Aan de Nobelstraat, in het centrum van Utrecht, opent op 12 december restobar Vivid haar deuren. Gasten kunnen hier uitgebreid dineren met mediterrane gerechten of aan de bar zitten met een glas wijn. De eigenaren zijn Roy Rops en Tessel Andeweg.
Vivid staat voor een bruisende, maar toegankelijke sfeer: een plek waar geleefd moet worden. Gasten kunnen er terecht voor zowel voor een borrel vergezeld van hapjes, als voor een uitgebreid diner. Je kunt er plaatsnemen aan de bar of aan een van de vele tafels. De restobar is bedoeld voor buurtbewoners, passanten en iedereen die op zoek is naar een avond uit. In de weekenden neemt een dj halverwege de avond de zaak over en kan er worden gedanst.
*De tekst gaat verder onder de foto
Volgens de eigenaren is Vivid een welkome verrassing tussen de cafés en studententoko’s die rond de Nobelstraat en het Janskerkhof zitten. Een glas wijn met charcuterie voordat je naar de schouwburg gaat? Een tafel vol eten en lekker lang blijven zitten? De menukaart bestaat uit verschillende mediterrane gerechten die je (ook) kunt delen. Denk aan krokant gebakken 'Gamba cristal' met aioli en een zacht gegaarde shortrib van rund met Bagna Cauda. Ook staan er gerechten op het menu als pani puri met steak tartaar en Oosterschelde Creuse uit de Noordzee, geserveerd met beurre blanc van Noilly Prat, kombu en kaviaar. De ingrediënten van de gerechten worden, waar mogelijk, lokaal ingekocht.
Het interieur is een sfeervolle mix van stylish en huiselijk. Met warme aardse kleuren, zoals verschillende tinten groen en terracotta die blenden met materialen als hout en terrazzo. De zachte stoffen nodigen gasten uit om lang te blijven hangen. Dit kan in het hart van de zaak, maar ook aan de lange tafel voor het raam.