Entree Awards 2021: winnaar categorie 'Best New Dining Experience'

Entree Awards 2021: winnaar categorie 'Best New Dining Experience'

In de categorie 'Best New Dining Experience' van de Entree Awards 2021 is Tres in Rotterdam uitgeroepen tot winnaar. De jury wist het binnen vijf minuten: "Dit wordt een heel bijzondere avond en dat gevoel blijft tot je weer naar buiten stapt. Deze zaak springt er echt uit omdat het concept tot in detail is uitgevoerd."

Foto in de header: Ming Chao
Foto's: Sophia van den Hoek

'Best New Dining Experience': Tres

In deze categorie gaat het om de totaalervaring van het bezoek, en op welke manier deze afweek van een ‘gewone’ eetervaring. Ook heeft de jury gekeken naar in hoeverre het concept aansluit bij de tijdsgeest en of de vooraf geschapen verwachtingen – op de website, social media, in persberichten, interviews en bij onze ontvangst – werden waargemaakt. 

Juryrapport

Als er één nieuwkomer is waarover wordt gepraat én waarvan we nog veel gaan horen, is het wel Tres! Michael van der Kroft en Emy Koster zetten hier een overdonderende ervaring neer waar je nog lang over nadenkt. De gast eet achttien explosieve gangen en krijgt aan de unieke bar-setting een theatrale experience. Goed doordacht, spannend en ijzersterk. Onder foodies een hit en nu klaar voor het grote publiek. 
 
Tres is waanzinnig. Een stijlvolle zaak met een goed doordacht en compleet concept. De bevlogen eigenaren hebben een heel duidelijke visie. Binnen vijf minuten weet je: dit wordt een heel bijzondere avond en dat gevoel blijft tot je weer naar buiten stapt. Deze zaak springt er echt uit omdat het concept tot in detail is uitgevoerd. De professionaliteit van het personeel – er is continu contact met de gasten, maar niet op een dominante manier. 
 
Ook de keuken is heel origineel. Sommige van de creaties zijn extreem arbeidsintensief en complex. Zoals de peer gegaard in een bouillon van eiwit-garum, een bewerkelijk proces van dagen garen, drogen en lakken. Of de koji-cake, die Van der Kroft pas na een jaar experimenteren goed genoeg vond voor op het menu.
 
In vier uur tijd nemen de twee de gast mee door verschillende ruimtes. Met als hoogtepunt de bijna theatrale setting aan de bar, met zicht op de keuken. Van miso’s tot garums en van gerijpte eend tot koji-ijs, hier komt een trits aan eigenzinnige gerechten voorbij. Fermentatie, rijpingstechnieken en lokale producten spelen daarbij de hoofdrol.
 
Dit is avontuur, dit is de winnaar!
Tres-2-1030x688 Tres-mvv-Sophia-van-den-Hoek-9-1030x687

 

Winnaar: Tres

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad Rotterdam. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid – in een voormalige jazzkelder – is Tres te vinden.

Tres is een eigenzinnig restaurant met een intieme sfeer waar Nederlandse producten, ambacht en inspirerende smaken de boventoon voeren. Elk gerecht van het 18-gangen tastingmenu vertelt een eigen verhaal.

Ingemaakte groenten
In de keuken van Tres staat de duurzame bereiding van lokale ingrediënten centraal. Kleinschalige boeren, vissers en ambachtslieden leveren dagelijks producten van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast werkt de chef met ingemaakte groenten zodat bijvoorbeeld asperges ook buiten het seizoen hun weg naar het menu vinden.

De categorie Best New Dining Experience wordt mogelijk gemaakt door: WalravenSax

Tres-1-1030x688 Tres-mvv-Sophia-van-den-Hoek-1-1030x687

Bekijk hier alle winnaars van de Entree Awards 2021

1. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 1 - 50 Rooms'
2. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 50 - 100 Rooms'
3. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 100+ Rooms'
4. Winnaar in de categorie 'Best New Holiday Concept'
5. Winnaar in de categorie 'Best New Hospitality Project'
6. Winnaar in de categorie 'Best New Restaurant Design'
7. Winnaar in de categorie 'Best New Restaurant & Bar'
8. Winnaar in de categorie 'Best New Dining Experience'
9. Winnaar in de categorie 'Next Generation'
10. Winnaar in de categorie 'Best New Cocktailbar'
11. Winnaar in de categorie 'Best New All Day Concept'
11. Winnaar in de categorie 'Best Bartender'
12. Winnaar in de categorie 'Ondernemer van het Jaar'

Foto's van de Entree Awards 2021

Via onderstaande button zijn de foto's van de avond te bekijken.

Bekijk hier alle foto's van de Entree Awards 2021

 

Artikel delen