Little Bonfire opent in Amsterdam: combi van comfort food en kunst

Interieur Little Bonfire in Amsterdam

Little Bonfire opent in Amsterdam: combi van comfort food en kunst

In het hart van Amsterdam, op loopafstand van Paradiso en het DeLaMar Theater, opende onlangs Little Bonfire: een laagdrempelige horecazaak waar comfort food, gastvrijheid en kunst samenkomen. De locatie, in het voormalige Walem aan de Keizersgracht, biedt plek voor lunch, diner of een drankje aan de bar. De eigenaren zijn Roland Middelburg en Daan Kik.

Foto's: Lars Verkroost

Menu

Op het menu staan herkenbare klassiekers met een moderne twist, zoals patatas bravas met pulpo en chorizo, vongole in bisque, krokante aubergine met romesco en een mooi stuk zeebaars. De gerechten worden begeleid door een zorgvuldig samengestelde wijnkaart, met passende keuzes per gerecht.

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Little-Bonfire-in-Amsterdam-ovv-Studio-Soon (9) Little-Bonfire-in-Amsterdam-ovv-Studio-Soon (8)

Interieur

Het interieur is ontworpen door Lisa Boissevain van Investerior (o.a. bekend van Williams) en doet denken aan de woonkamer van een kunstverzamelaar. Eclectische kunst aan de muren en natuurlijke materialen creëren een intieme sfeer. De open keuken vormt het hart van de zaak, waar gasten direct aan de keukenbar plaatsnemen en bediend worden door de chefs zelf. In de zomer is er een zonnig terras aan de gracht.

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Little-Bonfire-in-Amsterdam-ovv-Studio-Soon (1)
Little-Bonfire-in-Amsterdam-ovv-Studio-Soon (10) Little-Bonfire-in-Amsterdam-ovv-Studio-Soon (11)

Eigenaren Little Bonfire

Little Bonfire is opgericht door chef Roland Middelburg en gastheer Daan Kik. Middelburg begon als tiener in een visrestaurant en werkte later als chef bij onder meer Firma Pekelhaaring en Café Parlotte. Hij is klassiek Frans geschoold en zet zich daarnaast in voor sociaal-maatschappelijke projecten.

Kik, die zijn loopbaan begon in een snackbar en later de Hotelschool volgde, deed ervaring op bij onder meer Andaz Amsterdam, Andaz London en het Mandarin Oriental in Kuala Lumpur. Ook werkte hij bij bekende Amsterdamse zaken als Meneer Nieges en Brasserie Lolita. Bij Little Bonfire richt hij zich op gastvrijheid met flair en precisie.

Little-Bonfire-in-Amsterdam-ovv-Studio-Soon (3)
Little-Bonfire-in-Amsterdam-ovv-Studio-Soon (7) Little-Bonfire-in-Amsterdam-ovv-Studio-Soon (12)
Artikel delen