Entree Awards Best New Restaurant Design: dit zijn de 5 genomineerden 2023

Entree Awards_Best New Restaurant Design

Entree Awards Best New Restaurant Design: dit zijn de 5 genomineerden 2023

De winnaar heeft een onderscheidend design dat uitblinkt in zowel uitstraling als functionaliteit en waarbij het concept op een goede manier is geïntegreerd in het design en de styling. De jury let op onder andere onderscheidend vermogen, functionaliteit, het productieproces en het eindresultaat. De uitreiking van de Entree Awards vindt plaats op maandag 27 november 2023 in Theater Amsterdam.

 

De categorie Best New Restaurant Design wordt mogelijk gemaakt door Walraven Sax

Tags: 

Juryleden Best New Restaurant Design 2023:

  • Jeroen van Zwetselaar – designer (ZW6)
  • Anne de Buck – Your Little Black Book

Bekijk hier de volledige jury van de Entree Awards 2023

1. VanOost in Amsterdam

Wie VanOost binnenloopt, kijkt zijn ogen uit. Wát een ruimte! Dit fine dining-restaurant met chef Floris van Stralen in de keuken, is te vinden in het nieuwe hotel Pillows Maurits at the Park, in Amsterdam-Oost. Net als in het hotel is ook in het restaurant, een ‘lokaal-achtige’ ruimte, het universiteitsverleden nog voelbaar. Het originele plafond toont de oorspronkelijke zolder. De ruimte is dankzij een nieuw ‘paviljoen’ met open keuken en back of house opgedeeld in een aperitief- en restaurantgedeelte. En fijn: een ritme aan textielbanen zorgt voor een comfortabele akoestiek.

Lees meer over het restaurant in ons artikel: Pillows Hotel opent eerste vijfsterrenhotel in Amsterdam

VanOost_Entree Awards_Best New Restaurant Design_Design: Studio Linse
Design: Studio Linse

2. Goyvaerts in Eindhoven (nieuwe locatie)

Een fraaie ontwikkeling: we zien steeds meer herbestemmingen. De nieuwe locatie van Goyvaerts is daarvan ook zo'n mooi voorbeeld. Het was te vinden aan het Stratumseind in Eindhoven en verhuisde onlangs naar DomusDela, een oud-kloostercomplex. Het restaurant is te vinden in De Refter, zoals vroeger de eetzaal werd genoemd. Goyvaerts heeft een open keuken waar gerechten met Franse culinaire invloeden bereid worden. Het restaurant is van de drie broers Jip, Yelle en Jesse Goyvaerts. Ze volgden de Cas Spijkers Academie en zijn ook eigenaar van restaurant Victoria by Goyvaerts. 

Design: Reiters-Wings

Goyvaerts_Entree Awards_Best New Restaurant Design_1 Goyvaerts_Entree Awards_Best New Restaurant Design_2

Bestel je tickets

Tijdens de Entree Awards 2023 geniet je van een avond in showbizz-sfeer én is er een gevarieerde awarduitreiking met een spetterende afterparty. Wil je hier bij zijn? Bestel dan nu je tickets!

Bestel je tickets hier

3. Fred** in Rotterdam (nieuwe locatie)

Begin dit jaar verhuisde Fred Mustert zijn restaurant Fred** van de Honingerdijk naar een gloednieuw pand aan de Boompjes, waar je ook appartementen en all day-zaak The Villy vindt. Door het gebruik van materialen van notenhout, leer en stoffen in natuurlijke tinten en een hint of blue’ heeft het restaurant een intieme sfeer met internationale allure gekregen. De grote open keuken biedt beleving voor iedere gast. Tel daar de geklimatiseerde winedome en de kaasboutique waar gasten de kaascollectie treffen bij op, en je zit in een prachtige en tot in detail afgewerkte zaak.

Fred_Entree Awards_Best New Restaurant Design_1 Fred_Entree Awards_Best New Restaurant Design_2


Design: Jeroen Smeele 
Foto's: René van Dongen en René van der Hulst

4. Odille in Sint-Oedenrode

Gastvrouw Lotte Bloem en chef Casimir Evens, die eerder bij Vane in Eindhoven werkten, openden begin maart fine dining-restaurant Odille in het Brabantse Sint-Oedenrode. Koken gebeurt hier letterlijk midden in de zaak. Als gast krijg je bijna een theatershow voorgeschoteld. Evens: “Het restaurant is een open en grote ruimte, met de keuken als middelpunt. Dat geeft transparantie op iedere fase van de voorbereiding en afwerking. Iedere tafel heeft zicht op een sectie van de keuken.” Onze conclusie: in deze setting krijgen vakmanschap en het werk van de chefs een belangrijke rol in de gastbeleving.

Lees meer over het restaurant in ons artikel: In het nieuwe luxe restaurant Odille in Sint-Oedenrode koken de chefs midden in de zaak

Odille_Entree Awards_Best New Restaurant Design_1 Odille_Entree Awards_Best New Restaurant Design_2


Foto's: Today's Brew

5. SAAM in Amstelveen

Aan de Amstel in Amstelveen openden Koen van der Plas en Margot Janse, met Jasper Hermans en Henk Jan Beltman, restaurant SAAM. Het is een plek waar de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse keuken samenkomen en SAAM staat dan ook voor: South Africa-Amstel. Op de begane grond is plek voor 46 couverts, waaronder een chefs-table voor 8 personen, en boven is nog een bar voor 18 personen. Van der Plas: “Alles wat je ziet komt uit Zuid-Afrika of hebben we laten maken, zoals de lampen, stoelen, stoffen en tegels. We willen de echte authentieke Zuid-Afrikaanse vibe overbrengen.” 

Lees meer over het restaurant in ons artikel: Koen van der Plas opent SAAM restaurant in Amstelveen
 
Design: Pubblik & Vos

Saam_Entree Awards_Best New Restaurant Design_1 Saam_Entree Awards_Best New Restaurant Design_2

Benieuwd naar de genomineerden in de andere categorieën?

De genomineerde ondernemers in de elf categorieën én de Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 27 november tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder alle genomineerden van de Entree Awards 2023:

Logobalk-Walraven Sax

 

Artikel delen