''Mosseldorp'' Philippine kiest mosselwijn

Tags: wijn

''Mosseldorp'' Philippine kiest mosselwijn

De 6 restaurants van het Zeeuwse Philippine hebben gekozen: Albariño, Val do Sosego uit Rias Baixas van Herman Wines is voor het plaatsje de mosselwijn van 2019.

Chef Erik de Bruijne, namens de gezamenlijke mosselrestaurants: “Bij onze lekkere mosselen hoort een mooie wijn. Door de fijne zuren en de mooie frisse afdronk sluit de Albariño perfect aan bij de verfijnde smaak van de mosselen.”  De Albariño zal het gehele mosselseizoen door alle zes restaurants in het plaatstje Philippine worden geschonken. De winnende wijnkoper kan zich verzekeren van een minimale afname van 8000 flessen.

Culinair gezelschap
De wijnproeverij is gehouden tijdens een feestelijke mossellunch in De Kaaie in Philippine. Twintig bekende wijnkopers van Europese witte wijn zonden hun ultieme mosselwijn in.  Deze werden blind en in een willekeurige volgorde geproefd. Alle aanwezigen konden hun eigen stem uitbrengen. Onder de honderd genodigden bevonden zich foodies, wijnkenners, fijnproevers, burgermeesters en de regionale zakenwereld. De verkiezing is georganiseerd door restaurants Auberge des Moules, De Fijnproever, De Mosselbank, De Oude Haven, In Den Vlaemschen Pot en De Zwaan. Philippine was vroeger  een vissersdorp met mosselhaven, nu een publiekstrekker voor mosselen en andere Zeeuwse klassiekers. Samenwerking met elkaar is voor de zes restaurateurs van grote waarde. Het mosselseizoen in Philippine start als de kwaliteit unaniem hoogwaardig wordt bevonden. Samen houden zij hiermee de naam en faam van Philippine als mosseldorp hoog.

 

Artikel delen