Williams Farmhouse aan de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid is open. Deze nieuwe horecazaak combineert de sfeer van het Britse platteland met de dynamiek van Londen. Williams Farmhouse is een initiatief van Dylan Sturm en Thom Lammerts, bekend van Café Garçon en Brasserie Margaux in Amsterdam.
Foto's: Chantal Arnts
Het interieur is geïnspireerd op de sfeer van de Britse landelijke architectuur. Rustieke houtaccenten, knusse zitplekken en een warm kleurenpalet worden gecombineerd met eigentijdse details. Er is ook een open keuken en een centrale haard, die samen zorgen voor een intieme sfeer tijdens zowel de lunch als het diner.
De menukaart biedt een ruime keuze aan klassieke Britse gerechten met moderne invloeden. Tijdens de lunch zijn er opties zoals een luxe grilled cheese met gerijpte cheddar en tomatenchutney, een crab roll of de hartige farmhouse burger. Het dinermenu bevat gerechten zoals steak Diane, huisgemaakte William’s pie en gegrilde zeeduivel. Alle gerechten worden bereid met seizoensgebonden ingrediënten en kunnen worden verrijkt met luxe toevoegingen zoals zwarte truffel, foie gras of kaviaar.
*De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.
Bij Williams Farmhouse staat niet alleen het eten centraal, maar ook de wijncollectie. De wijnkaart biedt een selectie uit alle hoeken van de wereld: van klassieke Franse crus en verfijnde Super Tuscans tot karaktervolle wijnen uit Zuid-Afrika en Australië. Voor iedere smaak en elk budget is er een passende keuze. Het wijnprogramma wordt geleid door sommelier Dwight Oldenhof, die met zijn kennis en passie gasten adviseert en verrast met unieke wijn-spijscombinaties. Daarnaast beschikt Williams over een grote, fysieke wijnkelder waar gasten een kijkje kunnen nemen om inspiratie op te doen.