Entree Awards 2021: winnaar categorie 'Best New Cocktailbar'

Entree Awards 2021: winnaar categorie 'Best New Cocktailbar'

In de categorie 'Best New Cocktail' is Law & Order uit Amsterdam uitgeroepen tot winnaar. De jury: "De kwaliteit van de cocktails is zeer hoog, de creativiteit is ook zeer hoogstaand. We drinken hier cocktails die we nog nooit eerder hebben gedronken met verrassende ingrediënten."

Foto in de header: Ming Chao

'Best CocktailBar': Law & Order

In deze categorie kijkt de jury naar de perfecte balans tussen unieke, professionele service, gastheerschap, bartenders en cocktails in precies de juiste sfeer en passend decor.

Juryrapport

In een straat met een rijke geschiedenis huist Law & Order. Vanaf het moment dat je binnenkomt voel je meteen: dit is een cocktailbar. Als we om ons heen kijken zien we veel bekenden, andere bartenders die hier graag komen. Dat belooft veel goeds. 
 
De gasten komen voor de drankjes maar vooral voor het tweetal achter de bar, tevens de ondernemers: Vitaly Alekseyev en Sergei Platonov. Ze hebben in Amsterdam hun droom waargemaakt. Na over de hele wereld te hebben gewerkt in allerlei high-end barren, kwam het hier bij elkaar. 
 
Gasten worden gelijk welkom geheten en naar een plekje geleid - liefst zit je aan de bar maar overal waar je zit is het goed toeven en de bediening zorgt dat je genoeg aandacht krijgt. De kwaliteit van de cocktails is zeer hoog, de creativiteit is ook zeer hoogstaand. We drinken hier cocktails die we nog nooit eerder hebben gedronken met verrassende ingrediënten. Maar op de kaart prijkt ook verassend een Golden Cadillac, een jaren 50 uit de gratie gevallen creamy cocktail. Ondanks dat de cocktails zeer sophisticated zijn voelt het nooit moeilijk. De cocktails nodigen uit in plaats van af te schrikken. Mocht de kaart geen oplossing bieden dan komen de bartenders zelf wel met suggesties.
 
De gasten komen hier voor de drankjes, maar vooral voor het tweetal achter de bar - tevens de ondernemers. Ze verbinden, entertainen, adviseren en verrassen. Ze kennen iedereen en zorgen dat je nooit meer wegkomt. Niet erg, want je wil niet weg!
Law-and-Order-2-1030x687 entree-awards-2021_Law & Order

 

Winnaar: Law & Order

De cocktailvirtuozen Vitaly Alekseyev en Sergei Platonov openden begin 2020 in hartje Amsterdam, de Voetboogstraat, cocktailbar Law & Order. “De naam Law & Order slaat op de historie van de Voetboogstraat; hier was ooit de eerste gevangenis van Amsterdam en Nederland gevestigd." 

Alekseyev: “Law & Order is een BZB: een bar zonder bullshit. We bieden de beste service en cocktails in een klassieke setting met een laidback sfeertje. Uit de boxen schalt relaxte jaren ’90-hiphop; muziek waar wij ons lekker bij voelen. Onze cocktails zijn nooit trendgevoelig, maar vooral eenvoudig, elegant en tijdloos met een klassiek DNA.”

Klassieke bar
Het stijlvolle donkere interieur, dat overgoten is met een gezellig sausje, voelt als een klassieke bar. Het meubilair, de decoratie en zelfs het beeld van Vrouwe Justitia komen van de IJhallen (grootste rommelmarkt van Amsterdam, red.). De cocktailwerkstations zijn ontworpen en gemaakt door professionals in Letland.

De categorie Best New Cocktailbar wordt mogelijk gemaakt door: Rutte
entree-awards-2021-Law & Order_2 entree-awards-2021-Law & Order_3

Bekijk hier alle winnaars van de Entree Awards 2021

1. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 1 - 50 Rooms'
2. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 50 - 100 Rooms'
3. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 100+ Rooms'
4. Winnaar in de categorie 'Best New Holiday Concept'
5. Winnaar in de categorie 'Best New Hospitality Project'
6. Winnaar in de categorie 'Best New Restaurant Design'
7. Winnaar in de categorie 'Best New Restaurant & Bar'
8. Winnaar in de categorie 'Best New Dining Experience'
9. Winnaar in de categorie 'Next Generation'
10. Winnaar in de categorie 'Best New Cocktailbar'
11. Winnaar in de categorie 'Best New All Day Concept'
11. Winnaar in de categorie 'Best Bartender'
12. Winnaar in de categorie 'Ondernemer van het Jaar'

Foto's van de Entree Awards 2021

Via onderstaande button zijn de foto's van de avond te bekijken.

Bekijk hier alle foto's van de Entree Awards 2021

 

Artikel delen