om het ongelofelijke erfgoed van Amsterdam en Lucas Bols met hen te delen. En om dit te kunnen doen tijdens een competitie die de creativiteit van de barteams stimuleert, belangrijke goede doelen steunt en laat zien wat je bereikt met teamwork, is natuurlijk fantastisch!”, zegt Ryan Chetiyawaranda, een van de juryleden en eigenaar van de recent geopende cocktailbar Super Lyan in Amsterdam. 

Bols Around the World 2019 
Bols Around the World (BATW) is een van de meest toonaangevende bartending competities wereldwijd en wordt eens in de twee jaar georganiseerd in Amsterdam om het beste uit de branche te laten zien. Dit jaar staat voor het eerst in het teken van teamwork. Na 10 edities van individuele BATW winnaars, wordt dit jaar voor het eerst het team achter de bar geëerd, omdat het juist de teamspirit en de samenwerking zijn die het succes van een bar bepalen. Deze editie vroeg daarom om inzendingen van barteams van over de hele wereld, om uiteindelijk 6 finalisten te vragen 3 van hun bartenders naar Amsterdam te sturen en hun bar te vertegenwoordigen. Tijdens hun verblijf zullen zij strijden om de eervolle titel van Bols Master Bar Team en een trip voor drie personen naar één van de volgende wereldsteden naar keuze: Berlijn, Kaapstad, Dubai, Londen, Mexico Stad, Moskou, New York of Tokyo (Rules & Regulations)..

 

 

De jury
De BATW jury bestaat dit jaar uit verschillende iconen uit de internationale bar industrie: Ryan ‘Mr. Lyan’ Chetiyawardana, World’s Best Bartender 2015 en eigenaar van World’s Best Bar 2018 Dandelyan, Boudewijn Mesritz & Lydia Soedadi, oprichters en eigenaren van Tales & Spirits Amsterdam (nummer 31, The World’s 50 Best Bars 2018) en Steve Schneider, partner en hoofd-bartender van Employees Only (NYC & Singapore), mede-eigenaar The Odd Couple in Shanghai en The Strangers Club in Panama). Zij beslissen tijdens de finale wie er met de titel Bols Master Bar Team 2019 naar huis gaat. De jury staat onder leiding van Bols Master Bartender Ivar de Lange. 

Barteam finalisten
De 6 teams die in Amsterdam strijden om de titel Bols Master Bar Team komen uit 6 verschillende regio’s.

De grote finale
Dit bijzondere evenement staat volledig in het teken van de beleving rondom cocktails. De barteams zullen de bezoekers en jury laten genieten van unieke smaken, verrassende geuren en een spectaculaire presentatie. Een live DJ zorgt voor de een goeie sfeer in de straat, waar om 22.00 uur het winnende barteam voor de ogen van de naar verwachting 1000 bezoekers op het podium bekend wordt gemaakt.    

Kaartverkoop
Cocktailconnaisseurs en iedereen die zin heeft in een unieke avond uit onder het genot van ’s werelds beste cocktails is op 19 juni vanaf 19:00 welkom voor de grote finale in de Bols Cocktail Street. Early bird tickets zijn voor de gereduceerde prijs van €7,50 hier verkrijgbaar geven gasten toegang tot de 6 deelnemende barren waar ze de finalisten in actie zien en een sample van hun cocktail geserveerd krijgen. De volledige opbrengst van de kaartverkoop wordt door Lucas Bols gedoneerd aan non-profit organisatie Dance4Life. De BATW 2019 deelnemende barren dit jaar zijn Duke of Tokyo, Lion Noir, ‘Middl.Eat’, Roses by SAL, SOHO en Toppers.

 

Artikel delen