Entree Awards Best New Cocktailbar: dit zijn de 5 genomineerden 2023

Entree Awards_Best New Cocktailbar

Entree Awards Best New Cocktailbar: dit zijn de 5 genomineerden 2023

De genomineerden brengen de Nederlandse cocktailscene naar een nóg hoger niveau. De winnaar weet zich te onderscheiden door de perfecte balans tussen cocktails van hoog niveau, service, kennis en gastheerschap van de bartenders. En dat alles uiteraard in de juiste sfeer en passend decor. De uitreiking van de Entree Awards vindt plaats op maandag 27 november 2023 in Theater Amsterdam.

 

De categorie Best New Cocktailbar 2023 wordt mogelijk gemaakt door: Ketel 1 en Nolet's Gin

Tags: 

Juryleden Best New Cocktailbar:

  • Albert van Beeck Calkoen - o.a. beurs The Art of Drinks
  • Ingmar Voerman - beverage journalist
  • Misja Vorstermans - o.a. Isaac Academy

Bekijk hier de volledige jury van de Entree Awards 2023

1. Founders Bar in Maastricht

Founders Bar is de nieuwe cocktailbar in het verbouwde Hotel Beaumont in Maastricht. De bar is geïnspireerd op Londense en Parijse hotelbars uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Eigenaren zijn de broers Jean-Marc en Christophe Beaumont en de barmanager is de Italiaan Matteo Pesce. Het interieur, ontworpen door Studio Linse, bestaat uit een indrukwekkende bar met eromheen intieme zithoeken, verdeeld over vier ruimtes. De klassieke uitstraling in combinatie met bartenders gestoken in witte jasjes met zwarte stropdas, creëren een warme en tegelijkertijd grootstedelijke ambiance.

Lees meer over de cocktailbar in ons artikel: Founders Bar is de nieuwe (cocktail)bar in Hotel Beaumont in Maastricht

Founders Bar_Entree Awards_Best New Cocktailbar_Guy Houben_1 Founders Bar_Entree Awards_Best New Cocktailbar_Guy Houben_2

Bestel nu je tickets

Tijdens de Entree Awards 2023 geniet je van een avond in showbizz-sfeer én is er een gevarieerde awarduitreiking met een spetterende afterparty. Wil je hier bij zijn? Bestel dan nu je tickets!

Bestel je tickets hier


Foto's: Guy Houben

2. Fitz's Bar in Amsterdam

Dit is de nieuwe, sfeervolle cocktailbar van Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park in Amsterdam. De luxueuze en weelderige bar is geïnspireerd op de ‘roaring twenties en heeft 33 zitjes en 7 barplekken. Barmanager Nick Vrielink: “We willen de Londense hotelbar-beleving naar Amsterdam halen. De stijl van de bar is klassiek, en bartenders zijn gekleed in witte jasjes met zwarte dassen. Ook het glaswerk ademt die sfeer. De cocktails zijn klassiek van stijl, maar modern in uitvoering – met nieuwe ingrediënten, technieken en bereidingen. Design: Studio Linse. 

Lees meer over de cocktailbar in ons artikel: Nieuwe cocktailbar Fitz's Bar in Amsterdam: Londense beleving in Amsterdam

Fitzs_Entree Awards_Best New Cocktailbar_2 Fitzs_Entree Awards_Best New Cocktailbar_1


3.
La Soirée in Rotterdam

Horecakoppel Loesje Tieleman en Ben Lobos openden dit jaar La Soirée in het Marinekwartier in Rotterdam. Wie naar de speakeasy gaat, reserveert via WhatsApp en krijgt daarna de locatie door. Eenmaal binnen draait het om de verhalen achter de fascinerende cocktails. Er staan klassiekers op de kaart, zoals old fashioned en negroni, maar het vuurwerk komt met de sectie L’Acte principal: cocktails met namen als Oeuf, Un Croissant, Pêche en Olive gebruiken verrassende invloeden vanuit de (ontbijt)keuken, zoals beurre noisette, ei, yoghurt en croissants.

Lees meer over de cocktailbar in ons artikel: La Soirée in Rotterdam is de nieuwe 'hidden' cocktailclub van Ben Lobos en Loesje Tieleman

Soiree_Entree Awards_Best New Cocktailbar_@gourmels_2 Soiree_Entree Awards_Best New Cocktailbar_@gourmels_1


Foto's: @gourmels

4. The Peacock in Zwolle

Horecaman Jan Briek opende dezehidden bar’ in Zwolle boven zijn café The Dublin House. Alle cocktails op de kaart zijn signature cocktails en manager is AndMontijn. Briek: “Het is een grootstedelijke cocktailbar met een heel eigen sfeer. Gasten zijn overdonderd als ze na de entree via een telefooncel met een geheime code in ons luxe trappenhuis komen en op de eerste verdieping een cocktailbar treffen.” Will Erens van designbureau Too Many Agencies: “Bij binnenkomst word je overdonderend door veren, kleuren, glazen kralengordijnen, weelderige krukjes en gouden details. 

Lees meer over de cocktailbar in ons artikel: Zwolle heeft een nieuwe cocktailbar: The Peacock

The Peacock_Entree Awards_Best New Cocktailbar_1
Foto: Today's Brew

5. Dorian in Den Haag

Sergej Platonov en Vitaly Alekseyev maken furore met cocktailbar Law & Order in Amsterdam, maar runnen sinds kort ook een speakeasy in Den Haag: cocktailbar Dorian. De verborgen bar is een mengsel van een gotisch decor met veel rood, zwart en sinistere elementen. Cocktails komen van ver voor, tijdens en net na de Amerikaanse drooglegging. Denk aan klassiekers als de cognac-cocktail Harvard, champagnecocktail French 75, de pre-tiki rumcocktail Knickerboxer en de (Vesper) Martini. Geheel in stijl brengen de twee ook de absint-fonteinen terug.

Lees meer over de cocktailbar in ons artikel: Dorian is de nieuwste speakeasy cocktailbar in Den Haag van twee top-bartenders

Foto's: Martin Bobok

Dorian_Entree Awards_Best New Cocktailbar_1 Dorian_Entree Awards_Best New Cocktailbar_2

Benieuwd naar de genomineerden in de andere categorieën?

De genomineerde ondernemers in de elf categorieën én de Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 27 november tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder alle genomineerden van de Entree Awards 2023:

Logo-Best New Cocktailbar

 

Artikel delen