Entree Awards 2025: 5 genomineerden Best New Dine & Drink big city <100 guests
De nominaties voor de Entree Awards 2025 zijn bekend! Dit zijn de 5 genomineerden in de categorie Best New Dine & Drink big city max. 100 guests. In deze categorie kijken we naar nieuwe, toegankelijke restaurants met ook een barfunctie, in de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht). Er is plek voor maximaal 100 gasten. De uitreiking vindt plaats op 1 december 2025 in Theater Amsterdam.
De categorie Best New Dine & Drink big city max. 100 guests wordt mogelijk gemaakt door Coca-Cola.
Juryteam Best New Dine & Drink big city max. 100 guests zijn:
- Joris Bijdendijk (chef en ondernemer, o.a. RIJKS* en Wils*)
- Monique van Loon (culinair schrijver)
> Bekijk hier de volledige jury van de Entree Awards 2025
1. Jondani in Amsterdam
Er is een aantal nieuwe populaire restaurants in De Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid. Eerder opende Margaux de deuren (op de plek van Van der Veen) en nu zijn de twee meest opvallende Williams Farmhouse, met een Engelse inslag, en het vlakbij gelegen Jondani. Eigenaren van Jondani zijn de broers Mickey en Yoeri de Jong, die ook The Fish Club in Kijkduin, Café in the City in Amsterdam en Rotterdam, en The Oyster Club in Rotterdam hebben.
De naam Jondani is het resultaat van de band tussen twee broers, die beiden vaders zijn van een zoon. De namen van hun zonen, Johnny en Dani, zijn samengevoegd tot de naam Jondani. Mickey de Jong vertelt over het interieur van Woodfever: “De zaak straalt internationale allure uit, mede dankzij de warme kleuren, de Italiaanse marmeren vloer en gedrapeerde gordijnen. Ook de lederen banken en massief houten tafels dragen bij aan die sfeer die we willen uitstralen. Ons echte pronkstuk is de wijnkelder. Deze dient ook als intieme private dining ruimte.”
De Jong vervolgt: “Verder vergroten spiegels de ruimte en zorgen ze voor een speels spel van licht en refl ectie. De lage bar geeft het geheel tot slot een warme en huiselijke sfeer.” De keuken is open voor lunch en diner en heeft Aziatische en Franse invloeden, en op de kaart staan onder andere in miso gemarineerde kabeljauw, lobster linguine, wagyu burger rossini met foie gras en zwarte truffel.
Ben jij erbij tijdens de Entree Awards 2025?
Op maandag 1 december barst hét horeca-evenement van het jaar los in Theater Amsterdam – met show, food, drinks, netwerk en party! De awardshow onder leiding van Ruben Nicolai en de spectaculaire afterparty wil je niet missen.
- 17.30 - 19.00: Ontvangst met drinks en bites.
- 19.00 - 20.30: Spectaculaire uitreiking van de Entree Awards.
- 20.30 - 0.00: Feest tijdens de afterparty in Club Entree!
2. Little Bonfire in Amsterdam
Chef Roland Middelburg en gastheer Daan Kik hebben samen een restaurant geopend aan de Amsterdamse Keizersgracht: Little Bonfire. De open keuken vormt het hart van de zaak. Gasten nemen er plaats aan de keukenbar en worden bediend door de chefs zelf. Aan de tafels is er plek voor zo’n 75 gasten, en in de zomer is er een zonnig terras aan de gracht.
Het interieur is ontworpen door Lisa Boissevain van Investerior en doet denken aan de woonkamer van een kunstverzamelaar. Aan de muren hangen kunstwerken van onder andere Picassa, die alle vrouwelijke werken van Picasso naschildert. Ook hangen er werken van Casa Luisa Rosa en Noor van der Schoot. Het menu bestaat uit een paar bar bites, en voor- hoofd- en nagerechten. Dat zijn vooral klassiekers met een moderne twist, zoals patatas bravas met pulpo en chorizo, en de zeebaars met vongole en bisque. De zaak is open voor lunch en diner, maar is ook geschikt om te borrelen.
