Op de plek waar voorheen een ander restaurant zat, aan de Hessenweg in De Bilt, is sinds vorig jaar Mosa te vinden. De nieuwe eigenaren zijn Timo Agterberg en Danique Haaksman en zij lieten het pand grondig opknappen. Opvallend is de enorme keukenbar in het restaurant waaraan gasten graag zitten.
Foto's: Wesley Bergen en Karien Nieuwhuis
Meubilair: Satelliet
Timo Agterberg en Danique Haaksman, zakelijk én privepartners, zijn geen onbekenden in de horeca. Eerder runden ze het nabijgelegen fine dining-restaurant De Witte Zwaan aan de Dorpsstraat. Na een keukenbrand in 2023 wilden ze de zaak restylen, maar toen de mogelijkheid er kwam om een ander pand over te nemen, besloten ze dat avontuur aan te gaan.
*De tekst gaat verder onder de afbeelding.
Het nieuwe restaurant Restobar Mosa is te vinden aan de Hessenweg, verbouwden ze naar een ontwerp van Jeroen Smeele. Met 300 vierkante meter heeft de zaak een behoorlijke omvang.
Danique Haaksman zegt: "Een ‘stads’ concept in een dorp starten bleek precies wat De Bilt nodig had, iedereen is zo positief! Dit bevestigd voor ons nog eens extra dat we de juiste keuze hebben gemaakt. We zien een toekomst met veel mogelijkheden, waaronder het organiseren van meer events. Maar vooral lekker blijven koken en gasten blij de deur uit laten gaan is en blijft het belangrijkst."
Designer Jeroen Smeele: "Al brainstormend kwam de formule van een ‘restobar’ ter sprake: de mogelijkheid om te borrelen met goede wijnen en cocktails, een menukaart met hoogwaardige bites en gerechten en een laagdrempelige, ongedwongen sfeer."
Daarom is besloten het op te delen in drie sfeervolle ruimtes: de gast kan in het bargedeelte een cocktail of glas wijn drinken met wat bar bites zoals sardines op toast, oesters en yakitori
*De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.
De eyecatcher in het restaurantgedeelte is de enorme chef’s table, die volgens de eigenaren zeer in trek is bij de gasten. De kaart heeft een Franse basis met gerechten zoals coquilles en steak tartare en het signature dessert Mosa’s Mini Magnum. Achterin de ruimte is de private dining. Opvallend is de stalen boogconstructie uit het oude treinstation van Gent, en de industriële uitstraling.
Smeele over het design: "Voor het design hebben we gekozen om de kwaliteiten van de drie ruimtes uit te vergroten, terwijl de vormentaal door de gehele zaak is doorgetrokken. Zo hebben we het voorste gedeelte donker en intiem gehouden en voorzien van een moderne ‘cocktailbar-sfeer’ (met een knipoog naar New York). Hier kunnen gasten borrelen aan sta-elementen of aan de bar zitten. In het midden- en het achtergedeelte vallen de halfronde banken onder de verlaagde delen op."