Begin deze lente opende de nieuwe restobar Harvey in Oud Rijswijk zijn deuren. De nieuwe horecazaak is gevestigd aan de Herenstraat, waar jarenlang restaurant Elea zat. De eigenaren zijn Eline en Sébastian van Zuiden en Sam en Morris Grimbergen.
Hoofdfoto v.l.n.r.: Sam Grimbergen, Sébastian en Eline van Zuiden en Morris Grimbergen.
Vroeger beleefden ze samen hun kindertijd en speelden ze samen buiten, nu openen ze een eigen horecazaak. De vier jonge ondernemers – Eline en Sébastian van Zuiden en Sam en Morris Grimbergen – hebben ieder voor zich horecabloed door de aderen stromen. Broer en zus Van Zuiden groeiden op in het restaurant van hun ouders: Savarin. Hier liepen de tweelingbroers Grimbergen stage tijdens hun horecaopleiding.
Het voormalige restaurant Savarin is hiermee de verbindende factor tussen de vier jonge ondernemers. Echter, ze hebben ook afzonderlijk van elkaar horeca-ervaring opgedaan bij onder andere sterrenzaken als Inter Scaldes, Aan de Zweth, Amarone, Bij Erik en Hotel New York. Al deze ervaringen brengen ze nu samen bij Harvey.
*De tekst gaat verder onder de afbeelding.
Bij Harvey ligt de focus op eten en drinken in een ontspannen sfeer. De restobar is een combinatie van een restaurant en bar, waar je terechtkunt voor lunch en diner met een glas wijn, cocktail of koffie. De sfeer is volgens de ondernemers gezellig, warm en modern. Zo is er veel gebruikgemaakt van houten materialen en kleuren als groen en bruin. De centrale bar vormt het middelpunt van de zaak.
Op het menu vind je klassiekers als coquille crudo en flat iron steak met rode wijnjus. Ook aan vegetariërs is gedacht, met opties als knolselderij-"filet" met pompoen en tijmjus. Daarnaast is er een uitgebreide kaart met snacks, cocktails en wijnen. Van een feestelijke Raspberry Rhapsody tot The Chairman, gecombineerd met snacks als bitterballen, kazen van Het Kaasatelier en garnalenkroketjes.