Foto's: Lars Verkroost en Studio Soon
3. Market Bar Mare in Rotterdam
In het Scheepvaartkwartier opende eind februari Market Bar Mare: een high-end visbar en winkel, geïnspireerd op de iconische viswinkel Schmidt. Eigenaren Alexander Wuijts en Floris Stock (bekend van Bar Bistro NUL10) creëerden een bruisende plek voor lunch, oesters met champagne, een visje voor thuis óf een uitgebreid diner. Chef Stefan Winter leidt de keuken, waar ook nostalgische favorieten zoals kibbeling op het menu staan.
Het interieur van Dennis Koeslag is rauw en stijlvol, met beton, staal en een golvende bar van gerecycled plastic als blikvanger. Mare voelt internationaal aan, maar blijft laagdrempelig: iedereen is welkom, van buurtbewoner tot borrelaar. “Het bruist hier”, zegt Stock, die Mare ziet als dé all day visbar voor Rotterdam.
4. Vivid in Utrecht
Aan de Utrechtse Nobelstraat openden Roy Rops en Tessel Andeweg restobar Vivid: een bruisende plek waar mediterrane smaken, borrelbites en een ontspannen sfeer samenkomen. Gasten kunnen aan de bar of aan tafel genieten van originele gerechtjes als krokante gamba’s, pani puri met steak tartaar of oesters met beurre blanc.
“Die combineren we in creatieve gerechtjes, die de gast thuis niet snel maakt. Kwaliteit staat daarbij voorop. Zo halen we een topkwaliteit ansjovis bijvoorbeeld uit Noord-Spanje”, aldus Andeweg. Het interieur is warm en stijlvol, met aardetinten, hout en zachte stoffen – perfect voor een avond die rustig begint en eindigt op de dansvloer.
5. Williams Farmhouse in Amsterdam
Het nieuwe restaurant Williams Farmhouse in Amsterdam combineert de sfeer van het Britse platteland met de dynamiek van Londen. Ondernemers Dylan Sturm en Thom Lammerts, bekend van Café Garçon en Brasserie Margaux in Amsterdam, creërden een plek waar seizoensgebonden gerechten, geïnspireerd op Britse culinaire tradities, samenkomen. Het interieur is gebaseerd op de Britse landelijke architectuur: rustieke houtaccenten, knusse zitplekken en een warm kleurenpalet worden gecombineerd met eigentijdse details.
De open keuken en centrale haard zorgen voor een intieme sfeer tijdens zowel de lunch als het diner. De menukaart biedt een ruime keuze aan klassieke Britse gerechten met moderne invloeden en bevat gerechten zoals steak Diane, huisgemaakte William’s pie en gegrilde zeeduivel. Williams Farmhouse beschikt over een grote wijnkelder waar gasten een kijkje kunnen nemen om inspiratie op te doen. De wijnkaart biedt een selectie uit alle hoeken van de wereld: van klassieke Franse cru’s en Super Tuscans tot karaktervolle wijnen uit Zuid-Afrika en Australië.
Foto's: Chantal Arnts
Benieuwd naar de andere nominaties?
De genomineerde ondernemers in de elf categorieën, Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 1 december tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder alle genomineerden van de Entree Awards 2025:
- Genomineerden Best New Dine & Drink local
- Genomineerden Best New Dine & Drink midcity
- Genomineerden Best New Dine & Drink big city <100 guests
- Genomineerden Best New Dine & Drink big city 100-200 guests
- Genomineerden Best New Mega Restaurant
- Genomineerden Best New Luxury Hotel
- Genomineerden Best New Casual Hotel
- Genomineerden Best New Waterfront Restaurant
- Genomineerden Best New Restobar
- Genomineerden Best New Cocktailbar
- Genomineerden Best Family Owned Hotel
Mede mogelijk gemaakt door

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen