Entree Awards 2021: winnaar categorie 'Best New Hotel 100+ Rooms'

Entree Awards 2021: winnaar categorie 'Best New Hotel 100+ Rooms'

In de categorie 'Best New Hotel 100+ Rooms' is het Hard Rock Hotel Amsterdam American uitgeroepen tot winnaar. De jury vindt dit een overtuigende winnaar, omdat de energie er vanaf spat en het toch wel gewaagde concept tot in de vezel is uitgevoerd met voor werkgeverschap, ondernemerschap en het hergebruik van een icoon een dikke tien.

Foto in de header: Ming Chao

'Best New Hotel 100+ Rooms': Hard Rock Hotel Amsterdam American

In deze categorie beoordeelt de jury o.a. op interieur, creativiteit, functionaliteit en vernieuwing. Ook let de jury op ‘de achterkant’: goed werkgeverschap, ondernemerschap en duurzaamheid zijn daarin onmisbaar.

Juryrapport

De protesten van Amsterdammers over het zogenaamde verdwijnen van het iconische American Hotel zijn compleet verstomd. En terecht, want het Amerikaanse Hard Rock heeft het verstofte hotel nieuw leven ingeblazen en de vroegere krachten naar boven gehaald. 
 
Het is een ontmoetingsplek voor muziekliefhebbers. Dit is doorgevoerd tot in alle details: van de persoonlijke platencollectie op de kamers tot de memorabilia van artiesten. Dit thema onderstreept dat het hotel altijd een plek is geweest waar artiesten komen, en vormt een logische verbinding tussen de art nouveau en de rock & roll-stijl. De verbouwing heeft zelfs verstopte historische details teruggehaald en voegt niet een nieuw hoofdstuk, maar een nieuw boek toe aan dit hotel. 
 
 Het muziekthema zorgt ook voor een nieuwe energie-boost van het personeel dat al zo lang in dit hotel werkt. Het is het kleurrijke team dat dit hotel op overtuigende wijze weet neer te zetten. Zelfs voor mensen die niets hebben met muziek. 
 
Dit hotel is een overtuigende winnaar, omdat de energie er vanaf spat en het toch wel gewaagde concept tot in de vezel is uitgevoerd met voor werkgeverschap, ondernemerschap en het hergebruik van een icoon een dikke tien.
Hard-Rock-Hotel-4-1030x773 Hard-Rock-Hotel-5-1030x579

 

Winnaar: HARD ROCK HOTEL AMSTERDAM AMERICAN

Hard Rock Hotel Amsterdam American is gevestigd in één van de beroemdste jugendstilgebouwen van de stad en wordt geëxploiteerd door Eden Hotels.

American Hotel aan het Amsterdamse Leidseplein heropende deze zomer als het Hard Rock Hotel Amsterdam American. De 173 kamers, lobby, vergaderzalen en fitnessruimte zijn gerenoveerd en deels teruggebracht in oude stijl. De architecten Ray Kentie & Partners en interieurarchitect Feran Hugo combineren daarbij traditioneel en modern. In de lobby zijn elementen terug te vinden die jarenlang afgedekt zijn geweest: de marmeren pilaren, houten vloer en de prachtige originele marmeren trap zijn gerestaureerd.

Optredens
Diverse memorabilia uit de Hard Rock-collectie een prominente plek is er een winkel met verzamelobjecten. In het hotel zijn ruimtes voor optredens en in de kamers kunnen gasten gebruikmaken van muziekprogramma’s en platenspelers en kunnen ze een gitaar huren voor een spontane jamsessie. Café Americain is onveranderd.

De categorie Best New Hotel 100+ Rooms wordt mogelijk gemaakt door: Fever-Tree 
Hard-Rock-Hotel-3-1030x773 Hard-Rock-Hotel-2-1030x773

Bekijk hier alle winnaars van de Entree Awards 2021

1. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 1 - 50 Rooms'
2. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 50 - 100 Rooms'
3. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 100+ Rooms'
4. Winnaar in de categorie 'Best New Holiday Concept'
5. Winnaar in de categorie 'Best New Hospitality Project'
6. Winnaar in de categorie 'Best New Restaurant Design'
7. Winnaar in de categorie 'Best New Restaurant & Bar'
8. Winnaar in de categorie 'Best New Dining Experience'
9. Winnaar in de categorie 'Next Generation'
10. Winnaar in de categorie 'Best New Cocktailbar'
11. Winnaar in de categorie 'Best New All Day Concept'
11. Winnaar in de categorie 'Best Bartender'
12. Winnaar in de categorie 'Ondernemer van het Jaar'

Foto's van de Entree Awards 2021

Via onderstaande button zijn de foto's van de avond te bekijken.

Bekijk hier alle foto's van de Entree Awards 2021

 

Artikel delen