Entree Awards 2021: winnaar categorie 'Best New Hotel 1 - 50 Rooms'

Entree Awards 2021: winnaar categorie 'Best New Hotel 1 - 50 Rooms'

Hotel The Craftsmen uit Amsterdam heeft tijdens de Entree Awards 2021 gewonnen in de categorie 'Best New Hotel 1 - 50 Rooms'. De jury was onder de indruk van de creativiteit en originaliteit die tot in detail zijn doorgevoerd. "Eigenaar Michelle Zandbergen en general manager Puck Garland hebben in relatief korte tijd een wáánzinnig hotel neergezet."

Foto in de header: Ming Chao
Foto's: João Vis

'Best New Hotel 1- 50 Rooms': The Craftsmen

In deze categorie kijkt de jury naar het volledige hotelconcept en de uitvoering daarvan. Gelet wordt o.a. op interieur, creativiteit, functionaliteit en vernieuwing. Ook let de jury op ‘de achterkant’: goed werkgeverschap, ondernemerschap en duurzaamheid spelen daarin een belangrijke rol.

Juryrapport

Eigenaar Michelle Zandbergen en general manager Puck Garland hebben in relatief korte tijd een wáánzinnig hotel neergezet. De veertien kamers in drie grachtenpanden voelen als een museum. Hier loop je met open mond rond. Het thema ‘ambacht’ is met kunstenaars prachtig uitgedacht. Dit hotel staat bol van de creativiteit en originaliteit, die zijn tot in detail doorgevoerd: een boot aan het plafond, een schilderij op de grond en klokonderdelen op de muur. Voor de inrichting is samengewerkt met toonaangevende kunstenaars en ambachtslieden. Erg leuk is ook dat alle kamers een ander thema hebben. De jury heeft nog weken nagepraat. 
 
Alle andere criteria zijn ook dik in orde. Bijvoorbeeld het personeelsbeleid: medewerkers hebben hier meerdere rollen. De general managers werken zelf ook in verschillende functies. Housekeeping hebben ze in dienst. Er is veel hergebruik van materialen. En de innovatie was ook bijzonder, zo kunnen gasten tijdens hun verblijf via de app contact onderhouden met de manager. Dat maakt de customer journey heel persoonlijk. De locatie – aan de gracht en in een rijksmonument – is prachtig. En met de nieuwe to go-zaak The Craftsmen Kitchen is het hotel helemaal af! The Craftsmen heeft een verpletterende indruk gemaakt en scoort op alle criteria bijzonder goed.
The Craftsman mvv João Vis  (13) The Craftsman mvv João Vis  (14)

 

Winnaar: The Craftsmen in Amsterdam

Hotel The Craftsmen bestaat uit veertien kamers in drie grachtenpanden aan Het Singel in Amsterdam. Eigenaar Michelle Zandbergen: “We willen de rijke geschiedenis van het pand en het Amsterdamse vakmanschap laten zien.”

Zandbergen schakelde Stef van der Bijl in voor het interieur, die hierbij samenwerkte met onder andere Aart Taminiau en Joram Barbiers. Ze vervolgt: “Gasten omschrijven het hotel als een museum. Zo geeft een wandschildering in de gang de geschiedenis van het pand weer en vinden gasten in sommige kamers lampen bevestigd in een antieke vouwkano aan het plafond, kunstwerken gemaakt van honderden uurwerken en kledingkasten gemaakt van een vliegtuigdeur uit een Fokker F28. In de ontbijtzaal hangen bovendien twee indrukwekkende opgeknapte operatielampen.”

Sluipdoor-kruipdoor
Doordat de geschakelde panden veel hoogteverschillen kennen, kenmerkt het hotel zich door sluipdoor-kruipdoor gangen, sfeervolle (zit)hoeken en een monumentaal trappenhuis onder de originele balkenstructuur.

De categorie 'Best New Hotel 1-50 Rooms' wordt mogelijk gemaakt door: dEP

The Craftsman mvv João Vis  (4) The Craftsman mvv João Vis  (5)

Bekijk hier alle winnaars van de Entree Awards 2021

1. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 1 - 50 Rooms'
2. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 50 - 100 Rooms'
3. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 100+ Rooms'
4. Winnaar in de categorie 'Best New Holiday Concept'
5. Winnaar in de categorie 'Best New Hospitality Project'
6. Winnaar in de categorie 'Best New Restaurant Design'
7. Winnaar in de categorie 'Best New Restaurant & Bar'
8. Winnaar in de categorie 'Best New Dining Experience'
9. Winnaar in de categorie 'Next Generation'
10. Winnaar in de categorie 'Best New Cocktailbar'
11. Winnaar in de categorie 'Best New All Day Concept'
11. Winnaar in de categorie 'Best Bartender'
12. Winnaar in de categorie 'Ondernemer van het Jaar'

Foto's van de Entree Awards 2021

Via onderstaande button zijn de foto's van de avond te bekijken.

Bekijk hier alle foto's van de Entree Awards 2021

 

Artikel delen